Klimatpolitiken tränger undan miljöarbetet


KLIMAT, MILJÖ & EKONOMI. Julintervju med Elsa Widding på Swebbtv. Fridolin & Co sålde kolkraftsanläggningar i Tyskland för 124 miljoner, nu är dessa värda 13-15 miljarder. Fridolin hade inte klart för sig att Tyskland stänger de sämsta anläggningarna först. Dessa (Vattennfalls f.d.) anläggningar var de bästa och kommer att användas till år 2038.

Om Elsa Widding på bloggen…

Problemet är att politikerna försöker lösa något man inte begriper…

Klimatupplysningen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Klimatpolitiken tränger undan miljöarbetet

 • Olof.p

  Alla som röstar på Miljöpartiet borde lägga 5 årslöner i deposition för allt vansinnigt och kostsamt miljöpartiet kommer att göra i framtiden.

  Gilla

 • Moberg

  Det är så befriande att höra röster som Elsa säga ”Problemet är att politikerna försöker lösa något man inte begriper…”
  Hur ofta finns inte anledning att kommentera vad politiker gör med just de orden.

  Gilla

  • G Nordström

   Ja det är ju därför som de inte kan lösa någonting.
   Folk är ju så tröga så det är deprimerande.
   Även här skrivs om lösningar som bara skrapar på ytan.
   Hjälper inte att bara utvisa kriminella.
   Alla som inte försörjer sig själv.
   Alla som har hunnit att bli förtidspensionärer eller pensionärer som heller aldrig arbetat här måste också resa hem.
   Bara den åtgärden skulle sänka koldioxiden här i landet, fast den inte påverkar klimatet.
   Men den totala miljön skulle bli mycket bättre här i landet.
   Vi ska ju föregå med som gott exempel.

   Gilla

 • Bosse S

  Vi har nog världens dyraste beslutsfattare. Miljarderna rullar så snart de bara öppnar truten. Hitintills leder Maud Olofsson miljarddumpningsligan med Nuonaffären, men det finns alldeles för många andra ekonomiska idioter här i vårt land som ständigt slår nya rekord i slöseriet av våra hårt inarbetade skattepengar och det är inte mycket vi kan göra åt det så länge som inkompetensen diktatoriskt regerar.

  Gilla

 • Billy Boy

  Från Swebbtv

  Mikael Willgert intervjuar pensionerade VD:n i Sandvik, P-O Eriksson.

  Om miljön, om koldioxiden och om energiproduktionen. Även om Corona och hanteringen runt den. Ett mycket intressant samtal med många avslöjanden om de okunniga svenska politikernas förödande och mycket kostsamma felsatsningar. (Publicerades för 4 dagar sedan. Speltid 35:46)

  https://beta.swebbtv.se/videos/watch/824477a9-42d8-44e2-9b6b-5f82b2849bb8

  Gilla

 • Pålsjö

  Angående intervjun här ovan på Swebb-TV, som nu har släckts ned av Google.

  Upprop undertecknat av:

  Mats Dagerlind, chefredaktör Samhällsnytt
  Widar Nord, chefredaktör Fria Tider
  Vavra Suk, chefredaktör Nya Tider
  Erik Almqvist, chefredaktör Exakt24
  Chang Frick, chefredaktör Nyheter Idag

  ”Dagen före julafton stängde Google den oppositionella svenska Youtube-kanalen Swebb-TV med 60.000 följare. Kanalen har utgivningsbevis, ansvarig utgivare och omfattas av yttrandefrihetsgrundlagen.

  Stängningen föregicks av en serie åtgärder från Sveriges regering.

  För det första har regeringen drivit igenom en sänkning av elskatten för Google och Facebook till 0,5 öre/kWh, från 41,38 öre som vanliga hushåll betalar. Google har å sin sida fått ytterligare ekonomiskt stöd genom regeringens elcertifikatssystem och tillsammans uppgår Löfven-regeringens subventioner till de båda bolagen till miljardbelopp.

  För det andra kallade justitieminister Morgan Johansson (S) till sig Google och Facebook under valrörelsen 2018 och uppmanade dem att bedriva ”frivillig” censur på internet å statens vägnar. Med på mötet var även Expressens dåvarande chefredaktör Thomas Mattsson, som lovade att förse IT-jättarna med information om ”vilka mörkerkrafter som finns här och som hotar demokratin”. I klartext: Vilka alternativmedier som ska motarbetas.

  Efter raderingen av Swebb-TV har Morgan Johansson svurit sig fri från eget ansvar men samtidigt gett sitt fulla stöd åt Googles åtgärd.
  ”Det är upp till Youtube att bestämma vad de låter ligga uppe på sin plattform”, säger han till DN.

  Med andra ord: Om Google vill sabotera för oppositionella medier i ett land där regeringen ger dem subventioner i miljardklassen, så är det inget vi tänker lägga oss i. Attityden är inte acceptabel i ett demokratiskt land.”

  Inom USA:s justitiedepartement förbereds just nu lagstiftning som ska förhindra att Google och andra IT-jättar ”censurerar lagliga yttranden i ond tro, med förklaringen att de strider mot deras egna användarvillkor”. Även i den fria företagsamhetens högborg erkänner alltså makthavarna det faktum som Morgan Johansson vägrar erkänna: Att dagens opinionsbildning sker digitalt, och att IT-jättarna kontrollerar den infrastruktur som varje individ behöver för att kunna tillvarata sin yttrandefrihet.

  Inför valrörelsen finns nu för första gången tecken på att regeringen helt kommer att försöka stänga flera alternativmedier. Risken består inte i ny lagstiftning som förbjuder oss, utan att regeringen använder statsunderstödda företag såsom IT-jättar och banker för att stänga av oss från tjänster som är nödvändiga för att bedriva vår verksamhet.

  Vi som representerar de största alternativmedierna i Sverige stänger idag våra webbplatser i protest mot regeringens hantering av SwebbTV. Vi gör samtidigt följande gemensamma uttalande.

  Vi kräver att regeringen genast vidtar åtgärder för att säkra den grundlagsskyddade yttrandefriheten på nätet, i synnerhet på de offentligt finansierade plattformarna Google, Youtube och Facebook.

  Vi ger vårt fulla stöd till Sverigedemokraternas beslut att driva frågan i Sveriges riksdag och uppmanar alla ledamöter, oavsett partifärg, att självständigt arbeta för yttrandefrihet också i en digital tid.

  Vi vädjar till allmänheten att delta i kampen för yttrandefrihet genom personvalskryss till ledamöter som driver yttrandefrihetsfrågor och genom att hålla ögonen öppna för demonstrationer, namninsamlingar och andra åtgärder för yttrandefrihet som kan komma framöver.

  https://samnytt.se/
  https://www.friatider.se/
  https://www.nyatider.nu/
  https://www.exakt24.se/
  https://nyheteridag.se/

  Gilla

 • Fjölet

  Istället för vinsten kommer lite längre fram, blev det ett hångarv och en svidande förlust där vi skänkt bort pengar, för huvudet och tankevärk samheten suttit mellan benen på berörda stats tjänstemän
  det är inte så mycket man förstår längre, hur de förvaltar våra pengar!
  förvaltar var det gyllene ordet

  Gilla

 • Tony

  Det var mycket som Fridde Fridolin inte hade klart för sig,
  för ATT SITTA I RIKSDAGEN SÅ BORDE MAN VARA TORR
  BAKOM ÖRONEN. FÖRST ! Men det visar att man kan bli
  riksdagsman utan att veta speciellt mycket, det är bara att
  bli medlem i Miljöpartiet! Sen är det en ynkedom av väljarna
  att rösta in denna sekt!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: