Två franska soldater dödade i Mali

UTRIKES. Två franska soldater dödades när deras fordon träffades av en hemmagjord bomb i nordöstra Mali på lördagen. De två soldaterna, en 33-årig kvinna och en 24-årig man, tillhörde en styrka som är specialiserad på underrättelsearbete. Ytterligare en soldat skadades i dådet. Skadorna ska inte vara livshotande, rapporterar Gulf News.

Sergeant Yvonne Huynh till vänster och Brigadier Loic Risser, de två franska soldaterna som dödades i nordöstrra Mali den tredje januari. Foto French Army

Frankrikes president Emmanuel Macron gick efter attacken ut med att Frankrike kommer att fortsätta kampen mot terrorism.

För mindre än en vecka sedan dödades tre franska soldater i ett liknande dåd i landet. Ett dåd som den al-Qaida-kopplade extremistgruppen Nusrat al-Islam wal Muslimin tagit på sig.

50 franska soldater har dödats i Mali sedan Frankrike satte in sina styrkor 2013 för att driva bort jihadister som tagit över delar av det västafrikanska landet.

– Det dör massor med människor överallt hela tiden men Pettersson tar upp detta för att Sverige enligt Försvarsmakten har 289 soldater i Mali just nu och jag undrar om våra politiker är förberedda på om några av dem ska kunna dö, vet politikerna vad vi gör i Mali och varför?

Malibloggen

Svensk soldat i Mali. Foto: Försvarsmakten

3 thoughts on “Två franska soldater dödade i Mali

  1. Läser man vad Försvarsmakten skriver om sin uppgift i Mali som blir man lätt förvirrad. Ingenting om att bekämpa islamister eller bekämpa något överhuvudtaget. Även deras uppgift i hemlandet är ju lite oklar och den politiska ledningen vill nog hellre att man jagar Sverigedemokrater som ”tänker fel” framför att jaga partitrogna islamister.

  2. För min del får Sverige gärna kalla in alla svenska soldater som finns ute i världen och sätta in dom mot kriminella muslimer i Sverige.

Kommentera