Europas slappa säkerhet underlättar för islamistiska terrorister

av Con Coughlin

 • ”Jag förväntar mig ett slut på den missuppfattade toleransen, och att alla Europas nationer till slut ska inse hur farlig det politiska islams ideologi är för vår frihet och det europeiska levnadssättet.” – Den österrikiske kanslern Sebastian Kurz, Die Welt, 3 november 2020.
 • ”Vi ser mycket tydligt att terroristaktionerna faktiskt kan ledas av vissa människor som utnyttjar migrationsströmmar för att hota vårt territorium.” – Den franska presidenten Emmanuel Macron, Politico, den 5 november 2020.
 • För en gångs skull verkar den plötsliga vågen av terrorattacker ha fått de europeiska ledarna att erkänna de uppenbara bristerna i deras förmåga att skydda Europa mot islamistinspirerade terrorhandlingar.

Den senaste vågen av islamistinspirerade terrorattacker mot Europa har återigen exponerat bedrövliga brister i de europeiska säkerhetsbyråernas förmåga att erbjuda tillräckligt skydd för sina medborgare.

I alla tre exempel – attackerna i Paris, Nice och Wien – har det framkommit att de som bär ansvaret för attackerna hade kopplingar till globala jihadistiska nätverk som inte upptäcktes av europeiska säkerhetstjänstemän.

Dessutom har den lätthet med vilken vissa av de inblandade i attackerna har kunnat röra sig fritt över kontinenten än en gång väckt oro för Europas slappa gränskontroller som definieras enligt EU:s Schengenavtal, och radikaliserade jihadisters förmåga att utnyttja dem.

I den senaste attacken i den österrikiska huvudstaden Wien den 2 november visar det sig att den 20-åriga pistolman som dödade fyra personer och skadade 22 andra innan han själv sköts till döds av polisen hade rest till grannlandet Slovakien i juli för att köpa ammunition.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Europas slappa säkerhet underlättar för islamistiska terrorister

 1. Om alla länder gör som Sverige sänder delegater som Ylva J. ex. vis alltså någon som inget bra gjort och som sista utväg för partiet skickas till EU då tas naturligtvis bara dåliga beslut.

 2. Österrikes kansler förväntar sig att Europas nationer ska inse det politiska islams farlighet och förväntar sig ett slut på toleransen. Men i Sverige finansieras muslimska aktivister av det offentliga.

  Intervju med litteraturvetaren Johan Lundberg, författare till boken ”Ljusets fiender”, som bland annat handlar om Muslimska mänskliga rättighetskommittén, en grupp som i hög utsträckning har intresserat sig – inte för terrorns offer – utan för terrorlagstiftningens offer.

  ”Samhället har varit extremt naivt inför de här grupperna” säger Johan Lundberg, och tillägger: ”Man har skjutit till bidrag från Allmänna Arvsfonden, Folke Bernadotte-akademin, det som tidigare hette Ungdomsstyrelsen och så vidare. De har fått de här bidragen under täckmantel av att ägna sig åt antirasistisk verksamhet.” (Artikeln innehåller även en 13 minuter lång video där författaren blir intervjuad):

  https://www.expressen.se/ledare/ledarsnack/samhallet-har-varit-extremt-naivt-infor-de-har-grupperna/

 3. Du kan låta islamistiska terrorister fritt slakta, mörda och bomba hela Sverige sönder och samman, nuvarande regering kommer inte att vakna, det enda de kommer att göra är en ”manifestation mot islamofobi”.

Kommentera