SD om attackerna: ”Vi har misslyckats med integrationen”

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Pernilla Wikelund från Sverigedemokraterna i Växjö menar att det är dags att tala klarspråk om orsaken till de problem med kriminella ungdomsgäng som drabbar bland annat Ica Cityhallen. – Vi har misslyckats med integrationen och det är det som skapar de problem som drabbar John Curovac och hans butik. Så länge vi blundar för sanningen i rädsla för att kallas för rasister så löser vi inte de här problemen, säger Wikelund enligt Lokaltidningen Vaxjö/Alvesta.

Pernilla Wikelund, som är ordförande i SD i Växjö, har engagerat sig i John Curovacs Ica-butik. Hon har bland annat varit i butiken och praktiserat för att med egna ögon se hur det är en vanlig dag med ungdomsgäng som snattar och trakasserar personal och kunder. – Man hamnar i klander om fördomar så fort man påpekar att vi har misslyckats med integrationen, och att det är det som skapar de här problemen som så länge har fått påverka så mycket. Andra politiker kan säga vad de vill, men det är ett faktum och så länge vi blundar för det så löser vi inte de här problemen, säger Pernilla Wikelund.

Hela artikeln på Lokaltidningen…

– Pettersson säger att “VI” är fel ord. Det är DE som varit för en massinvandring av dysfunktionella människor som ska klandras för att de ljugit, förminskat och förnekat problemen.

 I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

TIDIGARE 2021-01-21. Intervju med ICA-handlaren John Curovac efter migrantattackerna

BROTTSLIGHET & INVANDRING. För ett tag sedan attackerades ICA-handlaren John Curovacs butik i Växjö av flera migranter. Migranterna sköt in raketer mot butiken där personal och kunder befann sig. Nedan en intervju av Exakt24 med Curovac. Exakt24 har många intressanta videor.

TIDIGARE 2021-01-02. Migranter brandbombade Johns ICA-affär, igen

BROTTSLIGHET & INVANDRING. ICA-handlaren John Curovacs butik i Växjö har under flera år attackerats av migranter som älskar att kasta de bomber de flytt ifrån i ett fredligt land som tagit emot dem och vi har poliser som säger ring polisen trots att de själva är poliser. Tänk vad vi får för pengarna i “fredliga” Sverige.

Filmen från Exakt24

TIDIGARE 2019-10-23. Mörk man: “Ge fan i mitt gäng – annars stänger jag ner er butik”

BROTTSLIGHET. Det senaste året har Ica Cityhallen i Växjö haft problem med ungdomsgäng som hänger vid butiken, enligt John Curovac, VD för Ica Cityhallen. Han säger att flera ungdomar i gängen går in i butiken och snattar och bråkar och skrämmer både personal och kunder, rapporterar Lokaltidningen.se.

Anders Gustafsson, ansvarig för fältgruppen i Växjö kommun, sa i Lokaltidningen nyligen att det säljs knark utanför Ica Cityhallen. Håkan Ernstson som har Ernston Foto, mitt emot Ica, berättade i Lokaltidningen att han med egna ögon har sett unga killar sälja knark på Klostergatan i närheten av hans butik och att han på ett år har sett minst 20 slagsmål utanför sin butik.

John Curovac har gått ut i Lokaltidningen och andra medier och sagt att det är 50 ungdomar som håller Växjö City som gisslan. Han menar att politikerna inte bryr sig om de här problemen.

En man i 25-årsåldern ska ha riktat ett grovt hot mot personalen på Ica Cityhallen i Växjö nyligen. “Jag kommer att stänga ner eran butik om ni inte ger fan i mitt gäng”, sa han till personalen, enligt en polisanmälan om olaga hot mot grupp som har gjorts.

-Pettersson noterar att den som uttalat hotet är en mörk man i 25-årsåldern, enligt polisanmälan. Mannen finns på film från kameraövervakningen i butiken, men han är inte identifierad. Jag undrar naturligtvis varför inte polisen har åkt ut till invandrarområdena och hämtat honom, och åklagaren ställt honom inför rätta. Växjö är inte större än att en mörk man som håller till runt centrum borde hittas på en halvtimme.

Kan inte Samhället skydda John Curovac, hans personal och butik får han hyra in vakter och kvitta kostnaden mot moms och personalskatter. 

TIDIGARE 2019-09-28. Ska skicka problemen hem till politikerna

BROTTSLIGHET. -Pettersson gillar detta, det påminner om när franska bönder tippar gödsel utanför politikernas arbetsplatser. Politikerna måste börja koncentrera sig på invånarnas trygghet och välfärd i stället för att jobba som motborgare. 

Läs John Curovacs meddelande till politikerna, och om hans tidigare problem.

Vi kräver trygghet. För oss och våra kunder.

Taxi till Politikerna.

Nu ska ”problemet” hem till dem ansvariga.
Vi i Växjö City och i min butik har haft stora problem med ungdomsgäng. De snattar, trakasserar min personal och mig. De har varit våldsamma och hotfulla vid flera tillfällen. Problemen har uppstått varje dag under de senaste 12 månaderna.

Under tiden våra politiker tycker att skolfotot och rökning på badplatser är våra största problem säljs knark till ungdomar helt öppet utanför vår entré. Mitt på dagen! Jag har vänt mig till media, politiker, socialtjänsten, Securitas, polisen. Ingenting har hänt. Jag har förlorat kunder, personal, butikschef, nerver och tid. Som om det inte räcker att jag betalar över 2 miljoner kronor årligen i skatt fick jag betala 100.000 kronor extra till Securitas bevakning förra året, bara för att känna oss trygga på kvällarna.

Ska inte skattepengar användas till att ge oss medborgare trygghet? Jag har spenderat de senaste 15 år av mitt liv på att bygga upp mitt livs verk, Cityhallen. Det har krävts stora uppoffringar av mig och personalen. Jag kommer inte låta någon eller några rasera min dröm. Jag är trött på apati och brist på handlingskraft hos de som kan lösa vår trygghets problem. Jag önskar att jag kunde ägna min tid åt det jag älskar mest, gör affärer och utveckla mitt företag. Jag önskar att någon annan fick kämpa för vår trygghet. Någon som fick betalt för det. Men om ingen annan gör det får jag väl göra det. Jag är en man av handling och därför kommer jag att göra det här om man inte gör något åt läget inom en månad: ‪

Om 30 dagar kommer jag personligen att samla ihop alla dessa ungdomsgäng, bjuda dem på snacks och dricka och betala taxi resa till de ansvarigas politikers hem. Jag kommer inte att uppmuntra dem till något olagligt bara bjuda dem på en trevlig taxiresa till politiker. Om de ansvariga politikerna anser att det är ett trevligt inslag att ha utanför sitt hem kommer de inte att tycka att detta är jobbigt de närmaste 12 månaderna. Trygghet kommer faktiskt på andra plats på livets pyramid och jag kräver den för min personal, kunder och mig. Skam den som ger sig. John Curovac. ‬

#taxitillpolitiker

John Curovac, VD, Entreprenör och butiksägare i Växjö City.

TIDIGARE 2019-04-03. Martin tog fast snattare – då stormades butiken av 40 ungdomar

BROTTSLIGHET. Martin Åberg, 25, hann inte mer än att stoppa den unga snattaren innan det spårade ur. Snattaren blev hotfull och vevade med armarna mot butikschefen. – Sen kom det in ungefär 40 ungdomar och började skrika att de skulle döda mig, säger Martin Åberg, rapporterar Kvällsposten

På Facebook skriver butiksägaren John Curovac, “När barn uppfostrar sig själva med tron att de har Rätt till allt. När ingen säger ifrån, dagis,skola och myndigheter och dessutom förövare utmålas som offer i media. Idag är vi drabbade. Imorgon blir du. Och i övermorgon alla andra. Dagens frihet kommer att ta ifrån oss framtidens frihet. Dags att se till att få föräldrar att ta sitt ansvar. Sedan alla andra”.

-Pettersson läser “Dagens frihet kommer att ta ifrån oss framtidens frihet” och undrar om statsminister Löfven tänker ta upp det vid dagens tal om trygghet och säkerhet i EU…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “SD om attackerna: ”Vi har misslyckats med integrationen”

 1. Det här får mig att tänka på när patron och drängen var ute på älgjakt.
  Patron siktar och skjuter iväg ett skott som träffar.
  Drängen utbrister uppspelt: Vi fick den! Patron tittade då på drängen och utbrast: Vilka vi!
  Strax när man kommit fram till det nedlagda bytet och upptäckte att det var en ko som skjutits, så sa patron: Vi sköt minsann en ko. Varvid drängen replikerade: Vilka vi!

 2. De som är Svenska medborgare skall inte skickas någonstans. Andra utlänningar som struntar i våra lagar och begår brott ,ja de skall skickas hem.

 3. Ja, skicka hem folk är det många som drömmer om.
  Men som alltid är frågan ,hur.
  Vilka ska skickas hem.?
  Afs driver frågan men iallafall har inte jag förstått hur det skall gå till.
  Finnar och norrmän kanske funkar de bor ju så nära oss.
  Ibland blir det också svårbedömt, ta våran försvarsminister som är halvfinne ska han skickas till Finland och vad säger Finland? Vill de ha honom?

 4. Pettersson. Lokaltidningen heter Växjö/Alvesta. Avesta kommun ligger i Dalarna. Du är inte den förste att förväxla. Järnvägsstationen i Avesta heter Krylbo.

 5. Vem fel är det? Det är för eländigt! Integrationen misslyckas. Frågor, utrop och konstaterande men inga lösningar.
  Politiker påstår med dårars envishet, utan invandring stannar utvecklingen av Sverige
  Alla ser vi att det inte står rätt till varken i landet eller i politikersfären, de kan inte enas om att nu måste klackarna djupt ner i myllan och vi måste stoppa all sorts invandring som inte är absolut nödvändig.

  Samtidigt måste alla bidragstagare få klart för sig har ni inte skaffat er arbete inom ett år eller inte lärt er vårt språk nödtorftigt inom två så återstår endast ett alternativ, återvandring.

  Lagar måste till även “svenskar” som har straffats för något som ger fem års fängelse skall utvisas men endast hållas fängslad tills transport ordnats.

  Alla politiker skall endast arbeta för ett Sverige, inte mångkulturellt ej heller skall främmande från länder med väsensskild kultur äga tillträde annat än som turister.

 6. Ta reda på var dom bor och sedan plocka dom en efter en när de minst anar…

  Det borde hela samhället stölla upp på…

 7. Helt rätt Pettersson, VILKA VI.
  Du kan leda fram hästen till vattenhon
  Men du kan inte tvinga den dricka.
  Alltför många som har förmycket att säga till om förstår inte detta

 8. Det ser jag som positivt att integrationen har misslyckats!
  Vi ska inte ha någon invandring och därför är integration inte heller aktuell.
  Utvisa 3 millioner utlänningar OMGÅENDE!
  Då först kan vi börja bygga ett nytt och bra Sverige igen.

 9. Det har aldrig varit ambitionen att 3 världens kulturpersonligheter skulle anpassas till att bo och leva som vanliga västerländska innevånare. Intellektuella och kulturella hinder gör att dessa personer inte passar in någonstans inte ens i deras hemländer som vägrar ta emot dom, om vi skulle skicka tillbaka dem. Det som krävs är hårdare straff. Bort med straffrabatten. Om det gick så vore det ypperligt att internernera dessa personer på en plats som mot lägsta betalning och som lovar att inte släppa ut dem förrän strafftiden avslutats.

 10. Ja lägg märke till hur den fega o räddhågsna Median här i
  Sverige över hur duktiga man är på vad som är fel o rätt i USA s
  politik, men går som katten kring het gröt över all den skit som
  människor här får utstå för att media inte vill/ vågar/får tala
  klarspråk den grova kriminalitet som pågår här i landet och
  framförallt över vem som står för den?

 11. Men va f-n! Det är ett evigt tjat om att ”vi har misslyckats med integrationen”. Det är ju precis tvärtom, de har inte lyckats att integrera sig i vårt land. Det finns grupper som integrerar sig alldeles ypperligt, även i modern tid. Vi ska absolut inte skuldbelägga oss. Även om hela det multikulturella upplägget varit idiotiskt från början (1975) så skulle det åtminstone funkat (önskvärt eller inte) om det varit rätt och vettiga folkgrupper som kommit hit.

  • Ställer man inga krav på vad som är tillåtet så
   får man precis den utveckling som vi fått,
   Jimmie Åkesson har tjatat om detta i minst tio år!

 12. Pajaspolitiker,pajaspoliser,pajasmedia. Sverige har blivit ett enda stort tragikomiskt pajasskämt.Ingen vill ta ansvar för någonting.Man gömmer sig bakom “värdegrunder “.Ingen kan precisera vad som menas,men det är bra att gömma sitt ynkliga tryne bakom floskeln.Vänstersvamlet är så utbrett överallt så vanligt sunt bondförnuft har försvunnit.

 13. Pernilla Wikelund har naturligtvis fel . Den Svenska integrationmodellen har praktiserat av Moderater och Sossar i över 40 år , och fungerar alldeles perfekt .
  Om du fråga Morgan och Stefan .
  Ett och annat litet hack i kurvan är det såklart , men vad kan man begära .
  Titta på den Socialdemokratiska drömstaden Malmö.
  Idel glädje och rosor .

 14. Ytterligare en plats man helst då undviker på ev. semester i Sverige. Speciellt småbarnsfamiljer håller sig nog på säkert avstånd kan jag tro. Regeringens invandrarpolitik står Sverige dyrt. Idyller monteras ned. Små trevliga turistorter, som Sverige en gång hade i överflöd börjar behärskas av primitivt mörker och kriminalitet. Sverige ska väl inte bli ett nordiskt kriminellt paradis, eller vad håller regeringen och deras myndigheter på med?

 15. Man har väl inte ens försökt ha något som liknar integration i Sverige, det har väl ansetts vara rasism.

 16. “Rasister” det är nog inte många som är rasister. Inte heller särskilt många som anser att det finns många rasister i Sverige.
  Så, vad skall man göra åt kriminella ungdomar?
  Till och början med så måste dåligt uppförande få konsekvenser. Tex böter, fängelse och utvisning.

 17. Ja det är YNKLIGT att politikerna i Växjö inte gör nånting för att hjälpa Curovac. Polisen vågar inte ingripa. Han måste sköta det själv. FY FAN VAD YNKLIGT SVERIGE HAR BLIVIT.

 18. Även moderata politiker i Växjö motarbetar John Curovac. Det är ljusårs skillnad mellan dessa och Christian Sonesson i Staffanstorp och Hanif Bali.

  • Pensionären:
   Detta skall du anmäla till Polisen,och inte informera om på alternativa medier.
   Så har de styrande beslutat,annars kan allmänheten få en felaktig bild av den nya befolkningen…. Så stod i varje fall i PK-pressen.

Kommentera