Pandemin har gjort domstolarna effektivare


SKATTER. Både tingsrätterna och hovrätterna har under 2020 levererat fler domar än tidigare – trots coronapandemin, skriver TT/OMNI. Även om fler rättegångar behövt ställas in på grund av sjukdom så har domstolarna kontrat med nya arbetssätt.

I snitt avgjordes 6,8 procent fler mål i hela Sverige – och i Malmö hela 9,6 procent fler. – Under 2020 hade vi 13.870 inkomna mål. Det är all time high för Malmö tingsrätt, säger Lennart Strinäs, tillförordnad lagman i Malmö tingsrätt, till nyhetsbyrån.

Några av skälen till att Malmö levererat fler domar är att många åtalats i samband med Operation rimfrost och eftersom kurser ställts in har också mer personal varit på plats.

– Konstigt att antalet inkomna mål ökar när brottsligheten minskar säger Pettersson. Vi kan också konstatera att det går att förbättra utan högre skatter…

Om Sverige i morgon blir som Malmö idag hur blir Sverige då?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Pandemin har gjort domstolarna effektivare

 • runar

  ”fler domar än tidigare” avseglar snarare läget i ”landet”.

  Gilla

 • Kent

  En sektor med enormt stor potential att effektivisera. Lyssna bara inte på lagvrängareskrået som har ett egenintresse med att allt inom juridiken är så tillkrånglat som det är möjligt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: