Oppositionen bör välkomnas säger Linde (S) när Navalnyj fördes bort…


UTRIKES. I går skrev vi att oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj var på väg hem till Ryssland och förväntades landa på Vnukovos internationella flygplats i Moskva. Det blev inget av med det, planet omdirigerades av ”tekniska” skäl.

Aleksej Navalnyj. Wikipedia

Navalnyjs plan leddes om i allra sista stund och landade till slut på den stora flygplatsen Sjeremetevo, nordväst om stan, lite senare än planerat. Fyra av Navalnyjs närmsta lierade har blivit gripna under tiden de väntade på honom vid den första flygplatsen. Navalnyj och hans advokat stoppades vid passkontrollen, medan regimkritikerns fru Julia tilläts passera den.

”Det är oklart vart de har fört dem”, skriver Navalnyjs pressekreterare på Twitter.

– Pettersson tycker det är intressant att politiker och media i Sverige har tid att släppa fixeringen på Trump även om det bara är för en kort stund. Rapporteringen från vårt jättelika grannland är minst sagt eftersatt.

I september är det parlamentsval i Ryssland och som ”Stalin sa: Det viktiga är inte hur folk röstar. Det viktiga är vem som räknar rösterna”.

Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) uppmanar Ryssland att släppa oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj. Han har vårdats i Tyskland efter att han blev förgiftad av nervgiftet novitjok i augusti förra året. ”Jag är djupt bekymrad över nyheterna om att Aleksej Navalnyj har gripits när han återvände till Moskva. En sund och levande opposition bör välkomnas”, skriver Linde på Twitter.

”…opposition bör välkomnas”, undrar om Linde tycker det gäller i Sverige också…

UPPDATERAT: Navalnyj häktades idag i 30 dagar, motiveringen är officiellt att han gjort överträdelser mot en villkorlig dom han fick för sju år sedan.

TIDIGARE 2021-01-17. Riskabelt för Navalnyj att utmana Putin

UTRIKES. När den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj landar med ett plan från Berlin på söndagseftermiddagen kommer inte bara hans anhängare att möta honom på flygplatsen i Moskva utan han riskerar också att gripas av polis.

Bland annat har åklagare inlett ett nytt, enligt Navalnyj, uppdiktat brottmål i ett försök att hindra honom från att återvända hem.

Navalnyj överlevde i augusti ett mordförsök genom förgiftning, den ryska ledningen förnekar all inblandning. 

Läs mer på The Guardian…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Oppositionen bör välkomnas säger Linde (S) när Navalnyj fördes bort…

 • luger39

  Det är bara det ryska kommunistpartiet som har en liten chans att vinna i Ryssland, kanske det Linde vill ? Dessutom så är det det ryska folket som väljer sin president, inte Linde.

  Gilla

 • Nizze

  Putin skakar av skräck när Ann Linde piper till!

  Gilla

 • Olof.p

  Hur har oppositionen Sverigedemokraterna behandlats i Sverige? Ordet respekt finns inte med i det sammanhanget. Trakasseri är nog mera sant. Kanske S ska sopa framför egen dörr först.

  Gilla

 • Moberg

  Sossarna är hyckleriets parti, de uppmanar stormakterna Ryssland och USA att vara demokratiska men själva är de långt ifrån vad en gång Socialdemokratin stod för.
  De är inte medvetna om att de är på väg att utplåna över 6 miljoner svenskar.

  Gilla

 • Anders

  Nu har Linde anslutit sig till snurrgänget . Ryssland ska bocka och vara glada för politisk opposition, men i Sverige ska (SD) helst förbjudas .

  Gilla

 • Oskar

  Att Sveriges regering med Ann Linde går ut med att Ryssland är onda och ska släppa Navalny omgående borde få folk i sverige att tänka en gång extra. Googla på Navalny och läs
  carlnorberg.se och läs om Navalnys bakgrund där kopplingar till Carl Bildt och soros finns med penningtvött av stulna Rubler med svenska banker i Baltikum. Tom Dominionvalmaskiner i olika länders val dyker upp.
  Läs.

  Gilla

 • Kungen

  Så går det till i Ryssland – och snart här också

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: