Inga överlevande i flygolycka


UTRIKES. I går störtade ett passagerarflygplan från det indonesiska bolaget Sriwijaya Air, av typen Boeing 737 med 62 personer ombord, planet förlorade kontakten med flygledningen fyra minuter efter start från huvudstaden Jakarta. Flygspårningssajten Flightradar24 uppger att planet tappat 3.000 meter i höjd på mindre än en minut, uppger Aljazeera.

Boeing 737-500 ”classic” med registreringsnummer PK-CLC (MSN 27323). Planet flög för första gången i maj 1994 och var 26 år gammalt. Åldern ska inte ha någon betydelse om underhållet skötts.

Idag har sökande efter vrakdelar pågått i Javasjön norr om Jakarta, men det finns inget hopp om att hitta några överlevande. Polisen har under dagen öppnade ett speciellt identifieringscenter dit kvarlevor av de omkomna förs. Anhöriga uppmanas att hjälpa till genom att lämna DNA prover.

De två svarta lådor som tillhörde Sriwijaya Air-planet som i går kraschade utanför Jakarta har lokaliserats. De svarta lådorna innehåller inspelningar från cockpit samt flygdata, vilket kan vara avgörande för att ta reda på vad som orsakade olyckan.

62 personer varav sju barn befann sig ombord på planet som ligger på 20 meters djup i havet straxt norr om Jakarta i Indonesien.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Inga överlevande i flygolycka

 • Dennis

  Några kebabsvarvare färre, det skålar i alla fall jag för.

  88

  Gilla

 • Maya

  Planet störtar 3000 meter på mindre än en minut.Det låter som om det fanns någon form av sprängladdning ombord ? Tröst för dom anhöriga är nog att det gick väldigt snabbt.Vid ett sånt snabbt höjdfall så blir man nog förhoppningsvis medvetslös.Det är hemskt med flygolyckor för man är nästan alltid chanslös.

  Gilla

  • Magnus

   3000 m på 60 sek = 50 m/s = 180 km/h.

   Tragiskt med alla olyckor.

   Gilla

  • PBLno

   Myndigheterna uppger att det hittats kvarlevor som av tagits till rättskem för fastställande av dna och polis efterlyser släktingar till dem på passagerarlistan för dna prov som hjälpa till identifiering.

   Funna kvarlevor av en kropp tyder på att planet exploderat.

   Fyra minuter efter avgång försvann planet från radarn efter att flygledningen utan att få svar, frågat piloten varför planet var på väg nordväst istället förväntad flygväg och tappat 3 000 meter i höjd på mindre än en minut.

   Det tyder på extrem tvär gir och att en pilot eller alla beslutat slå av responder.

   Piloterna har över tjugo års erfarenhet och flygkaptenen är dessutom en före detta pilot inom flygvapnet som vet att det inte går att tvärt gira med ett passagerarflygplan utan uppetar risk för att det störtar.

   Terrordåd?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: