Fler betalar tillbaka studielån från utlandet


ÅTERVANDRING. Under de senaste tio åren har andelen som sköter sina inbetalningar ökat från 66 procent till 75 procent, säger Klas Elfving som är pressekreterare på Centrala Studiestödsnämnden enligt Sveriges Radio.

Skoaffär i Somalia Foto av RODNAE Productions Pexels.com

Men för personer som flyttat till länder som saknar fungerande banker kan det vara svårt att fortsätta betala till CSN. ”Jag vill fortsätta betala, men vet inte hur eftersom jag inte har bank-id”, säger Wilo Abdulle, som har flyttat till Somalia.

-Pettersson tycker det låter intressant. Wilo har tydligen pengar, men det går inte att betala på grund av teknikaliteter och banksystemen inte fungerar, ok, jag köper det. Men jag köper inte att folk från Somalia fortfarande söker asyl i Sverige och att kriminella inte går att utvisa dit när andra flyttar tillbaka och många åker hem på semester och tar barn med sig till landet som är så farligt.

Mogadishu i Somalia, en av de vackraste städerna i världen. Somalia är i grunden minst lika rikt som Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Fler betalar tillbaka studielån från utlandet

 • Peppe

  🇸🇪 SVERIGE ÄR FANTASTISKT – korkat.

  Gilla

 • mikhas

  Att importera trampatask-apor från den muslimska medeltidstaten Somalia, folk som till en majoritet är analfabeter och sinnesslöa kriminella, har visat sig vara en vinstaffär för socialdemokraterna och regimen Röfven.

  Somalierna åläggs ingen som helst motprestation för ett helt liv finansierat av bidrag och kriminalitet med blatterabbatt och behöver varkn jobba eller lära sig svenska så länge de fortsätter rösta på socialdemokraterna, vilket de gör och kan som tack ta hit hela släkten.

  Gilla

 • Olof.p

  Haha. System för att förflytta pengar runt jorden vimlar det av. Det var en väldigt dålig ursäkt för att inte betala tillbaka studielån. Tänka att så många från skithole-länder kan flytta svarta pengar och bidragspengar från Sverige!

  Gilla

 • JEX

  Var det inte vi som skulle betala en del Somalias statskuld 21 mille och regeringen låter våra pensionärer svälta .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: