Ett år sedan coronan kom


PANDEMI. Det är nu ett år sedan vi först hörde talas om ett nytt virus som spreds i Kina. De första fallen i Europa konstaterades i slutet på januari och i Sverige kom en kvinna hem från Wuhanområdet i Kina den 24 januari och konstaterades smittad några dagar senare.

I början tog inte ens Folkhälsomyndigheten viruset på allvar, generaldirektör Johan Carlsson lugnade alla.

Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet och Anders Tegnells chef den 7 februari 2020

Den 11 mars deklarerade världshälsoorganisationen, WHO, att Covid-19 som namnet nu blivit var en pandemi, alltså att sjukdomen finns eller kommer att finnas i alla världsdelarna och alla världens länder.

Vi vet ännu inte hur viruset spreds från början, om det var matmarknaden i Wuham eller ett laboratorium i området som spred det med flit eller av misstag, det finns förslag på CIA och ryska underrättelsetjänsten men ingen vet säkert.

Vi har nära 500.000 smittade, 4.300 som vårdas i intensivvården och 9.500 döda med Covid-19 i Sverige. Detta efter ett år och ändå finns det folk som jämför detta med en vanlig influensa.

– Pettersson hoppas på att vaccinering med några av de 64 olika vacciner som utvecklas över hela världen ska lösa detta. Andra påstår att vaccinering är livsfarligt, gör mer skada än nytta och att det är en konspiration som pågår.

Hur som helst så är det långt ifrån slut ännu och vi vet inte vilka mänskliga och ekonomiska konsekvenser corona-pandemin kommer att få på lång sikt.

Jag minns med saknad den gamla tidens förkylning då det hjälpte med några glas hett vatten med lite socker och en rejäl skvätt het mörk rom i och sedan blev man frisk efter en vecka…

Andra föredrar andra metoder. Kort sagt, det finns gott om experter men få som vet något…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


30 responses to “Ett år sedan coronan kom

 • Peppe

  Tänk vad snabbt det går när man har roligt.

  Gilla

 • centurion

  Regimen har gjort bort sig inför sitt folk och skämt ut sig inför hela världen. Misstagen har staplats på varandra redan från dag ett fram till nu. Man har inte tagit åt sig av den omfattande kritiken. Man har inte tagit lärdom av sina fatala misstag. Man har inte fattat att det finns riktiga människor bakom siffror och statistik. Man har i stället bara ångat på med sina misstag, som en ständigt bakfull zombie. Efter ett helt år famlar man fortfarande i mörkret likt en sekt bestående av hjärntvättade höns.
  Själv befann jag mig i Spanien när pesten drog igång. Där tog det en(1) dag, så var en konsekvent handlingsplan på plats och tillämpad i vardagen. Men Storpotäten kan ju naturligtvis inte tänka sig att sänka sig till hotten-totternas nivå. Nej, ”kan själv”…..eller inte.

  Gilla

 • Kent

  Pettersson, kunde inte sagt/skrivit detta bättre själv. Håller helt med.

  Gilla

 • Billy Boy

  Nedan en YouTube-video från den gemensamma pressträffen om covid-19, som sändes i SVT den 28 maj 2020. Medverkande var företrädare för Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) samt Läkarförbundets ordförande.

  Innan presskonferensen hade mycket hård kritik riktats mot de ansvariga myndigheterna för att läkare och övrig vårdpersonal hade givit ”dödshjälp” och eller ”avlivat” patienter / vårdtagare i stället för att med rätt vård rädda livet på de som insjuknat i covid-19.

  Avdelningschef Thomas Lindén talade för Socialstyrelsen och ordförande Heidi Stensmyren talade för Läkarförbundet. Båda förnekade naturligtvis att så hade skett och försökte med sina inlägg avvisa sådana påståenden trots att det fanns många vittnesuppgifter om att så hade de facto skett under palliativ vård bl a genom att ge injektioner med morfin mm vilket ledde till att patienterna / vårdtagarna dog.

  Vittnesuppgifter finns också där anhöriga till patienter / vårdtagare ingripit och krävt att den palliativa behandlingen med morfininjektioner mm skulle avbrytas och vårdtagarens vanliga mediciner och kost mm skulle återinsättas. Dessa personer återhämtade sig och tillfrisknade efter en tid och kunde fortsätta sina liv som förut.

  Inslaget med försvarstalen från Thomas Lindén, Socialstyrelsen och från Heidi Stensmyren, Läkarförbundet börjar vid tidskod c:a 11:45 på den liggande skalan.

  Gilla

 • Billy Boy

  Från svenskspråkiga Hufvudstadsbladet (HBL) i Helsingfors (Publicerat 23.8.2020)

  Länk:

  https://www.hbl.fi/artikel/lofven-efter-svenska-coronakraschen-i-aldrevarden-sverige-ska-ha-varldens-basta-aldreomsorg/

  Hur skall det gå till när Stefan Löfven och Magdalena Andersson redan skuldsatt Sverige (d v s den feministiska och humanitära stormakten) till bristningsgränsen.

  De mångmiljardbelopp som Sverige lånat upp är redan intecknade för en massa andra ändamål än inhemska behov, ffa som coronahjälp (gåva) att pumpas in som återstart av de ekonomiskt misskötta och redan djupt skuldsatta sydeuropeiska EU-länder, t ex Italien, Frankrike, Spanien m fl

  Gillad av 1 person

 • Maya

  Off topic.Tanten som demonstrerade för åsiktsfrihet och mot den gryende diktaturen i Sverige heter Margit.Hon är en riktig kämpe som i ur och skur alltid kommer när demonstrationer mot ovannämda sker.Hon borde få bli symbolen för alla vakna människor i vårt land som inser vart vi är på väg.Heder och applåder till henne och skamhatten på till de poliser som bar sig mycket illa åt mot henne på Lördagens demo på Odenplan.Men,det är krut i den tanten så henne knäcker man nog inte så lätt..

  Gilla

 • rune

  ”Virus är de minsta biologiska enheterna som kan infektera levande organismer. Virus är PARASITER i celler. Ett virus som infekterar en värdcell omprogrammerar cellen så att cellen skapar och utsöndrar fler viruspartiklar. Viruspartiklar består av nukleinsyra, omgivet av ett proteinskal och ibland ett membran.Wikipedia (SV)”

  COVID-19 & DEBATT. Medicinen Ivermectin är den bästa tidiga behandlingsinsatsen mot Covid-19. Det visar erfarenheter från många sjukhus och forskningsinstitutioner i flera länder. Ivermectin kallas ibland: ”en mirakelmedicin”, utan farliga biverkningar. SVT fortsätter trots fakta att gå läkemedelsindustrins ärenden om att endast vaccin är lösningen. Skattebetalarna betalar. Läkemedelsindustrin verkar ha en rak kanal rakt in till SVT, men det har inte vetenskapen.

  Ivermectin används mot parasiter så behandlingen borde vara den ultimata lösningen.

  Gilla

 • G Nordström

  Varför då denna hysteri i msm om Covid-19 ? Svaret =
  skrämma till lydnad ! NWO nästa, med en världsregering där sådana som Kissinger styr.
  Henry Kissinger,som under många år haft och fortfarande har mycket framträdande och mäktiga positioner i amerikansk politik, fick år 1974 i uppdrag att utreda frågan om”överbefolkningen” i världen. Här är ett par citat av den mäktige mannen: ”Avfolkning bör vara högsta prioritet för utrikespolitiken gentemot tredje världen, eftersom den amerikanska ekonomin kommer att kräva stora och ökande mängder av mineraler från utlandet särskilt från mindre utvecklade länder,Världens befolkning måste minskas med 50 %. De äldre är onyttiga ätare.”Henry Kissinger sa vid nåt tillfälle: ”Kontrollerar du oljan, kontrollerar du nationer, kontrollerar du livsmedlen, kontrollerar du människorna”.

  Gilla

  • Tanten

   Skum figur. Snart 100 år gammal!

   Gilla

   • rune

    Kissinger is a member of the following groups:

    Aspen Institute
    Atlantic Council
    Bilderberg Group
    Bohemian Club
    Council on Foreign RelationsCenter for Strategic and International Studies

    Gilla

  • Pettersson

   Vilka framträdande och mäktiga positioner i amerikansk politik har Henry Kissinger, 97 år, G Nordström?

   Gilla

   • G Nordström

    Han förklarade riktlinjerna redan 1974.
    Den som inbillar sig att detta är något nytt från makteliten, vakna.
    Det har pågått sen början av 1900 talet.

    Gilla

   • Pettersson

    Du påstår att Kissinger, 97 år, har framträdande och mäktiga positioner i amerikansk politik än idag. Men det är mycket du påstår.

    Nåväl, jag tror inte på det.

    Gilla

 • G Nordström

  500 000 smittade? enligt PCR test som är minst 50% fel kanske 97%.
  4300 har vårdats förmodar jag Pettersson menar.
  9500 har döda i covid-19?
  På äldreboendena fick de intagna aktiv dödshjälp när ordinarie mediciner togs bort och det gavs morfin som hämmar andningen, ingen hemlighet.
  Läkarna blev förbjudna använda mediciner som hjälpte.
  De som trotsade detta har fått sparken eller andra repressalier för sitt agerande..
  Intensivvårdsplatser har varit som mest ca 4000 nu ca 600 på grund av ständiga nedskärningar.
  Sjukhus fick stänga för planerade operationer innan covid-19 kom.
  Naturligt vis skall alla som vill vaccinera sig mot influensan som anser sig behöva det. Vaccinet skall ju kunna hjälpa 9 månader eller 4 ingen vet riktigt.
  Även alla som haft sjukan bör vaccinera sig enligt reklamen?
  Hinner plattformarna stänga ner konton i samma hastighet som det läggs upp bilder och dödsbud på ny vaccinerade.
  Chefs sjuksköterskan som var bland de första i USA som blev vaccinerad och 17 minuter efter i direktsändning svimmade har nu bekräftats att hon avled.
  Naturligt vis kommer det aldrig att redovisas vad de dog av, men de börjar bli alltfler.
  Plus andra konstiga bieffekter.

  Gilla

  • Stenbock

   Även om dina teorier är drastiska,skulle man kunna förmoda att de som överlevt nu skall ”hjälpas” somna in,genom några sprutor av otestade vacciner,i prisklasser mellan c:a 22:- o. 165:-/styck !!

   Gilla

  • Pettersson

   Fler än 55 miljoner dör i världen varje år. 28 dog i arbetsplatsolyckor i Sverige förra året så det är inget att bry sig om i det stora hela. Naturligtvis är modern sjukvård idiotisk, vaccin är skit och experter värdelösa. Det är någon hemlig makt som styr allt och får många miljoner involverade människor att hålla tyst.

   Gilla

   • Rädd

    Bra skrivet.

    Gilla

   • rune

    Jag förstår att Pettersson är ironisk. Men fakta är att den så kallade ”eliten”, de superrika familjerna styr och ställer efter behag åtminstone i Europa och USA.

    https://www.snopes.com/tachyon/2016/10/jacob-rothschild.jpg?resize=526,374

    Gilla

   • G Nordström

    Sjukvården har blivit som den är på grund av inkompetenta politiker som prioriterar andra saker och som inte har förstånd på sjukvård. 2019 160 000 i vård kö.
    Varför används inte de billiga mediciner som finns och uppenbarligen hjälper?
    Har själv ätit halva dosen klorokinfosfat 250 mg tabletter när min sambo blev testad positiv och tappade smaken.
    Inga symtom av något virus på mig?
    Tidigare vacciner ändrar inte DNA i dina celler via en RNA sträng. Även de gör oönskade biverkningar.

    Gilla

 • gensaxen klipper

  För drygt 9 månader sedan publicerades denna video:

  och sedan dess har många forskare och andra som arbetar med DNA-sekvensering av viruset pekat på att det är en del av DNA-strängen som är utbytt.

  Sedan spelar nog kultur en roll i att sprida virus…

  Gilla

 • rustibus46

  1 år sedan landade plan fr Kina, Alperna
  och Mellanöstern ( varit ”hemma ” i det
  landet de flydde från) utan ngn kontroll
  kunde de sprida (skämt) sig i Sverige.
  Vissa hemmaexperter manade till lugn.
  Kommer inte att nå oss… Arma land.

  Gilla

 • Tanten

  Made in China.

  Gilla

 • Majbjörn

  Johan får väl säga som lögnaren Stefan sa, jag såg inte det kom.

  Gilla

 • SVENSK

  MassInvandringen bara ”kom” också….

  Gilla

 • rustibus46

  OT: några pensionärer protesterade med
  plakat igår. Självklart gick polisen in bryskt mot dessa farliga element. Känns skönt
  att polisen är stark. Att sedan polisen
  viker ner sig mot kriminella är en annan
  historia…. Arma land

  Gilla

  • SVENSK

   Vi har ingen polis längre, de är till största delen att betrakta som systemlakejer och nyttiga idioter!

   Gilla

 • Stenbock

  Brukar ju skriva ”inget ont,utan det har något gott med sig”.
  Nu har det visat sig att C-19 tagit i stort död på i n f l u e n s a n.
  Sedan denna nya moderna sjukdom kom till Europa,har endast 5 % eller en sextio-del av gamla flunsan konstaterats.
  Kanske som inom djurvärlden,ena sjukdomen äter upp den andra ?

  Gilla

 • hllviken

  …..och nu har Sverige en ”pandemilag”……

  Gilla

 • Olof.p

  Bekymret är att regeringen är så handlingsförlamad och generaldirektörerna för gamla och orkeslösa. Rörligheten i världen är nog den största orsaken, men precis som när tsunamin drabbade Thailand så satt regeringen och dess tjänstemän och sov.
  Dock är den metabola pandemin långt allvarligare. 40 000 000 människor om året beräknas att dö av den. Då får man nog betrakta Corona som en parentes, när dessutom större delen av dem som dog i Corona hade metabola sjukdomar.
  Man får nog konstatera att det som media tvångsmatar oss med fastnar. Media har makt.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: