Trump erkänner sig besegrad?


UTRIKES. Donald Trump fördömer attacken mot Kapitolium i Washington DC. I en video som presidenten publicerade på Twitter i natt sa Trump att de som stormade kongressbyggnaderna kommer att hållas ansvariga.

Donald Trump Foto Gerd Altman, Pixabay

I talet medgav Trump också att en ny administration ska tillträda 20 januari, och att hans fokus nu är en smidig maktövergång.

Trump säger att känslorna är starka efter valet, men att alla nu måste lugna ner sig. Presidenten säger att hans anklagelser och rättsprocesser mot valresultatet endast var för att försvara valsystemets integritet. – Jag gjorde det för att försvara den amerikanska demokratin.

Trump avslutade med att säga att det har varit ”hans livs ära” att tjänstgöra som president och tackade sina anhängare. – Jag vet att ni är besvikna, men jag vill att ni ska veta att vår otroliga resa bara har börjat.

Washington Post skriver att videon är det närmaste Trump har kommit att formellt erkänna sig besegrad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Trump erkänner sig besegrad?

 • Peter de Mander

  … och nu börjar drevet och utrensningen från ”the svamp” för att försäkra sig om att ingen ska kunna hota dem i framtiden… tystnadskultur skall råda… den som öppnar käften med ”fel” åsikter fryses ut i tystnad… den som försöker göra något åt det dras inför rätta och kastas i fängelse… och vi ska ha demokrati sägs det… nä jag flyttar snart till Nordkorea…

  Gilla

 • Argus

  1776 förklarade 13 brittiska kolonier i Nordamerika sig självständiga från den brittiska kronan förtryck. Inte fullt 250 år senare lider det amerikanska folket under det politiskt korrekta förtrycket. Det finns människor som på fullt allvar menar att dagens vita invånare i USA ska betala dagens svarta invånare för felaktigheter som ägt rum för många generationer sedan och där människor offrat livet för att ställa tillrätta.

  Det kanske är dags för en andra amerikansk revolution men denna gång så kan den ske med fredliga medel genom att de ”buycottar” de som står bakom och tjänar pengar på det. Samma sak bör vi också göra.

  Gilla

 • Maya

  Nu väntar vi med spänning på fortsättningen på detta spektakel.Får man fjärrskåda och spekulera så kommer Biden inte bli långvarig på grund av ”hälsoskäl”.Ut ur den väntande kulissen kommer Kamala Harris.USA kommer förmodligen att gå en mycket orolig tid till mötes då allt som Trump arbetat för nu kommer att rivas upp och speciellt Kina kommer att gnugga händerna av lycka för nu blir det fritt fram.Som jag sagt tidigare :God bless America….

  Gilla

 • fullsula

  Var säger han att han är ”besegrad”?
  Han skapar en ny administration.
  ”Our Journey has just begun”.. = Vår resa har precis börjat.

  Gilla

 • Peter de Mander

  motståndarna kommer nu att lägga in en högre växel för att smutskasta ohans insatser under sin tid som president… har det någonsin funnits en president så älskad av folket men samtidigt så hatad av ”träsket” ?

  De kommer göra allt för att krossa honom och göra resten av hans liv ett helvete värre än de har gjort de senaste fem åren… och lilla Sverige gör precis likadant i sin ankdamm.

  Anmäl Er som valobservatörer, utbilda Er ordentligt i hur våra val skall hållas fria… valpåverkan var massiv 2018. Jag såg en del och försökte uppmärksamma, men det är som att få en hammare i huvudet… valet 2022 måste vara så rent som möjligt.

  (Inför biometriska ID-kort så rensas mycket fusk bort)

  Gilla

  • oerdoeg

   Jag kommer nog aldrig att lära mig hur en amerikan tänker, men det är helt uppenbart att valsystemet bör reformeras. Det spelar ingen roll om det verkligen förekom valfusk elller hur omfattande det i så fall var. Bara det faktum att så många tror att det fuskades, att de vet att deras system möjliggör fusk, är skäl nog. Här i Finland vet man tack och lov över hela partifältet hur säkert vår valsystem är, och trots att det alltid finns mängder av missnöjda när rösterna väl räknats, hör man aldrig någon gnälla över fusk.

   Gilla

   • G Nordström

    Tror inte finnarna suttit still i båten om det visat sig att 130% av befolkning har röstat.

    Gilla

 • Mr Jordan

  Om Trump hade vunnit så hade det blivit noll kravaller, eller hur. Kanske inte, men goda kravaller? Hur Sveriges ”demokrati” ser ut, får vi alla beskåda 2022. Gud hjälpe oss alla.

  Gilla

  • Peter de Mander

   Knappast, det hade blivit värre… Antifa och BLM hade då löpt amok… gårdagen var en västanfläkt jämfört med i somras… men som vanligt sägs inte det i MSM.

   Gilla

   • G Nordström

    De skrev det öppet om efter de värsta kravallerna att det spelar ingen roll men mer kravaller om Trump vinner.

    Gilla

 • Conny Lundberg

  Märk att han aldrig säger att han skall avgå och att han säger ”our journey has just begun” vilket jag definitivt inte kan tro att han säger om biden!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: