Välkommen till landet där regler gäller för alla utom för mig

INRIKES. Nedanstående text har jag lånat från delar av Peter Kadhammars krönika på Aftonbladet.

I landet där ingenting är på allvar säger statsministern att medborgarna ska ställa in, boka av och skjuta upp och sedan går han till Gallerian för att julhandla.

 • I landet där folkhälsokrisen är den svåraste på hundra år flyger chefen för krisberedskapen till Kanarieöarna för att fira jul. En nödvändig resa, säger han.
 • I landet där tiden har gått ur led hastar justitieministern ut e f t e r julen för att i reaträngseln köpa en julklapp till sina föräldrar. I ett anfall av retroaktiv klarsyn säger justitieministern: …jag borde ha planerat det inköpet bättre.
 • I landet där man ogärna talar klarspråk får allmänheten veta att justitieministern köpte en liten vitvara. Vad lockade statsrådet att trotsa myndigheternas rekommendationer om extra försiktighet? En elvisp?
 • I landet där man alltid skryter om öppenhet och transparens vill den ansvariga chefen på Sveriges kommuner och regioner, SKR, inte berätta vilka regioner som saknar plats på intensivvården: …jag vill inte gå in på vilka regioner det är, säger Emma Spak, chef för hälso- och sjukvårdssektionen på SKR till TT 14 december.
 • I landet där medierna lätt återfaller till hovsamhet gentemot makthavare nöjer sig journalisten med det beskedet.
 • I landet där gamla smittas och dör tycker chefen för Folkhälsomyndigheten att han tar krafttag när han mumlar på en presskonferens. Generaldirektör Johan Carlson säger i Svenska Dagbladet 18 december att han redan i mars 2020 uppmanade till att undvika besök på äldreboenden. Han sa inget tydligare och pratade inte med regeringen som var den som kunde besluta om besöksförbud. Carlson säger i SvD att hans mummel var i princip en hemställan till regeringen.
Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet och Anders Tegnells chef den 7 februari 2020
 • I landet där vi har ett gemensamt språk och fungerande telefoner anser chefen för den ansvariga myndigheten att regeringen ska tolka vad han menar på en pressträff.
 • I landet som har nordiskt rekord i dödsfall borde finnas mer att göra för att skydda befolkningen men detta väljer den ansvarige generaldirektören Carlson att hålla för sig själv, som om det vore hans privata hemlighet. Det finns naturligtvis ytterligare saker att göra, men jag vill inte gå in på det, säger han i SvD.
 • I landet där August Strindberg redan 1879 i romanen Röda rummet beskrev den självtillräckliga byråkratin i Verket för utbetalande av ämbetsmännens löner, är i och för sig Emma Spaks och Johan Carlsons inställning inte överraskande.

-Pettersson säger att det är inte allt men ni fattar ändå.

I landet där ingen vet vem som bestämmer fast regeringen redan bestämt landar ett plan från Storbritannien på Arlanda i alla fall och ingen vet vem som har ansvaret…

Bild från Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Välkommen till landet där regler gäller för alla utom för mig

 1. Märkligt att bara så få har förmåga att genomskåda hur det mentala är ställt hos de som påstår att de regerar

 2. Samma tidning har idag också en lång artikel om hur tufft det är för HBTQ-företagare på Gran Canaria, möjligen en bakgrundsberättelse för att öka förståelsen för nödvändiga resor i Corona -tider.

 3. Och han som skrev inte nämnde att vår s.k. statsminister Steffe Löfvéns handel av julklapp, tillhör tydligen de som håller vissa bakom ryggen.

 4. Det är så illa och nedkört Sverige nu, det är inkompetenta sossar som
  vill ha makt och pengar för egen vinning som styr oss nu, beklagligt.
  Dom struntar i vad som händer med folket.
  Socialdemokratin är en fruktansvärd belastning för Sverige och det
  har det alltid varit.

 5. Jag kan dra en liknelse:
  Ett ungt par var nygifta och skulle fira sin bröllopsnatt på hotell. När de är i sitt hotellrum flyger rumsdörren upp och in kommer en maskerad man med pistol.
  – Ge mig alla era pengar, säger han. När han ser den vackra bruden kan han inte motstå henne. Han tar fram en krita och ritar en ring på golvet och säger till brudgummen,
  – Ställ dig i ringen och om du går utanför ringen skjuter jag dig.
  Den maskerade mannen kryper ner i sängen och våldtar bruden och försvinner sedan från hotellrummet.
  Gråtande säger bruden till sin man,
  – Varför gjorde du ingenting?
  – Det gjorde jag visst, säger mannen,
  – Jag var utanför ringen flera gånger.

  Det är på denna nivå hela Coronapsykosen befinner sig. Naturligtvis har alla politiker insett att media har hjärntvättat hela jordens befolkning i en enda stor masspsykos, och att Corona inte är så farlig.

 6. Peter K, en S journalist som ärligt skriver
  om vår ”elits” tillkortakommanden !
  All heder, vågar andra S:are haka på?
  Arma land.

Kommentera