Intervju med ICA-handlaren John Curovac efter migrantattackerna

BROTTSLIGHET & INVANDRING. För ett tag sedan attackerades ICA-handlaren John Curovacs butik i Växjö av flera migranter. Migranterna sköt in raketer mot butiken där personal och kunder befann sig. Nedan en intervju av Exakt24 med Curovac. Exakt24 har många intressanta videor.

TIDIGARE 2021-01-02. Migranter brandbombade Johns ICA-affär, igen

BROTTSLIGHET & INVANDRING. ICA-handlaren John Curovacs butik i Växjö har under flera år attackerats av migranter som älskar att kasta de bomber de flytt ifrån i ett fredligt land som tagit emot dem och vi har poliser som säger ring polisen trots att de själva är poliser. Tänk vad vi får för pengarna i “fredliga” Sverige.

Filmen från Exakt24

TIDIGARE 2019-10-23. Mörk man: “Ge fan i mitt gäng – annars stänger jag ner er butik”

BROTTSLIGHET. Det senaste året har Ica Cityhallen i Växjö haft problem med ungdomsgäng som hänger vid butiken, enligt John Curovac, VD för Ica Cityhallen. Han säger att flera ungdomar i gängen går in i butiken och snattar och bråkar och skrämmer både personal och kunder, rapporterar Lokaltidningen.se.

Anders Gustafsson, ansvarig för fältgruppen i Växjö kommun, sa i Lokaltidningen nyligen att det säljs knark utanför Ica Cityhallen. Håkan Ernstson som har Ernston Foto, mitt emot Ica, berättade i Lokaltidningen att han med egna ögon har sett unga killar sälja knark på Klostergatan i närheten av hans butik och att han på ett år har sett minst 20 slagsmål utanför sin butik.

John Curovac har gått ut i Lokaltidningen och andra medier och sagt att det är 50 ungdomar som håller Växjö City som gisslan. Han menar att politikerna inte bryr sig om de här problemen.

En man i 25-årsåldern ska ha riktat ett grovt hot mot personalen på Ica Cityhallen i Växjö nyligen. “Jag kommer att stänga ner eran butik om ni inte ger fan i mitt gäng”, sa han till personalen, enligt en polisanmälan om olaga hot mot grupp som har gjorts.

-Pettersson noterar att den som uttalat hotet är en mörk man i 25-årsåldern, enligt polisanmälan. Mannen finns på film från kameraövervakningen i butiken, men han är inte identifierad. Jag undrar naturligtvis varför inte polisen har åkt ut till invandrarområdena och hämtat honom, och åklagaren ställt honom inför rätta. Växjö är inte större än att en mörk man som håller till runt centrum borde hittas på en halvtimme.

Kan inte Samhället skydda John Curovac, hans personal och butik får han hyra in vakter och kvitta kostnaden mot moms och personalskatter. 

TIDIGARE 2019-09-28. Ska skicka problemen hem till politikerna

BROTTSLIGHET. -Pettersson gillar detta, det påminner om när franska bönder tippar gödsel utanför politikernas arbetsplatser. Politikerna måste börja koncentrera sig på invånarnas trygghet och välfärd i stället för att jobba som motborgare. 

Läs John Curovacs meddelande till politikerna, och om hans tidigare problem.

Vi kräver trygghet. För oss och våra kunder.

Taxi till Politikerna.

Nu ska ”problemet” hem till dem ansvariga.
Vi i Växjö City och i min butik har haft stora problem med ungdomsgäng. De snattar, trakasserar min personal och mig. De har varit våldsamma och hotfulla vid flera tillfällen. Problemen har uppstått varje dag under de senaste 12 månaderna.

Under tiden våra politiker tycker att skolfotot och rökning på badplatser är våra största problem säljs knark till ungdomar helt öppet utanför vår entré. Mitt på dagen! Jag har vänt mig till media, politiker, socialtjänsten, Securitas, polisen. Ingenting har hänt. Jag har förlorat kunder, personal, butikschef, nerver och tid. Som om det inte räcker att jag betalar över 2 miljoner kronor årligen i skatt fick jag betala 100.000 kronor extra till Securitas bevakning förra året, bara för att känna oss trygga på kvällarna.

Ska inte skattepengar användas till att ge oss medborgare trygghet? Jag har spenderat de senaste 15 år av mitt liv på att bygga upp mitt livs verk, Cityhallen. Det har krävts stora uppoffringar av mig och personalen. Jag kommer inte låta någon eller några rasera min dröm. Jag är trött på apati och brist på handlingskraft hos de som kan lösa vår trygghets problem. Jag önskar att jag kunde ägna min tid åt det jag älskar mest, gör affärer och utveckla mitt företag. Jag önskar att någon annan fick kämpa för vår trygghet. Någon som fick betalt för det. Men om ingen annan gör det får jag väl göra det. Jag är en man av handling och därför kommer jag att göra det här om man inte gör något åt läget inom en månad: ‪

Om 30 dagar kommer jag personligen att samla ihop alla dessa ungdomsgäng, bjuda dem på snacks och dricka och betala taxi resa till de ansvarigas politikers hem. Jag kommer inte att uppmuntra dem till något olagligt bara bjuda dem på en trevlig taxiresa till politiker. Om de ansvariga politikerna anser att det är ett trevligt inslag att ha utanför sitt hem kommer de inte att tycka att detta är jobbigt de närmaste 12 månaderna. Trygghet kommer faktiskt på andra plats på livets pyramid och jag kräver den för min personal, kunder och mig. Skam den som ger sig. John Curovac. ‬

#taxitillpolitiker

John Curovac, VD, Entreprenör och butiksägare i Växjö City.

TIDIGARE 2019-04-03. Martin tog fast snattare – då stormades butiken av 40 ungdomar

BROTTSLIGHET. Martin Åberg, 25, hann inte mer än att stoppa den unga snattaren innan det spårade ur. Snattaren blev hotfull och vevade med armarna mot butikschefen. – Sen kom det in ungefär 40 ungdomar och började skrika att de skulle döda mig, säger Martin Åberg, rapporterar Kvällsposten

På Facebook skriver butiksägaren John Curovac, “När barn uppfostrar sig själva med tron att de har Rätt till allt. När ingen säger ifrån, dagis,skola och myndigheter och dessutom förövare utmålas som offer i media. Idag är vi drabbade. Imorgon blir du. Och i övermorgon alla andra. Dagens frihet kommer att ta ifrån oss framtidens frihet. Dags att se till att få föräldrar att ta sitt ansvar. Sedan alla andra”.

-Pettersson läser “Dagens frihet kommer att ta ifrån oss framtidens frihet” och undrar om statsminister Löfven tänker ta upp det vid dagens tal om trygghet och säkerhet i EU…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Intervju med ICA-handlaren John Curovac efter migrantattackerna

 1. Själv har jag sedan länge (jag är fattigpensionär) gått över till barkbröd.
  Fst nu börjar barket ta slut så jag får blanda mjöl i barket….

 2. ICA centralt tjänar pengar på invällarnas ica kort, så klart vill de ha mera
  Men beteendet i butikerna är förskräckligt, än värre de politiker i Växjö som mobbar handlaren o uppmuntrar till bojkott, sosse o moderat, fy fan för såna pussies , växjöbor visa ryggrad stötta John

 3. ICA skall ju bli mer mångkulturellt, det beskeded gav ledningen för inte så länge sedan.
  Hur nu det ska gå till undrar jag, men
  dom skall bl.a. saluföra halaslaktad “föda” och allt annat skräp som muslimer, judar och negrer efterfrågar.
  ICA, liksom många andra svenska företag har för länge sedan sålt sin själ till djävulen och då får dom också stå sitt kast.
  -Jag funderar starkt att gå över till barkbröd bara för att slippa ICA och alla andra mångkulturella affärer.

Kommentera