Proppen har gått ur, nu bygger Kriminalvården

BROTTSLIGHET. Sedan många år har det påståtts att brottsligheten minskar. År 2002 lovade nuvarande justitieminister Morgan Johansson (S) att om tio år är Sverige narkotikabrott.

För 3,5 år sedan påstod Johansson (S) att regeringen var på rätt väg för att minska gängbrottsligheten som finansierar stora delar av sin verksamhet med narkotikaförsäljning.

År 2002 sa nuvarande justitieministern detta…

Nu säger Kriminalvården att de arbetar i ett hysteriskt tempo med att bygga nya fängelser. Minst 30 projekt är igång över landet, med byggen i alla tänkbara faser och de har nu ett skenande behov av lokaler och ser ingen avmattning i tillströmningen av klienter.

– Pettersson tycker det är konstigt. Om brottsligheten minskar som Morgan påstår borde antalet dömda brottslingar, som av någon anledning kallas klienter också minska men så är inte fallet. Ljuger justitie och migrationsminister?

Min teori är att invandringen måste minska och utvisningarna öka för att minska gängbrottsligheten.

Sveriges rättsväsende klarar svenska kriminella men inte Mellanösterns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Regeringen med inrikesminister Mikael Damberg bjöd in alla partier UTOM Sverigedemokraterna till samtal om gängbrottsligheten. – De har en annan värdegrund. Deras förklaringsmodell är för grund. Det här är komplexa frågor, säger Mikael Damberg.

8 thoughts on “Proppen har gått ur, nu bygger Kriminalvården

 1. Mer än hälften av dom som sitter i våra fängelser är utlänningar som inte ska vara här.
  Om vi utvisar dom istället så finns inget behov av nya fängelser. Tänk vad vi kan spara på det. Utlänningar som begår brott här ska utvisas direkt. Om de blivit medborgare och begått allvarliga brott ska de fråntas medborgarskapet och utvisas iaf.

 2. S skyller på oppositionen som krävt hårdare,alltså längre strafftider, för de innebär att behovet av platser ökar.
  Lösningen är enkel, alla med två medborgarskap som döms till mer än två år skulle sitta häktad tills dom fastställs och sedan utvisas på livstid senast en månad efter dom.
  Dessutom måste till en lag som gör det möjligt att utvisa främmande arter även om de fått svenskt medborgarskap.
  Som de är nu förstörs Sverige från två håll genom intrång av stenåldersreligion och dåliga importerade genstammar.

 3. Fängelserna byggs till pensionärer som döms för HMF. Nyadeln får så låga straff att de har suttit av straffet innan de dömts.

 4. Hur mycket får man ljuga och missköta sitt jobb om man sitter i regeringen innan man åker ut?
  klart ser man på Dan Eliasson så spelar det ju ingen roll man misslyckas man kommer tillbaka med nytt toppjobb och lön som är horribel

 5. En justitieminister som oftast har svårt att hålla sig till sanningen.
  Just ett snyggt föredöme

Kommentera