Två franska soldater dödade i Mali


UTRIKES. Två franska soldater dödades när deras fordon träffades av en hemmagjord bomb i nordöstra Mali på lördagen. De två soldaterna, en 33-årig kvinna och en 24-årig man, tillhörde en styrka som är specialiserad på underrättelsearbete. Ytterligare en soldat skadades i dådet. Skadorna ska inte vara livshotande, rapporterar Gulf News.

Sergeant Yvonne Huynh till vänster och Brigadier Loic Risser, de två franska soldaterna som dödades i nordöstrra Mali den tredje januari. Foto French Army

Frankrikes president Emmanuel Macron gick efter attacken ut med att Frankrike kommer att fortsätta kampen mot terrorism.

För mindre än en vecka sedan dödades tre franska soldater i ett liknande dåd i landet. Ett dåd som den al-Qaida-kopplade extremistgruppen Nusrat al-Islam wal Muslimin tagit på sig.

50 franska soldater har dödats i Mali sedan Frankrike satte in sina styrkor 2013 för att driva bort jihadister som tagit över delar av det västafrikanska landet.

– Det dör massor med människor överallt hela tiden men Pettersson tar upp detta för att Sverige enligt Försvarsmakten har 289 soldater i Mali just nu och jag undrar om våra politiker är förberedda på om några av dem ska kunna dö, vet politikerna vad vi gör i Mali och varför?

Malibloggen

Svensk soldat i Mali. Foto: Försvarsmakten


3 responses to “Två franska soldater dödade i Mali

 • Per

  Läser man vad Försvarsmakten skriver om sin uppgift i Mali som blir man lätt förvirrad. Ingenting om att bekämpa islamister eller bekämpa något överhuvudtaget. Även deras uppgift i hemlandet är ju lite oklar och den politiska ledningen vill nog hellre att man jagar Sverigedemokrater som ”tänker fel” framför att jaga partitrogna islamister.

  Gilla

 • Olof.p

  För min del får Sverige gärna kalla in alla svenska soldater som finns ute i världen och sätta in dom mot kriminella muslimer i Sverige.

  Gilla

 • G Nordström

  Kan aldrig bli någon förändring så länge en enda levande muslim finn i området.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: