Propagandacentral åt Sveavägen 68

PROPAGANDA. I går kväll hade programmet med Carina Bergfeldts pratunderhållning premiär i SVT. Carina ersätter Skavlan som är pappaledig. Bergfeldt hade bland flera besök av statsministerparet Ulla och Stefan Löfven, som gör sin första gemensamma tv-intervju.

Carina Bergfeldt är mest känd som SVT:s utrikeskorrespondent i New York och för att sända partiska inslag om den elake Donald Trump.

Nu var det en annan stämning i studion, vilket är meningen med den här typen av program, SVT plockar fram andra sidor än de vanliga hos politiker och inte bara kritik. Jag tror att den enda som på allvar fått svara på kritiska frågor under Skavlans tolv år långa karriär är Jimmie Åkesson.

Om Carina Bergfeldt på bloggen…

Propagandahögkvarteret på Sveavägen 68 är säkert nöjda med Carina och SVT.

Tidigare Aftonbladet-skribenten och numera statsministerns talskrivare Daniel Swedin är i varje nöjd…

Carina Bergfeldt med Ulla och Stefan Löfven. Foto: Pernilla Thelaus/SVT

Programmet på SVT Play

Steget Efter

Det är härligt att se SVT ställa makthavarna mot väggen, med stenhård utfrågning av statsministern, inte alls den flathet de visar Sverigedemokraterna. Vi får lära oss att statsministern inte bara är kärleksfull, han gillar även bastu och matlagning. Dessutom tar hans trevliga fru illa vid sig av att Ebba Busch kritiserar statsministern, medan vi mellan raderna förstår att Stefan Löfven är en riktig mysfarbror när han tillrättavisar de politiska motståndarna.

Jämför gärna med SVT/Skavlans utfrågning av Jimmie Åkesson år 2015.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Propagandacentral åt Sveavägen 68

 1. Skulle aldrig få för mig att titta på ett program som hon ska vara värd för.
  Slutade titta på Skavlan när jag insåg hur obildad personen var när han ställde fråga till Åkesson. Var skulle du helst flytta till Japan som är homogen eller USA som är mångkulturellt.
  USA är inte mångkulturellt Det är mång etniskt.
  Deras kultur. Bli Rik och Berömd.
  Från en som varit i alla stater.

 2. SVT s valpropaganda för Sossarna börjar ganska tidigt?

  Hade någon förväntat sig något annat än inställsamhet
  från denna falska Trump hatare gentemot Stefan Löfven???

  Allt är så satans förutsägbart när kommunistkanalen leker
  utfrågare, inga kritiska frågor eller följdfrågor bara mys mot
  meningsfränder, men när det är meningsmotståndare då tycks
  aldrig följdfrågorna ta slut!

 3. Carina Bergfeldt går från ättika och taggtråd där hon ventilerar sin privata åsikter mot Trump på bästa sändningstid, till att utse sig själv som SVT´s främsta frontfigur när det handlar om att gulla med den regim hon borde ha ställt mot väggen. Misstänker att självaste DDR skulle ha rodnat ikapp med propaganda-apparatens förutsägbara riktning.
  Stefan försvarade sig med att det var inte mycket folk i gallerian, när han skulle köpa julklapp till sin fru (rakapparaten ?). Men kom då ihåg att själva orsaken till att det var hyfsat folktomt, var ju att den tänkande delen av befolkningen valt att stanna hemma. Det var alltså inte Stefans förtjänst att det var gott om plats, utan omgivningens klokskap.

 4. Efter alla miljarder de fått SVT så är de klart tacksamma och underdåniga.
  De är en sak att skriva ” Vi ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant,” en annan att utföra.

 5. Häxjakt var en naturlig den av tillvaron på 1600-talet också.
  Världen förändras inte mycket över tid.

 6. Vilken ämla tur att man inte såg den smörjan!
  BARA regala gäster i programmet..,
  det måste ha gett populasen multipla orgasmer
  – både i huvud och chipsskålarna.
  👎”bergfeldt” – statsapparatens nya språkrör?

 7. Såg EN minut när tanten stolt berättade att hon blivit tillfrågad i affären var den frågande sett henne tidigare, hon svarade efter diverse krusiduller att det kanske var för hon är statsministerns fru. Frågaren blev helt förskräckt för sin framfusighet?? Därefter AV-knappen då det enda man kan se på vänster TV är kunskapskanalen ibland.

 8. Jag antar att programmet blev en tittarsuccé? Nä knappast, även de som är rödare än röda har svårt för lipsillar som står och kväker fram sina egna känslofyllda svallvågor.

Kommentera