Migranter brandbombade Johns ICA-affär, igen

BROTTSLIGHET & INVANDRING. ICA-handlaren John Curovacs butik i Växjö har under flera år attackerats av migranter som älskar att kasta de bomber de flytt ifrån i ett fredligt land som tagit emot dem och vi har poliser som säger ring polisen trots att de själva är poliser. Tänk vad vi får för pengarna i “fredliga” Sverige.

Filmen från Exakt24

TIDIGARE 2019-10-23. Mörk man: “Ge fan i mitt gäng – annars stänger jag ner er butik”

BROTTSLIGHET. Det senaste året har Ica Cityhallen i Växjö haft problem med ungdomsgäng som hänger vid butiken, enligt John Curovac, VD för Ica Cityhallen. Han säger att flera ungdomar i gängen går in i butiken och snattar och bråkar och skrämmer både personal och kunder, rapporterar Lokaltidningen.se.

Anders Gustafsson, ansvarig för fältgruppen i Växjö kommun, sa i Lokaltidningen nyligen att det säljs knark utanför Ica Cityhallen. Håkan Ernstson som har Ernston Foto, mitt emot Ica, berättade i Lokaltidningen att han med egna ögon har sett unga killar sälja knark på Klostergatan i närheten av hans butik och att han på ett år har sett minst 20 slagsmål utanför sin butik.

John Curovac har gått ut i Lokaltidningen och andra medier och sagt att det är 50 ungdomar som håller Växjö City som gisslan. Han menar att politikerna inte bryr sig om de här problemen.

En man i 25-årsåldern ska ha riktat ett grovt hot mot personalen på Ica Cityhallen i Växjö nyligen. “Jag kommer att stänga ner eran butik om ni inte ger fan i mitt gäng”, sa han till personalen, enligt en polisanmälan om olaga hot mot grupp som har gjorts.

-Pettersson noterar att den som uttalat hotet är en mörk man i 25-årsåldern, enligt polisanmälan. Mannen finns på film från kameraövervakningen i butiken, men han är inte identifierad. Jag undrar naturligtvis varför inte polisen har åkt ut till invandrarområdena och hämtat honom, och åklagaren ställt honom inför rätta. Växjö är inte större än att en mörk man som håller till runt centrum borde hittas på en halvtimme.

Kan inte Samhället skydda John Curovac, hans personal och butik får han hyra in vakter och kvitta kostnaden mot moms och personalskatter. 

TIDIGARE 2019-09-28. Ska skicka problemen hem till politikerna

BROTTSLIGHET. -Pettersson gillar detta, det påminner om när franska bönder tippar gödsel utanför politikernas arbetsplatser. Politikerna måste börja koncentrera sig på invånarnas trygghet och välfärd i stället för att jobba som motborgare. 

Läs John Curovacs meddelande till politikerna, och om hans tidigare problem.

Vi kräver trygghet. För oss och våra kunder.

Taxi till Politikerna.

Nu ska ”problemet” hem till dem ansvariga.
Vi i Växjö City och i min butik har haft stora problem med ungdomsgäng. De snattar, trakasserar min personal och mig. De har varit våldsamma och hotfulla vid flera tillfällen. Problemen har uppstått varje dag under de senaste 12 månaderna.

Under tiden våra politiker tycker att skolfotot och rökning på badplatser är våra största problem säljs knark till ungdomar helt öppet utanför vår entré. Mitt på dagen! Jag har vänt mig till media, politiker, socialtjänsten, Securitas, polisen. Ingenting har hänt. Jag har förlorat kunder, personal, butikschef, nerver och tid. Som om det inte räcker att jag betalar över 2 miljoner kronor årligen i skatt fick jag betala 100.000 kronor extra till Securitas bevakning förra året, bara för att känna oss trygga på kvällarna.

Ska inte skattepengar användas till att ge oss medborgare trygghet? Jag har spenderat de senaste 15 år av mitt liv på att bygga upp mitt livs verk, Cityhallen. Det har krävts stora uppoffringar av mig och personalen. Jag kommer inte låta någon eller några rasera min dröm. Jag är trött på apati och brist på handlingskraft hos de som kan lösa vår trygghets problem. Jag önskar att jag kunde ägna min tid åt det jag älskar mest, gör affärer och utveckla mitt företag. Jag önskar att någon annan fick kämpa för vår trygghet. Någon som fick betalt för det. Men om ingen annan gör det får jag väl göra det. Jag är en man av handling och därför kommer jag att göra det här om man inte gör något åt läget inom en månad: ‪

Om 30 dagar kommer jag personligen att samla ihop alla dessa ungdomsgäng, bjuda dem på snacks och dricka och betala taxi resa till de ansvarigas politikers hem. Jag kommer inte att uppmuntra dem till något olagligt bara bjuda dem på en trevlig taxiresa till politiker. Om de ansvariga politikerna anser att det är ett trevligt inslag att ha utanför sitt hem kommer de inte att tycka att detta är jobbigt de närmaste 12 månaderna. Trygghet kommer faktiskt på andra plats på livets pyramid och jag kräver den för min personal, kunder och mig. Skam den som ger sig. John Curovac. ‬

#taxitillpolitiker

John Curovac, VD, Entreprenör och butiksägare i Växjö City.

TIDIGARE 2019-04-03. Martin tog fast snattare – då stormades butiken av 40 ungdomar

BROTTSLIGHET. Martin Åberg, 25, hann inte mer än att stoppa den unga snattaren innan det spårade ur. Snattaren blev hotfull och vevade med armarna mot butikschefen. – Sen kom det in ungefär 40 ungdomar och började skrika att de skulle döda mig, säger Martin Åberg, rapporterar Kvällsposten

På Facebook skriver butiksägaren John Curovac, “När barn uppfostrar sig själva med tron att de har Rätt till allt. När ingen säger ifrån, dagis,skola och myndigheter och dessutom förövare utmålas som offer i media. Idag är vi drabbade. Imorgon blir du. Och i övermorgon alla andra. Dagens frihet kommer att ta ifrån oss framtidens frihet. Dags att se till att få föräldrar att ta sitt ansvar. Sedan alla andra”.

-Pettersson läser “Dagens frihet kommer att ta ifrån oss framtidens frihet” och undrar om statsminister Löfven tänker ta upp det vid dagens tal om trygghet och säkerhet i EU…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Migranter brandbombade Johns ICA-affär, igen

 1. Frågan är hur mycket man skall bry sig! Eller om man faktiskt skall tycka att det är bra?

  ICA var ju snabba med att sluta avtal med Migrationsverket om att alla berikare ska ha ICA kort, så att det skall vara enkelt för berikarna att ta våra skattepengar. Inte lika roligt nu längre?

 2. All heder åt John Curovac. Vilken kille. Bedrövligt att man ska få ha det så här som egenföretagare i Sverige.

  Så alla ni som vill hedra och uppmärksamma John. Kan nominera honom till ett av Växjö kommuns priser och stipendier för 2021. Jag föreslår och rekommenderar Växjö kommuns mångfaldspris.

  Här en länk med vilka priser och stipendier som finns att välja mellan.

  https://vaxjo.se/sidor/politik-och-demokrati/allmanna-handlingar-och-styrande-dokument/regler-taxor-och-styrande-dokument/priser-och-stipendier.html

 3. Åter igen, enl frk Strandhäll är det inte migranter utan de äldre som orsakar problemen i Sverige.

  Så troligen är det några från PRO eller SPF som wallraffar utklädda till migranter.

  Det är hemskt, vad ska vi göra med alla äldre som ställer till med problemen i vårt samhälle?

 4. ”DET GÅR ATT TA MÄNNISKAN UR IDIOTIN, MEN DET GÅR INTE ATT TA IDIOTIN UR MÄNNISKAN.”

  Bara en superidiot säga fly ifrån krig och terror, sen skapar de krig och terror i landet som de valt att fly till, för att komma ifrån krig och terror.

  Ni hör….är detta sjukt…eller är detta sinnessjukt !?

  Ps.
  Bara ytterligare en superidiot värnar om detta beteende, och tycker synd om dessa. 🤮

  Ps. igen.
  Alla ska stanna hemma, för att minska risken för att smitta med Corona 🦠
  men det går bra att Dan Eliasson åker till Kanarieöarna 🤥 …och dessa dårar röstar folk på….har inte folket mer innanför pannbenet !? 🤕

 5. Ett tips till John är att börja med är att slänga ut Media,
  dom skiter ju uppenbart i att din butik härjas av ligister,
  och vill dom inte göra sitt jobb så ska dom fan inte tjäna
  pengar på att ni säljer deras undermåliga blaskor!

 6. Det påminner mig om den gamla kvartersbutiken där jag och mina klasskamrater köpte nybakat bröd på rasterna. Den butiken lades ner när det blev i snitt två butiksrån i veckan. Kommunen försökte att göra om lokalen till ett slags grannskapshus och “café” (ingen kassa, bara kaffeautomat och en sådan där varuautomat med dammsugare och mazariner). Det gick si sådär, det blev rån, gäng och klankonflikter där med. Stället har varit förbommat i tio år nu.

 7. Man måste beundra denne ICA handlare för att han stått ut så länge.Senaste brandbombsattentaten mot butiken kunde ha slutat riktigt illa.När man ser denne man uppgivet säga att han kommer att skaffa sig ett basebollträ för att själv skydda butiken under den gångna helgen så är det rent förjävligt att det ska vara på det viset.Hur svårt kan det vara från Polisens sida att plocka in hela denna hög med idioter som hänger utanför butiken ? Indikationerna på knarkförsäljning borde räcka för att vända ut och in på dom.Man lär nog hitta många åtalspunkter om man anstränger sig lite.Han behöver ju hjälp innan han tar lagen i egna händer vilket skulle vara helt förståligt men då kommer ju han att råka illa ut då nödvärnsrätten är en töjbar historia som tolkas lite hur som helst.

  • Och var är Ica centralt när deras handlare plågas
   av detta pack??? Ni kunde ju hjälpa era återförsäljare
   ekonomiskt för deras kostnader, ni lägger ju miljontals
   kronor på plågsam reklam, vore det inte bättre att
   halvera denna reklam och och istället ställa upp
   för dom Ica butiker som drabbas av ligister?

  • “Om den som har begått brott, på vilket fängelse kan följa, påträffas på bar gärning eller flyende fot, får han gripas av envar. Envar får också gripa den som är efterlyst för brott. Den gripne skall skyndsamt överlämnas till närmaste polisman.” Det står i Rättegångsbalkens kap 24 § 7 (shorturl.at/enrLW). Det räcker att fängelse finns i straffskalan för brottet, så har envar rätt att gripa en misstänkt. Stöld och grov stöld plus försök till dessa brott har fängelse i straffskalan. Snatteri men inte försök till snatteri har fängelse i straffskalan. Så länge snatteribrottet inte är fullbordat, anses det bara som försök till brott. Tillgreppsbrott i butik med vanliga kassor fullbordas genom att passera kassan utan att betala för varan/varorna. I butiker med punktkassor (tex H&M och dyl) fullbordas tillgreppsbrottet först när man lämnar butikslokalen utan att betala. Att stoppa på sig en chokladkaka i fickan på Ica är alltså inte straffbart förrän man passerat kassan och struntat i att betala. Griper man en sådan person, kan man göra sig skyldig till olaga frihetsberövande.

  • Nödvärnsrätten (Brottsbalk kap 24 § 1) är något som ska användas med försiktighet, den ligger längst ut i lagens ytterkant. “En gärning som någon begår i nödvärn utgör brott endast om den med hänsyn till angreppets beskaffenhet, det angripnas betydelse och omständigheterna i övrigt är uppenbart oförsvarlig. Rätt till nödvärn föreligger mot (1) ett påbörjat eller överhängande brottsligt angrepp på person eller egendom, (2) den som med våld eller hot om våld eller på annat sätt hindrar att egendom återtas på bar gärning, 3. den som olovligen trängt in i eller försöker tränga in i rum, hus, gård eller fartyg, eller (3) den som vägrar att lämna en bostad efter tillsägelse.” Det är åklagaren som ska bevisa bortom rimligt tvivel att nödvärnsrätt inte föreligger. Beviskravet är lite illusoriskt och det är där domstolarna spretar, inte i själva tolkningen av nödvärnsrättens innebörd.

 8. Det slappa fega Sverige visar ännu en gång upp sig. Vad tycker MP Hirvonen? Hon vill ju se ännu fler stackars pojkar komma hit och studera och arbeta samt betala skatt enligt Annie Lööf.

  • hon tycker ingenting hon är sambo med en afgan så hon kommer nog att arbeta för att vem som helst från tredje världen ska komma hit

 9. Hur svårt kan det vara att fånga in hela gänget ?? Sånt slödder ska inte gå lösa. Detta samhälle får vi överallt med nuvarande regering. Alla som vill ha detta räcker upp handen. Tänk till innan ni röstar nästa gång…..

  • Inte bara fångas in. De ska genast skickas dit de kom ifrån!
   Allt annat är döfött

 10. Nu lär polisen ha att göra!

  John Curovacs har säkerligen gjort sig skyldig till ett dussintal brott!

  Däribland det hemska åsiktsbrottet att inte tycka att ockupationen av vårt land är det finaste som hänt oss. Tyckte även att jag skymtade den svenska flaggan i bakgrunden, då kommer definitivt piketen med blåljusen på!

  Problemet är kränkningsskalan! Även om John som själv är invandrare skulle hävda att han är homo, så skulle han inte klättra förbi dom svart, förlåt färgade berikarna!

  • Dessa färgade berikarna har flytt “för liiivet” inför våldsamheter (sägs det) i sitt hemland. Det är så konstigt att de krigar sinsemellan och mot inhemsk befolkning i det nya landet, våldtar, bränner bilar och skjuter till höger och vänster. Det måste betyda att de saknar det liv som de flytt ifrån, eller hur ? Enklast vore det att utvisa dessa individer oavsett krig eller inte i deras hemländer (vem tror på det att det vore jätte farligt att utvisa till Centralafrika e. dyl. där klaner krigat sinsemellan i många decenier). De flyr inte inför krigen utan de flyr till bidragen. Det värsta är att de får uppskattning av anhängarna till
   Black Lives Matter. Deras vokabulär är mycket begränsad till “du kränker mig”, “jag ska kn… din mamma” osv.

 11. Det blir farligare och farligare att bo i detta landet, som en gång varit fridfullt och tryggt.

Kommentera