Greta blir frimärke

INRIKES. Greta Thunberg blir ett av motiven på årets första Sverigefrimärken. De nya frimärkena har temat värdefull natur, miljö och Göteborg. Frimärkena är illustrerade av Henning Trollbäck och fokuserar på miljön och de miljökvalitetsmål som Sveriges riksdag har satt upp för att bevara Sveriges unika natur för kommande generationer, meddelar PostNord i ett pressmeddelande.

Greta och tornseglare

Frimärkena visar upp utvalda miljöer ur den svenska naturen som målen ska värna extra mycket om till exempel storslagna fjäll med rik fjällflora, en levande skog och ett rikt odlingslandskap.

Dessutom släpps motiv från Göteborg, illustrerade av lokala konstnärer i samband med att Göteborg firar 400 år. Stadens firande uppmärksammas med fem frimärken baserade på förslag som göteborgare skickat in och som sedan har illustrerats av lokala konstnärer.

Årets första Sverigefrimärken lanseras den 14 januari 2021.

-Pettersson har inget emot Greta på ett frimärke, damen är onekligen känd och vi har genom åren haft massor med ”konstigt” folk på märkena. Från Strindberg till Zlatan, blommor, fåglar, fjärilar och mycket annat och kungen i profil som fanns var inte så kul…

Frimärke med moské ritad av Lars Lerin som är öppet homosexuell och lever med en man.
Den 1 januari 2020 höjs portot nästa gång och snart får vi vänja oss med att få posten varannan var tredje dag och på sikt en gång i veckan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

33 thoughts on “Greta blir frimärke

 1. Nåväl, en person med flätor och gul regnrock står medan fokus ligger på en flygande svala….det rör sig alltså inte om ett regelrätt porträtt på Greta ….
  visserligen propaganda/reklam…men det som jag tycker är mycket värre är att Gustav II Adolf inte finns med på något av frimärkena som ska fira Göteborgs 400-årsdag!

 2. Folk skickar allt mindre brev och nu lär det gå ner ännu mer när man måste slicka på Gretas baksida.

  • Som tur är så behöver man inte slicka längre, annars hade risken varit att frimärket inte fastnat för folk hade spottat på fel sida.

 3. Väst i allmänhet och Sverige i synnerhet har förvandlats till en idiocracy.
  Kinas kommunistparti klappar i händerna.

 4. Jag ser ingen som helst anledning att ge denna unge gratis reklam. Hon är en helt värdelös företeelse som skall tigas ihjäl.
  Sedan ett tips till postverket:
  Ge ut ett frimärke med Donald Trump istället, här har vi en intelligent och mycket klok person som har betytt enormt mycket för USA och naturligtvis hela världen.

 5. Det var ju en lämplig nisch för henne. Håll dig till frimärken greta. Då gör du ju ingen skada…

 6. I Skåne från den första februari så kommer Greta bara varannan dag. Snart blir det nog krav på Greta-bild på varje e-post.

 7. Nu går skam på torra land!
  Varför en unge som skolkar från skolan för att tro sig kunna ändra klimatet, om hon hade varit en miljökämpe hade hennes bild kunnat tryckas på en plastkasse, något vi inte köper.

 8. Gör ett frimärke med Greta gråtande mitt i en bild från dagens stränder på Bali, mitt skiten av plast, då skulle trovärdigheten kanske öka med några %
  men hon kan ju inte anordna en aktion dit ner och skitna ner sig, då hon inte får flyga.
  (varför har man aldrig sett henne vara med och städa upp skit någonstans, inte ens ett papper liggande på backen???)

 9. https://forum-upload-s3.s3-us-west-2.amazonaws.com/original/2X/6/6e9b1df469abbbd5d511f8c251dd75b13c0e3f3d.jpg

  Som motvikt till utgivningen av frimärket med Greta vore det bra om Post Nord kunde ge ut ett frimärke av språkröret och vindkraftfanatikern Per Bolund (MP) infälld i en bild som visar vår underbara svenska natur som ”förskönats” med spillrorna av ett totalkraschat svenskt vindkraftverk.

  https://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/21994244/951/normal/5ba363567f854/TIPSA-2491318385610251180.JPG

  Bildkälla: lampopumput,info/foorumi

  • Tillägg:

   Per Bolund (MP) finansmarknads- och biträdande finansminister sen 2014 och Sveriges bostadsminister sen 2019 har starka åsikter om kommunernas lagstadgade vindkrafts-veton.

   Delcitat

   Ska vi nå ett 100 procent förnybart elproduktionssystem, då måste vi ta bort sådana hinder, säger Per Bolund.

   Slut delcitat

   Läs gärna hela SVT:s referat av Per Bolunds missnöje med kommunernas användande av sina lagstadgade vindkraftsveton.

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-vill-slopa-det-kommunala-vindkraftsvetot

   Per Bolund vill att vindkraften skall byggas ut i ett snabbare tempo innan folkopinionen upptäcker de negativa effekterna och därmed lyckas försena eller kanske t o m stoppa vindkraftsutbyggnaden.

   För övrigt, hur kan Per Bolund som miljöpartist klassa vindkraftsutbyggnaden som ”ett 100-procent förnybart elproduktionssystem” om man tar med i beräkningarna all fossil energi som redan använts för att producera vindkraftverken, bygga vägar och fundament mm på marken för montering av dessa gigantiskt höga verk?

   Efter kraftverkens beräknade livslängd på endast c:a 12 år skall de monteras ned och marken återställas till ursprungligt skick, vilket medför ytterligare förbrukning av massor med smutsig fossil energi som orsakar ytterligare stora mängder utsläpp av koldioxid CO2 i atmosfären.

   Bilder från Jörn i Västerbotten: Gigantiska kraftverket ligger i spillror. Publicerades 2020-11-23

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/unika-bilderna-se-olycksplatsen-fran-luften

   Det odemokratiska språkröret Per Bolund (MP), som uppenbarligen blir helt hjärndöd av att eventuellt ha druckit ett helrör miljöovänligt maskrosvin …

   Han vill med diktatoriska metoder avskaffa den kommunala demokratin för att hindra ytterligare förseningarna i utbyggnaden av vindkraften i Sverige. Många kommuner har redan utnyttjat sin lagstadgade vetorätt att stoppa utbyggnaden bl a på Ripfjället i Malungs kommun i Dalarna.

 10. Motstånd, ge systemet vi lever i motstånd. Ifrågasätt och sätt dig på tvären och du kommer se att fler fått nog. Revolution är för dörren och inte bara i Sverige. Nästan hela väst stinker och representeras av idioter.

  • Jag tänker iallafall fortsättningsvis alltid be om att få titta på olika frimärkes-kartor innan jag köper dom över disk. Tänker skylla på att jag vill ha snygga motiv, är miljövän och vill ha landskapsmotiv osv osv osv. Då kan jag enkelt välja bort PK- normativt skräp.

 11. Att spela det kringresande teatersällskapet (!) i händerna – genom att sätta en bild av det uppkäftiga lilla ”miljöoraklet” på frimärke, visar HUR sjukt och vänsterblivet Sverige numera är. >>> 🤮 Fy faan.

 12. När Stenbock var barn fanns det en man som gick kring,och påstod sig vara Gustaf V.
  Han fick vad jag vet aldrig figurera på något Frimärke,och avled utan den större skarans vetskap,på stadens Dårhus S:t Maria !!
  I övrigt inga gemensamheter….

 13. Synd för de vänsterblivna att frimärkena är självhäftande nuförtiden. De skulle annars känt sig hemma att slicka Greta i rö..n? 😉

  (Jag brukar annars inte vara såhär grov men allt patrask står mig upp i halsen.)

 14. Varför Greta? Varför inte någon snorunge vem som helst
  Det är bara i Fjollträsk dom vet vem Greta är?

  Visserligen hade vi en gammal häst som hette Greta,
  men det är väl knappast den som menas.

  • Tony:
   Men det finns gemensamheter mellan din häst Greta,och min Erwin (Gustaf V) inom djur-ríket. Erwin lär ha fått sin övre skada,när en Ko sparkade bakut under mjölkningen…..
   Så sades åtminstone i bygden,på den tiden !

 15. Vad har Greta gjort för svenska fjäll, skogar och odlingslandskap?
  Har hon ens sett dem på riktigt när hon bott i Stockholm?
  Hon har väl mest gnällt om koldioxid men i övrigt knappt ordat om miljön.

 16. Så bra att man nästan aldrig skickar något med posten, slipper man använda miljöfascistmärkta frimärken. Usch så trött på PK normativa slödddr. Trött på att Svenska män en efter en kommer ut som fjollor och PK eländet kommer i slutändan drabba oss kvinnor själva. Vad är det för bedövade plasthjärnor som röstar för sånt här politiskt skräp val efter val?

Kommentera