Trump nedröstad om försvarsbudgeten


UTRIKES. Med hjälp av ett flertal republikaner upphävde den amerikanska senaten på nyårsdagen president Donald Trumps veto mot den kommande försvarsbudgeten.

Jeander

Med röstsiffrorna 81–13 godkände senaten landets försvarsbudget på 740 miljarder dollar, motsvarande drygt 6100 miljarder svenska kronor, rapporterar BBC. Därmed uppnåddes de två tredjedelars majoritet som krävdes för att gå emot Trumps veto.

Den andra kammaren i kongressen, representanthuset, upphävde presidentens veto i måndags med röstsiffrorna 322–87. Budgetförslaget kommer därigenom att lagfästas.

Trump lade in sitt veto den 23 december eftersom han ansåg att budgeten, “inte omfattade väsentliga nationella säkerhetsåtgärder”.

Presidenten motsatte sig också att den innehöll krav på att militärbaser som namngetts efter sydstatsgeneraler skulle döpas om.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Trump nedröstad om försvarsbudgeten

 • tlidforss

  Jag måste protestera att ni är alla inklusive Petterson lite dåligt pålästa inklusive de svenska hjärntvättade media. Han la sitt veto inte på själva försvarsbudgeten utan för att kongressen på traditionellt sätt smyger in helt andra saker i alla amerikanska stora budgetar. Dvs, man gömmer in ett antal extra poster som inte har något alls med försvar att göra. I detta fall section 280 som innebär åtalsimmunitet för Google och Facebook m.fl.

  Gilla

  • Pettersson

   Jag måste protestera mot att du påstår att jag inte är påläst, det kan ha sin riktighet i att jag inte läst förslaget på försvarsbudget vilket jag hoppas du gjort. Trump lade in sitt veto den 23 december eftersom han ansåg att budgeten, “inte omfattade väsentliga nationella säkerhetsåtgärder” skriver jag i inlägget som är från BBC, alltså inte mina påståenden utan BBC vilket jag länkar till.

   Det är svårt att kunna och ha tid att skriva om alla detaljer utan att bli långrandig. Därför har vi länkar.

   Gillad av 1 person

   • tlidforss

    Nej, jag förstår ta inte illa upp. Jag tycker du har en otrolig ork och energi för att vara så aktiv på din blogg. Mycket uppskattat.

    Gilla

 • Tony

  ÄNNU EN KATASTROF UTSEDD TILL ETT LANDS LEDARE,
  Men detta passar den Svenska median som hand i handske,
  så nu ligger dom lågt med kritik mot hur USA sköts, annat var
  det tidigare med den förnumstiga Carina Bergfeldt. Så nu när hon
  inte behöver att tala om för USA hur dom ska rösta , har hon
  flyttat hem till Sverige för att göra tramsprogram för SVT!

  Gilla

 • Zeleka

  ”It aint over until the fat lady signs”
  = 6:e jan

  Gilla

 • G Nordström

  Krigshökarna tar åter över. Här är pengar att tjäna på skattebetalarna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: