Människor som flyr är inte kriminella


Petterssons har länge efterlyst svaret på om de människor som kommer till Sverige och begår brott har blivit kriminella under sin korta vistelse i landet eller om de var kriminella redan när de kom hit.

Nu har vi fått svaret och det är föga förvånande det svenska samhällets fel att det skjuts, sprängs, rånas, våldtas och fuskas.

Nadim Ghazale, som till vardags är polis, hävdar i en debattartikel att människor som flytt till Sverige inte har gjort det för att leva som kriminella. Jag tror aldrig jag hört någon säga att alla som flyr till Sverige är kriminella och lever på att begå brott. Däremot är det ett faktum att utrikesfödda, varav många flytt till Sverige, är involverade i både vardaglig och grov brottslighet.

De här orden av Ghazale kanske får många att fundera.

”Visst är det svårsmält att den processen har skett i Sverige? Det är okej, det är obekvämt att ta in att människor inte flytt till Sverige för att leva i kriminalitet, insikten att utvecklingen skett här är otrevlig”

Undermeningen i dessa ord är att politikerna, myndigheterna och vi vanliga medborgare inte gjort tillräckligt för att de som flytt ska känna sig hemma. Ghazales egenkomponerade lösning består av tre faktorer. Tid, resurser och uthållighet.

Jag har inte belägg för det, men jag tror inte det finns något land i den moderna och demokratiska världen som lagt ned så mycket resurser på invandringspolitiken som Sverige. Trots detta toppar vårt lilla land statistiken över bl.a. skjutningar, sprängningar och våldtäkter per capita, samtidigt som hederliga och skattebetalande medborgare lever allt mer otryggt och tvingas se på hur välfärden inte längre kan leverera som det anstår samhällskontraktet.

Vi vet idag, även om det tog lång tid att erkänna, att terrorister gömt sig i flyktingströmmarna. Att inte kriminella skulle utnyttja situationen för att på ett enkelt sätt och med falska identiteter ta sig in i välfärdens förlovade länder är givetvis nonsens. För att citera en kristen syrier på jobbet som kom hit med sin familj långt innan kaoset 2015. ”Förstår ni svenskar inte? I Syrien finns många kriminella och många av dessa kommer till Sverige”. Ghezales ställningstagande får anses bero på att han själv har en bakgrund som flykting och att han av förståeliga skäl inte vill lägga fokus på de baksidor av Sveriges naiva migrationspolitik som finns. Förmodligen har han inte läst boken ”Mammas son banditen” som på ett tydligt sätt beskriver hur människor med brottslig bakgrund tar chansen att fly till Sverige.

Den här studien av bl.a. Jerzy Sarnecki talar dessutom emot Nadim Ghazale.

Expressen


25 responses to “Människor som flyr är inte kriminella

 • ThePeter

  Så klanfamiljerna som kommer hit och bygger upp en kriminell organisation har inget kriminellt förflutet…..?

  Tillåt mig gapsratta.

  Alla dessa som lever i och runt knarkträsken ………?
  Alla dessa som ser svenska flickor som horor och skall knullas……?
  Alla dess småligister som inte gör annat än kaosar i våra samhällen…..?

  Listan kan göras hur lång som helst.

  Tvärtom tror jag att det kommer hit massor av kriminella som fått det svårare att leva i sina skitländer för att deras poliser har blivit effektivare och utdömmer hårdare straff. Alla dessa vapenfixerade afrikaner som lämnat privatmiliser och andra kriminella band. Människor helt utan medlidande och moralisk kompass.

  Gilla

 • G Nordström

  Olof.p första kommentaren.
  Det räcker inte med all slänga ut de som begår brott.
  Alla som inte är självförsörjande måste skickas hem.

  Gilla

 • Stefan Svensk

  Tja det måste väl vara Sveriges fel. Antagligen för att de får för lite bidrag!!🙄

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Propaganda beställd av S/MP/C!. Självklart tror vi inte regim-propaganda, känd för sina avslöjade storlögner!
  Samtidigt finns det andra artiklar skrivna av icke PK, som säger just , att massor av kriminella ”asylsökare” tagits in. De tas in trots att asylsökarna inte kan styrka sin ID, vilken i så fall skulle gett ingång till att fråga hemlandets myndigheter om invandraren och bl a dennes kriminalitét.

  Gilla

 • Peppe

  Vissa av dem som kommer hit, flyr från dåd
  som i hemländerna skulle gett dödsstraff.
  För att Sverige signalerar möjligheten ..

  Gilla

 • Ingen särskild

  Samma gamla 68-vänsterdynga.. ”Det är samhällets fel”.

  Gilla

 • yup

  I Danmark är icke-västliga invandrarmän 62% mer kriminella än män med dansk bakgrund och andra generationen är 157% mer kriminell (dvs nästan 3 gånger så överrepresenterade som sina fäder) enligt officiell statistik.

  Så jo, polisen har delvis rätt, de flesta har blivit kriminella i Sverige (eftersom andra generationen per definition är född och uppväxt i Sverige). Sedan är det ju till stor del en ganska korrupt medelklass som sökt sig till bidragen i Europa, de fattiga är kvar och de rika har alltid sina schweiziska bankkonton att falla tillbaka på.

  Sverige har inte någon nyare data än från början av 90-talet, och den är antagligen väldigt irrelevant då andra generationens invandrare (och straffmyndiga) på den tiden var barn till importerad arbetskraft mestadels från länder som idag är med i EU

  Gilla

 • Kungen

  Dom blir kriminella så fort dom åker tunnelbanan i fjollträsk…😄😄😄😄

  Gilla

 • Argus

  ”Människor som flyr är inte kriminella”

  Nu är det, enligt Migrationsverkets statistik, väldigt få som flyr. Det rör sig om i genomsnitt färre än en av femton. Detta är också fel då endast kvotflyktingar har kommit direkt och på uppdrag till Sverige. De som fått asyl som konventionsflyktingar har inte kommit från Norge, Finland, Ryssland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland eller Danmark som gränsar till Sverige vilket medför, enligt konventionen, att de inte är flyktingar.

  Gilla

 • ruben

  Som konsekvens av myndigheternas analyser får de väl bura in hela Sveriges urbefolkning i fängelser och uppfostra dem. Jag undrar varför Sverige gick så bra tidigare. Det är enligt självutsedda experter majoritetens strukturella rasism, som gör de oskyldiga, änglalika nyanlända till kriminella. Samtidigt tolkas lagarna i praktiken så att kriminella handlingar från nyanlända ska anses, som det normala. Rättssystemet smutsas ned av politik. Inte konstigt att psykiska ohälsan i Sverige ökar så kraftigt även om man nu skyller på coronan. Jag saknar vuxna analyser och åtgärder i myndigheterna.

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Det största problemet är väl svårigheten att inhämta information om de som kommer – antingen som flykting eller som ”välfärdsturist”. Människor utan dokument får ju passera utan problem, samt att en s.k. flykting kan passera flera säkra länder i sin väg mot ”bidragsparadiset” Sverige! Ett typiskt ex. är väl inflödet av afganer från Iran? När det gäller brottsligheten så lyfts den ju inte fram – utan den döljs. Våra styrande hade tidigt mäjligheten att studera den s.k. Chile maffian i ex. Norrköping. Varför blev de brottslingar? Det gick rykten i Norrköping att det var utsläppta brottslingar som kom från Chile? Kan det ligga någon sanning i detta?

  Gilla

 • Billy Boy

  Jeander

  Gilla

 • Rädd

  Det kan ju vara både och. Jag tror att många invandrare faktiskt blir kriminella i Sverige.
  Här är straffen mildare och det sociala trycket mindre. Många saknar utbildning och ser hur svenskar lever. Kriminalitet blir då ett sätt att höja sin standard. Sen har ju samhället blivit så att ungdomar ser hur äldre ungdomar lyckas i sin kriminalitet, det blir som ringar på vattnet.
  Svenska samhället har ju gjort mycket för att försöka stoppa kriminaliteten men inte lyckats.
  Motkrafterna har varit för stora.

  Gilla

 • Moberg

  Javisst har Sverige gjort fel men inte att göra dem till kriminella, felet är att vi varit allt för tillmötesgående och generösa utan att kräva någon motprestation.
  Afghanska män behövde bara protestera på Medborgarplatsen så vips fick de med medias hjälp precis vad de ville.

  De styrande har ej heller varit alerta nog och ingen sett saker komma p.g.a. bristande erfarenheter av främmande kulturer och religioner.
  I förhoppningen att det blir ”en liten ansträngning just nu, men det kommer att löna sig längre fram” har alla lallat på, talat varmt om de oerhört intelligenta och duktiga.

  När så problemen blev för iögonfallande så startas en undersökning som utmynnar i ord om hur mycket nu ska satsas och hur säkert allt är.
  I klartext vi har inte tillräckligt kapabelt folk satta på de platser som utgör styret av vårt land.
  Upp till kamp…..

  Gilla

 • Peter L

  De som flyr ljuger nog inte, däremot är det de som är bidragsmigranter som ljuger om att flytt så de till och med glömmer bort vad deras ursprungliga namn är.

  Gilla

 • Nisse

  Om svenskar nu är så hemska rasister som tvingar folk att bli grova brottslingar, borde vi rent humanitärt stänga landet helt.
  De som känner sig att de snart tvingas begå brott, kan få pengar till återresan, så de inte tvingas in på brottets bana.😆
  Vilken massa bullshit.
  Killen tillhör väl själv en klan och agerar därefter.

  Gilla

 • Anders

  Sarnecki är ett välkänt sanningsvittne.

  Gilla

 • Maja 1

  Pettersson, inte ”fly till Sverige” utan ”flytta till Sverige”.
  Flyr man till första säkra landet

  Gilla

 • Tony

  Sen kan jag inte förstå varför ett land som Sverige , som har
  så mycket fel o brister ändå fungerar som en magnet på folk
  från hela världen att ta sig just till detta land? Det borde ju
  va precis tvärtom?

  Gilla

  • Annie lufy

   Hur många vill inte till USA trots att dom bränner flaggor för ingenting man undrar varför.

   Gilla

   • Kalasbetalaren

    Ja, det har jag också undrat över många gånger!

    Varför skall alla hit när det är så dåligt? Speciellt när det gäller färgade som bara förtrycks här i vithetens och rasismens högborg!

    Gilla

 • Tony

  Men då borde det va lätt, om man inte vill va kriminell,
  att resa hem igen?? men så var det ju det där med dom,
  generösa bidragen, som överstiger vad en Svensk som jobbat
  hela livet, erhåller i pension???

  Gillad av 1 person

 • Olof.p

  Just detta borde vara grund för att inte släppa in en enda ekonomisk flykting till, samt slänga ut samtliga som begår brott. Idag.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: