Ljusbrun man gripen i Tyskland misstänkt för barnvåldtäkt i Malmö


BROTTSLIGHET. För drygt fyra år sedan skrev vi om att en 14-årig flicka våldtagits i Malmö och att tidningen Sydsvenskan mörkade polisens signalement, se nedan. Nu har en misstänkt gripits i Tyskland och har överlämnats till Sverige misstänkt för att ha våldtagit en 14-årig flicka i Malmö för 4,5 år sedan.

Den ljusbrune med svart krulligt år misstänks ha överfallit och våldtagit flickan vid Husiegårds idrottsplats i juli sommaren 2016.

Mannen är svensk medborgare och blev i somras frihetsberövad i Tyskland misstänkt för ett annat brott och blev i samband med det dna-testad. Det gav träff och gjorde att mannen kunde knytas till våldtäkten i Malmö. Mannen har nu häktats misstänk för grov våldtäkt mot barn. Han nekar till brott.

TIDIGARE 2016-12-07. Sydsvenskan skyddar misstänkt våldtäktsman och vill inte hjälpa polisen

POLISEN.  En specialgrupp arbetar sedan en tid tillbaka med dessa ärenden i fokus och eftersöker nu information om en specifik cykel samt delger de signalementsuppgifter som finns i det grova brott som skedde vid Husiegårdens idrottsplats den 22 juli i år.

cykel

För en tid sedan bildades en specialgrupp inom Malmöpolisen med uppdrag att särskilt utreda ett antal grova överfall av sexuell karaktär i Malmö. Vid genomgång av anmälningar och efter analys av en gärningsmannaprofilgrupp fattades beslut om att prioritera utredningsarbetet.

Gruppen har nu verkat en tid med fokus på några saker:

– Att få fram uppgifter som kan leda fram till ett beslut om topsning är viktigt men vi är inte riktigt där än, säger kriminalinspektör Peter Hansson, som leder gruppen. Vi gör också geografiska analyser i syfte att ringa in platser och på så sätt komma vidare. Mycket tid går åt att bearbeta alla inkomna informationer till polisen genom den tipshantering som alltid pågår eller att gå genom äldre fall för att hitta gemensamma nämnare. Det har också hållits förhör där varje uppgift analyserats noga från flera håll, fortsätter Peter Hansson.

Gällande Husie-ärendet, där en ung flicka utsattes för en överfallsvåldtäkt den 22 juli invid Husiegårdens idrottsplats, finns nu en ganska klar bild av en cykel som särskilt intressant i arbetet framåt. Gärningsmannen hade vid brottstillfället en damcykel som har beskrivits enligt den bild vi nu väljer att gå ut med. Observera att cykeln kan vara av annat fabrikat än Monark – men färgkombination och utseende ska vara som på bilden.

Vi vill komma i kontakt med personer som på olika sätt kan ha information som kan leda oss framåt. Det kan gälla djupare kunskap om en sådan cykel eller någon som exempelvis har blivit bestulen på en sådan, säger Peter Hansson.

De förhör som hållits har gett signalementsuppgifter att gå vidare med: Gärningsmannen beskrivs som en man, 19-26 år gammal, 165-170 cm lång, stora öron, hängande ögonlock, stor näsa, skäggstubb, ljusbrun hy, mörkt krulligt hår som var kortklippt, smärt kroppsbyggnad, klädsel vid tillfället ska ha varit shorts, T-shirt, vita skor möjligen av fabrikat Nike, mannen talade inte svenska.

– Vi går djupt in i alla delar av utredningsåtgärderna. Sådant tar tid, men vi ser nu att vi kan gå ut med uppgifter på den cykel som vi söker efter samt även det signalement som finns, säger Peter Hansson, som är angelägen om att komma vidare i ärendena, med tanke på allvaret i brotten.

Du som har något att berätta – ring 070-547 18 57 eller gå in på
polisen.se där du också kan skriva ner det som du vill förmedla.

Ovanstående från Polisen

-Pettersson noterar att den lokala hattidningen ljuger om polisens signalement ”Det signalement polisen har är att han ska vara mellan 19 och 26 år och vara 165-170 centimeter lång”. Jämför gärna det med polisens hela signalement och fråga er om Sydsvenskans står på allmänhetens heller brottslingarnas sida och om de lever upp till reglerna om korrekta nyheter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Ljusbrun man gripen i Tyskland misstänkt för barnvåldtäkt i Malmö

 • Tony

  Enligt Sydsvenskan är det nog cykeln som är den skyldige,
  det gäller att alltid skydda importerna, och varför någon köper
  och blir förd bakom ljuset av denna blaska, ja det övergår
  mitt förstånd?

  Gilla

 • Maja 1

  Svenska medborgare som ”inte talade svenska”…
  Lägg av nu med ert snack om integrationen om håller på att tilldela medborgarskap kors och tvärs till kreti och pleti…
  Ska vi invandrare integreras för att bli lika dumma som ni infödda?
  Går det tydligen ordna försörjningsstöd och lämna Sverige…
  Fyfan säger jag…

  Gilla

 • Stenbock

  Niggern måste ha ett barnsligt utseende,eftersom han idag är 39 år….
  Var alltså c:a 35 när brottet i Husie begicks. Undrar om de ens topsade några niggrar eller nöjde sig med enbart vita ?
  Löjets skimmer att efterlysa en cykel,istället för att tala klartext !

  Gilla

 • Tomas

  Haha. Skriv istället. Finns det verkligen 60-70000 som kan svenska

  Gilla

 • turrim

  Är ni stolta nu på Sydsvenskans redaktion som lyckats fördröja att skurken frihetsberövas i fyra år?

  Den stackars våldtagna flickan och hennes anförvanter bryr ni er inte om. Hon hade nog ljus hy så hon är ointressant för Sydsvenskans värdegrund.

  Gilla

 • Gunnar Karlsson

  Vad är det för förvirrade puckon som prenumererar på denna skitblaska ?

  Sydsvenskan lär märkligt nog fortfarande, ha en upplaga på 60-70 tusen exemplar !! Finns det verkligen så många IQ-befriade dårar i Malmö ??

  //Gunnar

  Gilla

  • Pia

   Det är även presstöds nämndens fel – Sydsvenskan är en morgon blaska och får betalt av skattebetalre för att sprida sitt avfall.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: