Muslimer nekas köpa kyrka


Den islamiska föreningen i Västerbotten har nekats att köpa Böleängskyrkan i Umeå med motiveringen att det skulle skapa starka reaktioner bland medlemmarna om kyrkan gjordes om till moské.

Som ett brev på posten kommer så anklagelserna om islamofobi, inte minst från socialdemokrater i kommunen.

Det högsta budet (4,35 miljoner) när kyrkan lades ut till försäljning kom från den islamiska föreningen. Var alla dessa muslimska föreningar får sina pengar från när moskéer byggs och kyrkor köps borde vara en fråga som intresserar politiker och myndigheter.

Nu anklagas församlingen för att spä på hatet mot muslimer och islam som religion. I ledet för dessa anklagelser syns lokala socialdemokrater med svenskklingande namn som Caviedes, Chninou och Bassami, men också en kontroversiell miljöpartist som lyssnar till namnet Salem.

De här inläggen i sociala medier kan förklara varför irritationen är stor hos dessa socialdemokrater.

Självklart finns det ett egenintresse hos dessa socialdemokratiskt anslutna muslimer att både bygga nya moskéer och köpa upp kyrkor för att anpassa dessa. Miljöpartisten Mariam Salem har varit i fokus förr då hon var en av initiativtagarna till hijab-upproret 2013.

Ett uppror som fick svenska politiker på vänsterkanten att ta på sig en hijab som stöd.

Upproret som sådant startade när en muslimsk kvinna påstod att hon attackerats av personer som slet av henne slöjan och misshandlade henne i ett garage. Något som sedermera visade sig vara ett påhitt.

Islamiska föreningen har också varit i blåsväder. Bl.a. anklagades föreningen för att ha skickat sms till medlemmarna med uppmaningen att rösta på Mariam Salem i valet 2018, för att man 2018 bjöd in en radikal islamist som föreläsare och att föreningen inhyst en av de imamer som Säpo omhändertog 2019.

Nyheter Idag

Några bilder från föreningen i sociala medier.


11 responses to “Muslimer nekas köpa kyrka

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: