Kyrkoherde: Sverige har förvandlats till Nordens kalifat

ISLAM. Den vikarierande kyrkoherden i Mörrum Iván Knézy skriver på sitt konto på Facebook att Sverige har förvandlats till Nordens kalifat och att EU såväl som regeringen och ärkebiskopen bidrar till det kristna Europas undergång.

Mörrums kyrka. Foto: Susanne Lindsjö

Prästen blandar länkar till aktiviteter i Svenska kyrkan med inlägg med eget politiskt tyckande på sitt privata konto på Facebook.  

P4 Blekinge har inte lyckats få kontakt med kyrkoherden. Vi har pratat med flera ledamöter i Mörrum-Elleholms församlings kyrkoråd, som är prästens arbetsgivare. De säger att de ska titta på ärendet, men vill i övrigt inte säga något.  

– Pettersson menar att Iván Knézy har rätt och noterar att kyrkoherden har valt att säga upp sig från sin tjänst. Han drog själv slutsatsen att det inte var möjligt att vara kvar efter uppmärksamheten kring hans inlägg, så nu slipper Iván få sparken.

Knézy är för övrigt från Ungern och där har de en historia om vad islam kan ställa till med efter att turkarna ockuperat landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Kyrkoherde: Sverige har förvandlats till Nordens kalifat

 1. Svenska Kyrkans ledning OCH anställda präster, bestående bl.a. av lesbiska tanter, ägnar mycken kraft åt att vifta med regnbågsflaggor och (!) att plocka ned kristna symboler i våra kyrkor; ”för att dessa inte ska stöta sig med någon av annan tro.” ..
  ”Svenska Kyrkan” jobbar för fienden.
  Man kysser dem, och spottar på sina egna.
  – Så förbereder man sig för övertagandet.

 2. Javisst har han rätt, när man jobbat inom Svenska kyrkan är
  det lätt att konstatera att med den katastrof vi har som
  ärkebiskop idag har Svenska kyrkan abdikerat för Islam, det
  pågår ett fjäskande o krypande inför denna våldsbenägna
  religion från kyrkoledningen som är motbjudande och vidrig!

  • Politisk islam är inte religion, det är våldsideologi på nivå med kommunismen och nazismen, som tillåts gå under radarn med religionsfriheten som alibi.

 3. Sedan tonåren har jag varit ateist. Ej konfirmerad och utan en gud som hjälp har nu passerat 84.
  Sett vad de s.k. kristna i Sverige kan åstadkomma med hjälp av en påhittad figur och också haft förmånen att arbeta tillsammans med andra religioners folk.
  Skall jag rangordna religioner så kommer varken de kristna eller muslimer högst på listan.
  Det som varit oförståeligt för folk genom tiderna måste förklaras och där har då en religion kommit att vara lösningen.
  För makthavarna stod det klart att en religion måste till för att få folk att göra vad de ville, kungar, kejsare eller tsarer i Europa har lierat sig med ett samfund, inte för att de trodde på en gud utan att de förstärkte deras makt.
  Ta er i akt för den som påstår sig vara en av någon Gud utsänd, denne är ute efter att ta dina pengar eller göra dig till slav för att brukas till sitt eget goda.
  Alla minns Knutby där pastorn utnyttjade kvinnor med en gudomlig förevändning för att tillfredsställa sitt sexbehov.
  Detta skedde och relativt välutbildat folk godtog hans handlande bara för att de tror på en GUD!
  Här skulle jag vilja citera Gustav Fröding och hans Dumt fölk!

 4. Politiker, myndigheter och Svenska kyrkan stödjer utvecklingen, skriver prästen och författaren Helena Edlund:

  Utvecklingen stöds t.ex. genom att man ser till att anordna konferens med de Islamiska shia-samfunden och Sveriges interreligiösa råd. – om religion som ”konstruktiv kraft i det framtida Sverige”. ”Hur kunde det bli så här?” frågar sig Helena Edlund. ”Hur kunde den kyrka som sedan Luthers dagar förespråkat en klar separation mellan stat och kyrka, helt plötsligt börja förespråka religionens intåg i politik och samhälle? Hur kunde svenska feminister som under ett sekel kämpat för kvinnors rättigheter plötsligt försvara könssegregering, barnäktenskap och polygami?”

  ”De organisationer som påstår sig företräda ”Sveriges muslimer” har haft en enorm framgång vad gäller att driva igenom sina krav. Mängder av muslimska, skatteunderstödda organisationer som alla säger sig företräda ”Sveriges muslimer”, poppar upp som svampar ur jorden för att presentera religiösa krav. Återkommande hänvisningar görs till mänskliga rättigheter, religionsfrihet och islamofobi. Kritik mot islam räknas nu som hets mot folkgrupp och nätverket Näthatsgranskaren samlar individer som vill agera anonyma angivare för att spåra upp vad de anser vara hot och hat, bland annat mot islam, och anmäla avsändarna till polisen. Inte ens vår feministiska regering höjer på ögonbrynen åt samhällsutvecklingen. Hur kan det vara möjligt?”

  Helena Edlunds fullständiga text finns att läsa här:
  http://helenaedlund.se/socialdemokraternas-islamistiska-draksadd/

Kommentera