Tre invandrare döms – brände bilar för 2,5 miljoner

BROTTSLIGHET. Tre tonåringar med invandrarbakgrund skrivna i Skövde åtalades i fjol misstänkta för att ha bränt upp ett 30-tal bilar under flera nätter. Nu har pojkarna dömts för flera fall av mordbrand och skadegörelse.

Tre unga män – mellan 16 och 17 år gamla vid brotten – åtalades för flera fall av grov mordbrand, grov skadegörelse och flera fall av mordbrand. Tonåringarna har nekat till anklagelserna i polisförhör.

Papper hade dränkts i bensin och placerats vid bilens däck innan det tändes på. Vid ett tillfälle trycktes en flaska med tändvätska in under däcket. Det sammanlagda uppskattade värdet på allt som förstördes vid bränderna uppgick till tre miljoner kronor och utöver bilägarna var flera försäkringsbolag målsägande i målet.

Det sammanlagda värdet på skadestånden blir ungefär 2,5 miljoner kronor.

Skaraborgs Tingsrätt B 2129-20

 • Ndiaye född 2003, medborgare i Sverige och Senegal. Dömdes för två fall av mordbrand, mindre allvarligt brott, och frias från resterande brott. Påföljden blir ungdomsvård och ungdomstjänst och ett skadestånd på c:a 500.000 kronor.
 • Istifan född 2003, döms för grov skadegörelse och tre fall av mordbrand, mindre allvarligt brott. Han frias från resten av anklagelserna. Påföljden blir ungdomsvård och ungdomstjänst och ett skadestånd på knappt en miljon kronor.
 • Solaka född 2003, medborgare i Sverige och Syrien, döms för ett fall av grov skadegörelse och ett fall av mordbrand, mindre allvarligt brott, och frias från resterande brott. Straffet blir ungdomsvård, ungdomstjänst och ett skadestånd på knappt en miljon kronor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Tre invandrare döms – brände bilar för 2,5 miljoner

 1. Föräldrarna skall betala skadegörelsen som barnen vållar. Det är en tydlig signal att inte bete sig hur som helst. Om ingen betalar så kommer det att bli billigast att skicka tillbaka dem till sina hemländer.

 2. Utvisning direkt. Inget fängelse här. Det blir för dyrt. Sen kommer dom ju ut igen och fortsätter. Nej ut med slöddret direkt.

 3. ”De senaste tre åren har det brunnit eller skadats över 500 bilar i Göteborg”, skriver Göteborgs-Posten Ekonomi: ” – ofta i förortsområden som Angered och Norra Hisingen. Det handlar om åtskilliga tusenlappar mer per år som bilister boende i vissa områden får betala i försäkringspremie. På vissa gator kan det kosta upp till 4 000 kronor mer om året att helförsäkra bilen”. GP har även låtit fyra stora försäkringsbolag ta fram priset för tio olika stadsdelsområden, (artikel från 13 dec. 2020):

  https://www.gp.se/ekonomi/f%C3%B6rs%C3%A4kringar-dyrare-i-omr%C3%A5den-d%C3%A4r-fler-bilar-brunnit-1.38378118

 4. Och vi förstår att de har råd att betala skadeståndet. Hårt arbetande högutbildade ingenjörer antar jag. För det är ju bara såna vi har importerat hit.

 5. De ska skickas hem tillsammans med övriga familjen.
  En bart flickor om det finns några ska få chansen att stanna kvar.

 6. Är det Löfvens importerade ingengjörer och raketforskare som har översatt teori till praktik och kommer bli en förtjänst lite längre fram???

 7. Börja vuxenlivet med så mycket skulder är inte bra. Men det är klart att de ska betala tillbaks. Ge dem alternativ. Cash nu eller gratis hemresa till soligare breddgrader. Den som tror dessa kommer bidra med något bör undersökas för den så kallade kuckelikusjukan.

Kommentera