Fri media är ett fundament för demokratin


DEMOKKRATI & YTTRANDEFRIHET. Riksdagspolitiker, Europaparlamentariker, politiska partier, journalister, alternativmedier, influencers, youtubers m m har de senaste månaderna fått inlägg i sociala medier bortplockade, fått sina konton låsta och blockerade, skriver Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson på Twitter.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Det med den vaga förklaringen ”Du bryter mot communityreglerna”. Varför står den svenska regeringen och ser på när amerikanska teknikjättar censurerar det svenska politiska samtalet?

Man behöver inte hålla med om allt som skrivs, och tro mig, jag håller inte med om allt som skrivs i svenska media. Men jag står ändå upp för deras okränkbara rätt att finnas och att verka. Fri media är ett fundament för demokratin.

Det håller uppenbarligen inte Socialdemokraterna med om, utan de går motsatt väg. De censurerade bort dem som skrev kritiskt om nazisterna i Tyskland. De censurerade bort mitt partis hemsida när vi kritiserade islamism.

Och nu viftar de nonchalant bort ett av vår tids kanske största demokratihot utan att yppa minsta kritik mot de monopolistiska teknikjättarna. Varför skulle de? Det drabbar ju inte dem själva…

Sverigedemokraterna kommer fortsatt stå upp för fria medier, och vi kommer agera politiskt i riksdagen för att sätta fart på regeringen.

Jimmie Åkesson (SD)

– Pettersson säger att det är bra att Jimmie Åkesson och SD vaknat, men det är inte de senaste månaderna det hänt. Det är tre år sedan jag portades på Facebook.

Vi hoppas det är slut med SD:s förbud för medlemmarna att dela länkar till alternativa medier?

Otillåtna sidor att länka till, för en sverigedemokrat

Vi läser vidare på skriften som är placerad som nummer ETT på förbudslistan, nättidningen Svegot skriver: Vet man inte om en sajt är okej så ska man först fråga sin riksombudsman eller helt enkelt låta bli att länka, står det tydligt i dokumentet. Dokumentet har en rubrik för ”otillåtna” källor, en för ”tillåtna” samt en som redovisar vilka man bör undvika.
Topp 5-listan
De första fem otillåtna sajterna är:

 1. Tidningen Svegot
 2. Motgift
 3. Fria Tider
 4. Nya Tider
 5. Petterssons blogg

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Fri media är ett fundament för demokratin

 • Moberg

  I hyckleriets högborg är det PK ledare som talar om hur det skall vara, men lever efter en helt egen måttstock.
  Speciellt iögonenfallande är det vad sossarna säger men sedan gör helt i linje med deras självbild.
  Vad de säger eller gör är enligt dem helt korrekt, om vi skulle fråga varför blir svaret ”vi Socialdemokrater vet att vi har rätt.”
  I ärlighetens namn måste jag tillstå att det gäller de flesta av våra partier men tydligast i den rödgröna sörjan.

  Gilla

 • Argus

  Lite kul är det att Sverige (och EU) stödjer oberoende medier i andra länder med pengar och verktyg samtidigt som de vill att avvikande stämmor hemma ska hålla käften.

  Gilla

  • sva990

   Mycket tänkvärt Argus. Senast idag krävde ”EU” att en kinesisk journalist som rapporterat obekväma sanningar om covid-19-hanteringen i Wuhan och fått plikta för detta med fängelse skall frias. EU och Sverige lägger sig alltså skamlöst i andra länders interna angelägenheter men tillåter inte att de egna medborgarna fritt får uttrycka sina åsikter om det som sker i EU och Sverige.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: