Allt tyder på att Ahmed Obaid, 16, sköts av misstag

VÅLDSVÅGEN. Utredningen kring mordet på 16-årige Ahmed Obaid som skedde på Amiralsgatan på Rosengård kvällen den 12 januari 2017 pågår fortfarande. Allt tyder fortfarande på att pojken förväxlades med en annan och sköts ihjäl av misstag under en pågående våldsvåg i Malmö, enligt en ny polisutredning som blivit offentlig.

– Vårt budskap utåt är att de här ärendena inte är statiska. Lojaliteter förändras, säger David Sjöman, som är polisens förundersökningsledare.

En 23-åring uppgav själv att han trodde att han var den egentliga måltavlan för beställningsmordet. 2,5 månad senare sköts även han ihjäl.

-Pettersson noterar att varken Ahmed Obaid eller hans familj hade någon koppling till brottslighet.

TIDIGARE 2019-08-03. Fyra invandrare åtalas för inblandning i mord på vittne

BROTTSLIGHET. Fyra män åtalas misstänkta för inblandningen i ett över två år gammalt mord i Malmö, rapporterar Sydsvenskan, tyvärr bakom betalvägg. Det var i slutet av mars 2017 som en 23-årig man sköts ihjäl på Ramels väg i Rosengård. Offret var vittne till ett annat mord på en 16-årig pojke i samma stadsdel två månader tidigare.

Via filmer från övervakningskameror syns hur de maskerade mördarna kom till platsen på moped och sköt ihjäl Ahmed Adnan Abdulaziz. Misstanken är att de fyra männen har fått 50 000 euro i betalning för att utföra mordet.

En person som är häktad i sin frånvaro, misstänkt för anstiftan till mordet, är fortfarande på fri fot, skriver tidningen. Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i dödsskjutningen, men är inte gripen ännu.

Två av de fyra männen åtalas nu vid Malmö tingsrätt för mord, två åtalas för medhjälp till mord.

-Pettersson noterar att det är som vanligt, de fyra misstänkta och åtalade herrarna lystrar till efternamnen:

 • Jabbar, född 1994
 • El Ali, född 1995
 • Abdelrada, född 1991
 • Jawad, född 991

-Pettersson säger att det är inte konstigt att polisen har svårt att hinna med, de är dimensionerade för svenska kriminella inte för Mellanösterns även om de är pojkarna verkar vara svenska medborgare…

TIDIGARE 2017-03-31. Inga kriminella kopplingar…om morden i Malmö

INVANDRARVÅLD. Den 12 januari 2017 mördades 16-årige Ahmed Obaid från Irak i Rosengård. Han var inte känd av polisen och hade inga kända kriminella kopplingar.

-Pettersson får väl lita på att Ahmed var skötsam, i varje fall lika skötsam som andra 16-åringar i Malmö.   

I går kväll mördades en 23-årig babbe i Rosengård. Han var känd av polisen sedan tidigare. Exempelvis för inblandning i hanteringen av sprängmedel ihop med flera andra under första delen av 2016. 23-åringen levde också under hot de sista månaderna av sitt liv. Tidigare stoppades han av polisen i en bil på Lindängen. Han bar då skyddsväst och berättade att han var hotad och jagad, utan att ge några detaljer om varför.

I början av mars i år ändrades hans folkbokföringsadress och han överfördes formellt till obefintlighetsregister. Det kan ha varit en medveten manöver för att försvåra spårning. Enligt uppgifter bodde han kvar i Malmö fram till sin död.

Den mördade var Ahmed Adnan Abdulaziz, född 19931009. Skyddad identitet 2 mars 2017. Död 30 mars 2017.

Nåväl, i samband med mordet på 23-åringen postades nedanstående på Facebook. Enligt vissa uppgifter hade den nu mördade babben fotograferat den mördade Ahmed Obaid efter att han blivit skjuten och spridit bilderna på nätet. Att sprida bilder på döda är inte så trevligt men att mörda för det…

TIDIGARE 2017-01-12. Skottlossning igen, 16-årige Ahmed Obaid från Irak mördad i Rosengård

2017-01-12 18:50, Mord/dråp, försök, Malmö
Mansperson skjuten, Örtagården.

Uppringare berättar att om en misstänkt skottlossning vid en busshållplats på Amiralsgatan i höjd med påfarten mot Adlerfeldts väg. En skadad person anträffas på platsen och ambulans skickas fram. Polispatrullerna på platsen pratar bland annat med vittnen för att reda ut vad som hänt. Hur den skadade personen skadats är inledningsvis okänt. Ärendet orsakar inledningsvis störningar i trafiken vid platsen.

Uppdatering: Den skadade personen är en ännu oidentifierad mansperson som med största sannolikhet blivit skjuten. Han förs med ambulans till sjukhus samtidigt som platsen spärras av och ett stort antal polispatruller påbörjar förhör med vittnen.

Polisen

-Pettersson misstänker att det blir party på akuten igen…

Uppdaterat: Grabben född år 2000, har avlidit.

Ahmed Obaid var inte känd av polisen och har inga kriminella kopplingar. Staden Al Kufah i provinsen An Najaf i Irak var familjens tidigare hemort. Det hade varit bättre om de stannat där.

Ahmed Obaid blev 16 år
Ahmed Obaid blev 16 år
2017-01-12_2227

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Allt tyder på att Ahmed Obaid, 16, sköts av misstag

 1. Jag tycker allt tyder på att Malmö är flyttat tillbaks till medeltiden. Det är tyvärr myndigheternas blinda ambitioner av invandring, som fört Malmö dit. Jag accepterar heller inte att det är de skötsamma skattebetalare, som tvingas ta kostnaden varje år. Vuxna friska människor betalar normalt sin egna försörjning med arbete. Det kommer att ta några år att rätta till den staden också men det är värt att lägga energi på att skaffa någorlunda rättvisa i landet. Jag förstår inte hur de ansvariga politikerna till förfallet blir omvalda år efter år.

 2. När en Justitieminister uttrycker sig som att ”det är liten risk att oskyldiga skadas” det visar på ett förakt utan like för den krassa verkligheten.

  Han försöker rättfärdiga faktumet att det skjuts hejvilt lite varstans i vårt land utan en tanke på varför.

  Om det vore ett uns av stake i vår s.k. statsminister så såg han till att odugliga rensades bort från sina taburetter med det snaraste.

  Tyvärr blev det väldigt många som skulle bort och begåvningsreserven inom sossepartiet är minimal vad jag förstår.

 3. Otroligt!
  Tänk om de vore lika kända för positiva inslag. Det som politikerna talar om, de som ska rädda OSS!

  De som tror på dessa lögner måste vara mer eller mindre skadade mentalt. Men det kanske är dem som S experimenterade på tidigare i historien som röstar på dem. Det är väl enda chansen för S att få några röster.

  Oavsett inställning så borde fler kunna erkänna problemen, de flesta drabbas mer eller mindre av politiken. Men hellre tiga still och lida för sin tro, än att erkänna de fel som begåtts.

Kommentera