S-toppens nya fackjobb – får dubbla ersättningar

KORRUPTION. Vid nyår lämnade kommunstyrelsens ordförande i Tranemo Tony Hansen, S, alla sina politiska uppdrag. Nu går han tillbaka till sitt gamla jobb som metallombudsman – med dubbla ersättningar. Utöver ombudsmannalönen får Tony Hansen också ett omställningsstöd som kostar Tranemos skattebetalare över en miljon kronor. – Jag har hanterat det utifrån det regelverk som finns, säger Tony Hansen.

Socialdemokraten Tony Hansen Bild: Tranemo Kommun

Det var i somras som Tony Hansen, S, själv meddelade att han kommer lämna alla sina politiska uppdrag i Tranemo kommun, halvvägs in i mandatperioden.

Med hänvisning till familjeskäl avslutade han sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande den 31 december. Efter många års tjänstledighet återgår Tony Hansen till sitt ordinarie arbete som ombudsman på IF Metall och nu kan GT avslöja att Tony Hansen under första året kommer få dubbla ersättningar: En heltidslön betalad av facket, och en miljonersättning bekostad av skattebetalarna i Tranemo kommun.

Politikerna i kommunstyrelsen i Tranemo har beslutat att bevilja den avgående toppolitikern ett så kallat omställningsstöd på 814.393 kronor. Större delen av dessa pengar – 626.456 kronor – får Tony Hansen nu utbetalt i en klumpsumma. Resten sätts av till pension. Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna utgör tillsammans den styrande majoriteten i Tranemo kommun.

Kostnaden för skattebetalarna i Tranemo kommun blir med sociala avgifter och andra tillägg strax över en miljon kronor.

– Pettersson säger att man behöver inte stjäla bara för att det går.

Grundtanken bakom ett omställningsstöd är att även förtroendevalda politiker ska ha något att falla tillbaka på den dag de inte längre har kvar uppdragen. En politiker som förlorat sina uppdrag, exempelvis vid ett val kan då behöva hjälp med omställningen till dess att denne funnit ett nytt arbete.

I det här fallet har Tony Hansen själv valt att lämna sina uppdrag och han går direkt till sitt gamla arbete, som han under hela politiktiden varit tjänstledig från. Det är stöld från skattebetalarna och de politiker som medverkar är medansvariga.

Gustav Möller (S)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “S-toppens nya fackjobb – får dubbla ersättningar

 1. Alla parasiter säger “vi har hanterat det utifrån det regelverk som finns” och det tydes alltid till det bästa för en politiker, men till det sämsta för en arbetare.
  Fast då du slutat ett arbete har de flesta minst tre månaders uppsägningstid och ingen säger upp sin anställning utan att först ha en ny.

  Omställningsstöd behövs endast då en anställd blir uppsagd och ännu inte ordnat ny anställning.

  Har någon misskött sig borde det vara avsked på grått papper som det hette förr, nu avgår GD och politiker självmant och får behålla sin lön, nu tänker jag som unge Foppa igen.

 2. Tack vara tidig förståelse för dessa föreningar så har jag också avstått att gynna dem med medlemskap.
  Till vissa fackklubbars förtret på de olika förtag som jag arbetat på

 3. Föga förvånande då det är politikerna själva som tar besluten. Gäller att förse sig med förmåner.

 4. En ny Veronica Palm Sosse, som avgick från riksdagen och inte fick vara med att leka i Regeringen. Hon är väl osams med de andra sossedamerna. Nu lever hon på mina skattepengar ca 40’ /månad för att inte göra något fram till pension. Hon är barnsköterska och det behövs väl massor av sossar i getto områden så får hon pröva mångfalden som de är så förtjusta i, dessa sosse politruker.
  Ingen som funderat på att förändra villkoren för dessa parasiter. De själva kommer aldrig att göra det.

  • Veronica Palm är en parasit, men det finns många fler
   som slutat i Riksdagen men som fortsätter att lyfta lön
   från Skattebetalarna utan att göra något.
   Och det är ofta sådana som skrikit sig hesa om orättvisor
   i samhället, men att sitta och lyfta lön utan motprestationer
   räknas visst inte som orättvisor hos hycklare.

   Det märkliga är att flertalet bland dessa snyltare kommer
   från SOSSAR, MILJÖPARTISTER O KOMMUNISTER??
   Alltså dem som skrikit mest om orättvisor?

 5. Någon förvånad över sett beteende!
  Var själv verksam i politisk ungdomsförening i min ungdom. Ett av målen som politiskt facklig verksam var att tillskansa sig dubbla arvoden när det gick. Detta var inte olagligt snarare en fråga om hur rymmligt samvete man hade. Tröttnade på denna dubbelmoral inom arbetarrörelsen så min karriär däri blev kort.
  En som vet hur det fungerar inom arbetarrörelsen.

Kommentera