9 thoughts on “Rekordkallt i norra Finland

    • Från svenskspråkiga Hufvudstadsbladet (HBL) i Helsingfors:

      VÄDER

      Nytt köldrekord nåddes i Lappland

      28.12.2020 10:39 UPPDATERAD 28.12.2020 17:20

      Under natten mellan lördagen och söndagen uppmättes nytt köldrekord för denna vinter i Kevo i Utsjoki, Lappland.

      Termometrarna visade då -41,1 grader, skriver Meteorologiska institutet på Twitter.

      Meteorologiska institutet har bokfört olika väderrekord alltsedan början av 1900-talet. Vinterns nya köldrekord -41,1 grader når inte riktigt upp till alla tiders köldrekord i Finland, -51,5 grader som uppmättes i Kittilä den 28 januari 1999

      Läs mer på länken nedan till Hufvudstadsbladet (HBL), Helsingfors:

      https://www.hbl.fi/artikel/nytt-koldrekord-naddes-i-lappland/

      Var det något mer ”M Andersson” ville veta?

    • Från Svenska meteorologer kanske. Det mesta info avgivna i dagens vänster-Sverige är liksom i Sovjet, med största sannolikhet lögner. Vi måste i det mesta lita mer på utländska uppgiftslämnare än Svensk PK.

  1. Och så klart inte ett ljud från de korkade journalistasen och resten av klimatalarmisterna om detta.

  2. Om de vita människorna skruvar ner värmen på gratislägenheterna flyger de röda socialisterna till ekvatorn? Har de socialbidrag ändå?

  3. Hela Norra Halvklotet är f n onormalt kallt, utom i Sverige (nedanför fjällkedjan), Finland (längs Bottenviken resp Finska Vikens kustområden). Kyla och snö ligger ned till Mexikanska gränsen. T o m Island hade för en vecka sedan extremkyligt (-15 i stora delar), vilket är ovanligt för ön. Atlasbergen och angränsande Sahara hade ett kraftigt snötäcke förra veckan.

    Lägg till att Södra Halvklotet deras gångna vinter har varit ovanligt kylig och sommarvädret är f n också ovanligt kyligt – den snöade i Inre Australien resp Inre Nya Zeeland för 2 veckor sedan.

    Men i Klimatfascismens värld pågår ”Global Uppvärmning”, numera omdöpt till ”Klimatförändring”. Och detta används för att motivera en nollställning av Västländernas ekonomier inkl energisystem. I Sverige satsas enorma belopp på vindkraft, som ingen vet kommer att fungera avbrottsfritt eller klarar sträng kyla i drift.
    TÄNK OM DEN GLOBALA UPPVÄRMNINGEN GÖR PAUS OCH DET ISTÄLLET BLIR ”GLOBAL NEDKYLNING”? Lite varmare är bara bra, men sträng kyla är dödligt farligt!

  4. Du har sååå rätt Fjärran Östern.
    ”Klimatuppvärmningen” är troligen även orsaken till ,att alla nu måste vaccinera sig mot C-19 ?
    Läste just att det i natt satts ett nytt lokalt rekord,vad gäller fallen snömängd under en timma.Hela 15 cm föll i en Alpby i Österrike !! 😉
    Den ena sensationen avlöser den andra,under Pandemins år !
    Och allt har förespåtts av Abzurdiens eget Orakel,Greta !

    • Du måste ha tappat en ”nolla”? Menade du 150 cm, annars är 15 cm inget att yvas över.

Kommentera