Händer det inget i Sverige?

MEDIA. Journalister är i första hand ansvariga inför sina läsare, lyssnare och tittare. Dessa har rätt att få veta vad som händer i samhället. Allmänheten ska kunna skilja fakta från åsikter och fiktivt material. Inte heller bild- eller ljudmaterial får användas på ett vilsledande sätt. Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling.

Ovanstående är från Journalistförbundet och deras frivilliga regler. Åtminstone Pettersson undrar varför journalisterna låtsas följa sina egna regler.

När jag tittade i mobilen i morse såg det ut som nedan på de två kvällstidningarnas hemsidor. Det har tydligen inte hänt något i Sverige eller övriga världen förutom i USA. Fixeringen vid Trump är sjuklig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Händer det inget i Sverige?

 1. Varför finns det inga medier överhuvudtaget som skriver om albin lindström (domare i handboll) och hans bortgång, endast 20år gammal?

 2. Att Steffe inte kan något om datorer är ju inte så konstig.
  Kan ju ingenting annat heller. Problem med inlärningen, som han inte kan hjälpa, alla är inte lika.

 3. Nja, det som händer i moderna Abzurdistan är ju sådant,som absolut inte får/kan nämnas i PK-Pressen.
  Hur skulle det se ut om blaskorna lade in bilder av importerade kriminella Araber/Niggrar/Zigenare o.dyl. Eller om det skulle framskymta,att dessa pyromaner dag ut och natt in även saboterar/rånar/mördar och stjäler.
  Så länge folket betalar för fantasier typ Klimatuppvärmning och dramatiska skeenden av Corona,är ju presstödet räddat.
  Plats blir över för inbördes beundran,av olika (ledar)skribenter…
  Samtidigt utrymme för “korrekt” behandling,vad som timar o.sker i Indien,Långtbortistan m.fl. avlägsna länder….jorden runt.
  När pressen dessutom genom den statliga finanshjälpen,dagligen publicerar sin feminism/vänster-propaganda,tycks ju alla vara nöjda.
  De lokala nyheterna får var och en numera taga del av,genom att titta ut via fönstret.
  Sammanfattningsvis är för Stenbocks del Dödsannonserna prio nummer ett.Varje vecka nya nära bekanta,el. avlägsna namn som lämnat eländet !

  • Dödsannonserna är väl det ända som inte är åsikter eller fejkat.
   Som Ove Thörnqvist sjunger i en av sina låtar .
   Bland dödsannonser och annat ljug.

 4. Riksåklagaren anmälde en del politiker till Ku,som svarade inom kort tid. Åtalsimmunitet för svenska politiker för Estonia handhavande.

  • Verkar som om dom håller varann bakom ryggen; det var ju politiker i båda blocken som KU fick på sitt bord. Samma när det kommer till Palmemordet; Säpo agenterna begärde upphävd sekretess i början på 1980-talet för och kunna vittna i nån domstol, sosseregeringen sa nej. 2011/12 vart det dags igen, dom begärde upphävning av sekretessen för att vittna inför Palmeutredarna. Alliansregeringen sa blamkt nej. Verkar som om vi har ett sjuparti junta på riktigt. Är det bara SD som vill göra något för att gå till botten med Palme-/Estoniautredningen????

   • Calle Bildt är djupt involverad i Estonia. Både han och Mona jabbade tidigare hos Nordström & Thulin som ägde färjan.

  • Men det är ju för att KSI bestämt att estonia och palme hemligheterna ska förbli just det; hemliga… t.o.m politiker måste lyda KSI…

 5. “Ett demonstrationståg gick förbi på gatan, SVT öppnade grindarna och släppte in dem och på det sättet skapades tv2.” (Jan Guillou)

 6. Här händer inget av vikt, bara en 6-7 mord i veckan överfall våldtäkter bilstölder bilbränder, ljugande och myglande politiker,? Vad är detta mot hur USA ska styras,? Speciellt damer i SVT/ SR här är specialister på USA s styre? Och så tar det focus från alla ondskefulla brott som utförs till största delen, ja av ni vet vem?

  • Ja deras enögdhet och falskhet är lika stor som den var inför
   presidentvalet? Och här i Sverige vet ju alla att våra politiker
   är helt ärliga och skrupelfria?

 7. Eftersom PK journalister bor i ett land där allt fungerar oklanderligt så är det naturligt för dem och deras redaktioner att fokusera på USA.
  Svenskar tror i sin vilsenhet att nu har socialisterna fått makten i USA och allt kommer att bli nästan lika bra som här hemma, men bara nästan.
  Om de mötte en demokrat från USA skulle svenska PK-ister tro denne vara någon från SD eller möjligen M, varför säger nu en del, en som älskar sitt land kan ju omöjligen vara socialist eller liberal. MP för heavens sake, NO!

 8. kallas visst för att flytta fokus…
  Stefan kan ju inget om datorer så inget om Abzurdistan behöver skrivas på MSMs sidor

Kommentera