Sölvesborgs förändringsresa hittills


INRIKES. Efter förra valet kom Sverigedemokraterna för första gången till makten i en handfull kommuner i södra Sverige. Resultatet har varit skiftande. Framgång i Sölvesborg och kaos i grannkommunen Bromölla, rapporterar SVT.

Louise Erixon. Profilbild Facebook

Sverigedemokraterna fick 29 procent av rösterna i Sölvesborg och det skapades ett majoritetsstyre tillsammans med Moderaterna, Kristdemokraterna och lokala SoL-partiet. Koalitionen kallar sig för ”Samstyret”.

– Vi för en mer näringslivsvänlig politik, vi har inrättat ordningsvakter, patrullerande väktare, kameraövervakning och belysning på otrygga platser, säger Sverigedemokraternas kommunalråd Louise Erixon.

Den främsta företrädaren för Moderaterna byttes ut efter en lokal skandal, och i riksmedierna har tonläget många gånger varit högt om utvecklingen Sölvesborg. Det har handlat om flaggpolicyn som förhindrar att regnbågsflaggan hissas på kommunhuset, om de antagna kriterierna för konstinköp (tidlös och klassisk konst ska prioriteras framför utmanande samtidskonst) och om den stramare flyktingpolitiken som planeras.

Men i den lokala debatten har det handlat mycket om välfärden, ska den utföras i privat eller i kommunal regi. – Det är en klassisk högerpolitik med inslag av SD-politik som förs här, säger Johanna Beijer, Socialdemokraternas oppositionsråd i Sölvesborg.

Kommunen har god ekonomi och enligt en Sifo-undersökning från i våras, innan pandemin slog till, hade Sverigedemokraterna stärkt sitt stöd bland väljarna i Sölvesborg.

-Pettersson tycker det är otroligt. SVT rapporterar skapligt positivtom SD….

Hör Louise Erixon i intervjun…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Sölvesborgs förändringsresa hittills

 • G Nordström

  Blir det val 2022?
  Den nya pandemi lagen skall ju dabbaters och sedan röstas igenom enligt agendan.
  Med allt mer avancerat valfusk så blir de nog ingen förändring om det skulle bli så att ett val trotts allt kommer att genomföras.

  Gilla

 • Anders

  Det bär nog dags för SVT att börja kratta manegen om de ska kunna motivera sin tillvaro efter nästa val .
  Och så vitt jag vet är kommunismen på väg utför .
  Det Sjöstedska glittret rasar av i snabb takt .

  Gilla

  • Andersson

   Enda hotet är Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna som har sagt att de ska förändra public service inifrån. Precis som de ska göra med EU. Vad har vi sett av det. Bara munväder.

   Vill Sverigedemokraterna vara trovärdiga ska de nog stryka demokraterna i partinamnet.

   Gilla

   • Pettersson

    Du kan knappast skälla på SD för att de inte fått något gjort. De försöker men har inte fått något inflytande trots 17 procent i valet medan 4-procent partiet MP styr valet.

    Undrar vad SD och Åkesson gjort dig eftersom du osakligt hatar dem i många kommentarer?

    Gilla

 • Olof.p

  SVT vill nog inte följa med skutan som heter socialdemokraterna, när den går till botten.

  Gilla

 • Mats

  Fast, det där med flaggpolicyn visade sig vara spikat redan under sossarnas tid, före SD.
  Om jag minns rätt, fick endast svenska och EUflaggan hängas upp på kommunhuset.

  Men, ”de goda” anklagade SD för att ligga bakom. Det gäller ju att kasta så mycket skit som möjligt. Sant eller inte, är inte så viktigt för ”de goda”…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: