Storbritannien godkänner Astra Zenecas vaccin

PANDEMI. Storbritanniens regering har godkänt Astra Zenecas vaccin mot covid-19 för användning i landet, rapporterar Reuters. Landet är det första som godkänner vaccinet, som företaget utvecklat tillsammans med forskare vid Oxforduniversitetet.

Astrazenecas produktion i Södertälje. Pressbild.

Regeringen kommer att prioritera att ge de första doserna till personer i högriskrupper, säger hälsominister Matt Hancock. Vaccinet är ett av flera som EU- länderna har beställt tillsammans.

AstraZenecas vaccin är ett helt konventionellt vaccin till skillnad mot mRNA-tekniken som Pfizer och Moderna med flera använder den.

– Pettersson säger att pandemin har hittills dödat 1,7 miljoner människor runt om i världen, sått kaos i stora delar av den globala ekonomin och hindrat det normala livet för miljarder sedan det började i Wuhan, Kina, för ett år sedan, som jag ser det får vi välja. Vaccinera oss eller hålla två meters avstånd resten av livet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Storbritannien godkänner Astra Zenecas vaccin

 1. Om för eller emot vaccin.
  I X-pressen publiceras just att en äldre man i Kalmar avled i dag, I går tilldelades han sprutan !
  Tror för min del inte att de avsiktligt dödar oss äldre som överlevt hysterin,och nu erbjudes tvivelaktigt skydd,av ett preparat som godkänts utan sedvanlig årlig test !!
  Nåja,ännu råder det ju inget förbud att avstå…..

 2. 1,7 miljoner som de påstått dött av covid-19 innebär inte att det är så.
  PCR test som inte kan ställa diagnos? Enligt uppfinnaren.
  När en papaya och en get testades så var båda positiva.
  Geten var kanske ok men en frukt?

 3. ”hålla två meters avstånd resten av livet.”
  Det räcker väl med en meter vilket är normalt om man inte vill trampa varandra på tårna.

  • ”Vaccinera oss eller hålla två meters avstånd resten av livet.”
   De som vaccinerar sig behöver väl inte vara oroliga !?
   De är ju skyddade nu, eller?

 4. Tror ni livet & samhället blir normalt efter EN spruta?
  Glöm det!
  Det finns alldeles för mycket pengar att tjäna på att skrämma folk och införa restriktioner så att årliga vaccinationer blir det nya normala!
  Miljarder in i vaccinbolagen årligen!

  Rent psykologiskt funkar det så att tar man en spruta så blir det lättare att pracka på oss nästa, och nästa och nästa…

  De som tar vaccinen kommer rättfärdiga sina val och påverka dem som är tveksamma att också ta vaccinen. Rent psykologiskt funkar folk så.

  Påpekas bör att jag inte är emot vaccin i allmänhet utan anser att varje vaccin och sjukdom måste bedömas för sig; risker och vinst. Samt att det bör varje individ själv få göra. -Det som nu sker är psykologisk krigsföring mot fri vilja och att staterna testar hur de kan köra med sina befolkningar.

  Restriktionerna är ett större hot än viruset i sig!

   • Jag lägger mig inte i om någon vill ta Covid-vaccin. Jag tycker det är upp till var och en vad man vill spruta i sig för vaccin och Så bör det förbli.
    -Så ta du ditt Covid-vaccin om det känns bra, jag försöker inte påverka någon.

    Det jag vänder mig mot är:
    1. propagandan i media ”ALLA SKA vaccineras”. De borde stå : ”erbjudas” istället.

    2. Oroande ofta har jag på sista tiden sett folk som anser att obligatorisk Covid-vaccinering dvs du får inte bestämma över din egen kropp (=staten äger din kropp och dina barn).

    Frågan blir då; hur tänker ni vill ha obligatorisk Covid-vaccinering då?
    Om vi inte har bestämmande över vår egen kropp, vem ska då ha det?
    Ska Tegnell/för tillfället sittande regeringen/ företag som säljer vaccin bestämma att substansen X ska in i ditt blodomlopp?
    Om de sedan bestämmer att du ska ha nya substanser varje år, tycker du det är ok? Var går din gräns?

   • 1. Jag har inte sett den propagandan du talar om. ”Alla ska vaccineras”. Tvärtom, alla över 18 ska erbjudas vaccinering säger regeringen.

    https://sverigesradio.se/artikel/7619925

    2. Jag har eller inte sett någon säga att vaccinering ska vara obligatorisk men det finns säkert folk som påstår det liksom det finns folk som påstår att vaccinet är livsfarligt och mycket annat.

   • Petterson; Titta på valfria stora gammal-mediatidningar på nätet en tid bakåt så kommer du hitta rubriker där det bokstavligen står ”ska” -sen menar de förstås ”erbjudas”.

    På exempelvis FAcebook I öppna grupper och på Flashback kan du hitta många människor som säger sig vilja ha obligatorisk vaccinering för alla och sanktioner mot dem som inte vill ta Covid-vaccin. Det finns även en grupp Moderater i riksdagen som återkommande Lägger fram det förslaget, (dock minns jag inte om det Förslaget innefattade just covidvaccinen.)

    Är du för obligatorisk vaccinering av ALLA, Pettersson?

   • Nej, jag är inte för obligatorisk vaccinering och jag tycker du kan länka till en någon gammalmedia som förespråkar tvång. Jag googlade men hittade ingen.

   • Det finns alltid folk som inte klarar att andra gör andra val än de själva gör, det känns jobbigt för dem då det upplevs som ett hot mot deras egen uppfattning.

  • Om det varit så att samhället blivit normalt efter några
   sprutor så vet jag vissa som skulle stått först i kön
   och tagit dubbel dos!

 5. Ett tillägg: Tack Pettersson för en bra och saklig blogg! Jag önskar dig ett Gott Nytt År och fler artiklar från din sida!

 6. Med största säkerhet kommer det att upprättas ett register på människor som vägrat att vaccinera sig. Vilket betyder ett ”persona non grata” förhållande till samhällets olika funktioner samt begränsad mobilitet. Vi lever ju i ett ”kontrollsamhälle” – så varför skulle inte mina farhågor förverkligas?

 7. I Tyska nyheterna upplystes lyssnarna om Astras nya produkt i morse.. Samtidigt förklarades att denna inte är godkänd inom EU och,att det lär dröja innan så sker !!
  Naturligtvis gör Bryssel även i detta fall politik av ärendet.I första hand skall deras egna EU-Läkemedelsföretag typ Bayer m.fl. gynnas av kommande förtjänsten.
  En bild av hur EU vill avskärma sig från övriga världen,när det gäller kapitalet.

 8. Helt rätt Pettersson vaccin är den enda lösningen för att komma tillbaka till ett någorlunda normalläge igen.
  Två meters avstånd verkar inte hjälpa heller.

  • Nonsens Kent.
   Varför vaccinera de som redan har haft sjukan?
   Största bluffen iscensatt av oligarkerna för att skrämma folk till lydnad för deras sjuka idéer.
   Min sambo åter på jobbet efter sjukdomen men fortfarande dålig smakförnimmelse.
   Min sjuksymtom mindre än vanlig förkylning.

   • Nordström:
    Den enda efterverkningen Stenbock känner av,är när jag torkar mig efter badet. Handuken luktar l ö k….
    Trodde det var av tvättmedlet tills jag råkade läsa att även andra f.d. sjuka märkte samma….. Att jag var ovanligt trött månadsvis för ett år sedan,förknippade jag inte med C-19.

Kommentera