Anna Wikland är ansvarig för radering av SwebbTV från Youtube

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Anna Wikland blev i april 2016 chef för Google, Sverige. Det är Anna Wikland som fattar beslut om vilket innehåll som får finnas på Youtube och som har raderat hela SwebbTV. Kanalen har sedan 2015 publicerat runt 700 program och hade nyligen över 65.000 prenumeranter. Mikael Willgert som är SwebbTV:s ansvarige utgivare meddelar på sin hemsida att de ”överklagade, men fick omgående besked att deras beslut står fast”.

Anna Wikland Bild DI-tv

SwebbTV sökte under oktober 2020 mediestöd från Myndigheten för Press, Radio och TV (MPRT) som de fick bifall på sin ansökan. Kanalen är därmed ”statligt godkänd” och uppfyller alla krav på allsidighet, god medieetisk sed och mycket annat. Det innebär också att kanalen är klassat som ett nyhetsmedium som stärker den svenska demokratin.

Anna Wikland är dock av en annan uppfattningen. Istället påstår hon att materialet är skadligt och kanske till och med bryter mot svensk lagstiftning. Exakt vad som ligger bakom hennes beslut att radera allt är dock oklart.

Läs mer på Newsvoice…

Stängningen av SwebbTV lyfts till Riksdagen…

– Pettersson säger att SwebbTV gör det som systemmedia slutat med, trots att det är deras uppgift, att granska makten.

Privata företag, lokaltidningar och bloggar som Petterssons bestämmer själva vad som ska stå på deras sidor, men Facebook, Google, Twitter med flera är något annat. Dessa företag är globala maktfaktorer, och de säger själva att ”Yttrandefrihet är central för hur vi går framåt tillsammans som ett samhälle” då duger det inte att de plockar bort sådant som inte bryter mot lagen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

50 thoughts on “Anna Wikland är ansvarig för radering av SwebbTV från Youtube

 1. Ana Viklund vem är det?.Ansiktet kändes bekant. Wiki svarade att hon är f.d. handbollspelare, coach och studerat vid ett Lutheranskt College. Om hon tog examen framgår inte men troligt då amerikanska högskolor gärna vill synas i idrotten..Nu syns hon som Googles göbbels (avsiktlig felstavning så hon inte ska klassas som nazist) och vill synas och nu skall hon synas.
  Elsa Widding sa något i beta.swebbtv.se som fastnade. De (beslutande) har ingen utbildning och förstår inte (helheten). Det tycker jag passar bra in på en f.d. handbollspelare som gjort en felpassning

 2. THORALF ALTSSON: INTERPELLATION BÄTTRE ÄN SKRIFTLIG FRÅGA

  ”Mattias Bäckström Johansson har under många år varit ledamot av det fruktade Medlemsutskottet inom SD. Han har medverkat till att utesluta hundratals sverigedemokrater som använt sin grundlagsfästa rätt till yttrandefrihet, ytterst få av de som uteslutits har brutit mot någon lag eller varit dömda av det svenska rättsväsendet men ändå blivit uteslutna då SD stiftat sina egna lagar. Precis som Google och Youtube gjort.”

  https://thoralfsblogg.com/2020/12/26/interpellation-battre-an-skriftlig-fraga/#comments

 3. Hon har nog fått ett samtal från Morgon Johansson. Förutom det MJ har att säga förmodligen också innehållande reflektioner från Magdalena Andersson om skatter, skattefrihet, eltillgångar etc i landet. Då inser hon nog att det är bäst att stänga ner SwebbTV.

 4. ”Pettersson säger att SwebbTV gör det som systemmedia slutat med”,
  D.v.s. att berätta sanningen och åter sanningen för det svenska folket.
  Därför är SwebbTV och Petterssons blogg allt viktigare inför valet 2022.

  • Bojkotta allt som har med Google och Anna Wikland att göra, eftersom regeringen redan godkänt SwebbTV som bidragsmottagare.

 5. Varför har vi en statsminister? Han är ju ansvarig för våra grundlagar. Inte ett ord från honom, än mindre någon åtgärd, när man öppet bryter mot dessa. Skäms du inte?

  • Du ställer orimliga krav turrim. Den som kallar sig statsminister är en person som inte har den förmåga du efterlyser.

 6. Det enda som kan påverka toutube är att ingen prenumererar eller bryr sig om att titta då dör de sakta ut.
  Pengar är viktigare än allt annat på vår sorgeliga planet.

 7. Anna Wikland: -”Materialet (på Swebbtv) är skadligt och kanske till och med bryter mot svensk lagstiftning.” (Exakt vad som ligger bakom hennes beslut att radera allt är dock oklart.)

  Youtube stänger ner utan förklaringar om detaljer. De går inte nå på ett rimligt sätt heller. Tystnad är bäst anser de.
  Youtube är en stark maktfaktor t o m under val och ingen liten samhällspåverkare.
  Kan även elkraftbolag, mobiltelefonaktörer också godtyckligt stänga av elen eller abonnemang om dessa anser enskilda eller andra företag ha fel åsikter?

  Stora bolag med affärs- eller särskilda politiska intressen kan rimligtvis inte stå över nationella lagar om yttrandefrihet bl a.

  When Corporations Rule the World! Gör som Polen stifta lagar mot företag som agerar mot ett lands lagar.
  F ö finns inget intresse från regeringens håll i (S)verige över ett fritt samtal i media eftersom det skulle sänka (S) helt. Skattefinasierat är bästa medieaktör enligt (S) och värnanade om ”demokratin”. Något borgerliga ’köpt’ vilket förlängt Sveriges irrande i dimman.

  Slå hårt mot dessa som vill inskränka det fria offentliga samtalet.
  Utan fritt ord ingen demokrati, inga självständiga människor och nationer.
  Där står slaget nu..

 8. Om nu Anna Wikland fått kontanter i fickan, kan hon ju inte släppa tillbaka SwebbTV då blir ju betalaren blåst.
  Men nu var det ju skattebetalarnas pengar så de kan hon kanske leva med fjollan.

 9. ”Jag är av en annan uppfattning ” Ungefär samma korkade
  Svar som Annie Lööf gav när den kände professorn
  Jordan B Petersson redogjorde för 25 års forskningsresultat
  i programmet Skavlan?

  Denna Anna Wikland tror sig om att veta bättre än 65000
  följare av Swebb tv vad som är bra för dem eller inte

  Hela soppan stinker av Morganiseringen att strypa
  det fria ordet !

  • Som en fri kvinna kan hon ju inte låta petitesser som vetenskapliga fakta komma i vägen för hennes åsikt.
   Fakta är bara ett bevis på det strukturella patriarkala förtrycket!

 10. Jag tror i så fall att Anna Wikland bryter mot yttrandefrihetslagen. Att utan rättslig prövning tysta andras åsikter är annat än demokrati. Tyvärr verkar åsiktsförbuden öka i samma takt, som förnedringsrån, sprängningar och skjutningar i Sverige. Jag längtar efter fler vuxna i viktiga befattningar.

  • På vilket sätt bryter hon mot yttrandefriheten? Vilket lagrum? Pettersson tar bort det han inte gillar.

   • Tony 26 12 2020 at 15:43

    Det är Pettersson som sätter den gränsen. Inte för sådant som går över gränsen. Utan för det han anser gå över gränsen. Det är Google sätter gränsen på Youtube. Det är ingen principiell skillnad och har inte med yttrandefrihet att göra. Oavsett om det är Anna Wikland eller någon annan som håller i saxen.

   • Jag är förundrad över er som gör tummen ned på det jag skriver. Tål ni inte att jag håller mig till fakta? Varför angriper ni bubäraren? Det är inte jag som har stiftat lagarna!

   • En blogg är inte en plattform för fri åsiktsbildning i den bemärkelsen.
    YouTube, med flera, säger att de är plattformar, inte hemsidor. Alltså har de inget redaktionellt ansvar.

    Kan du inte skillnaden bör du nog inte yttra dig i fallet.

   • Pettersson bedriver inte affärsverksamhet med sin blogg utan har det som intresse. I våra privata hem släpper vi in vem vi vill eller nekar vem vi vill. Det är viss skillnad! Ska man driva affärsrörelse mot allmänheten måste man i affärsrörelsen och inom lagens gränser tolerera allmänna regler oavsett vad man har för åsikter. Jag såg på Newsvoice att flera kritiker anklagar SwebbTV för vitmakt-rörelse och det betyder inte att den därför är det. De kritikerna kan tydligen fritt sprida lögner med falska anklagelser utan rättslig prövning trots att de är anställda av eller bedriver affärsrörelse.

   • Andersson, Google, Youtube är inte Pettersson. Se skillnaden. Dessutom om Anna Wikland ’misstänker’ lagbrott så kan hon väl inte stänga ned innan saken prövats? Bryter de inte själva mot lagen om yttrandefrihet då då de agerar lagdomare mot enskilda som de säger utgör ett hot (?) p g a det de förmedlar?
    Youtube svarar också bara kort och oprecist via mail och ingen ansvarig person finns att prata med om anklagelserna och nedstängningarna. Så anonymt trots de resurser de har f ö. Så agerar inte seriösa aktörer.

    Politisk aktivism har avslöjats också något de inte ska hålla på med ex vid valår.

    Detta är mega-plattformar vi pratar om med makt och inte Petterssons.
    Därför får du tummen ner när du jämför humlor med elefanter.

   • Thomas Tvivla’r 26 12 2020 at 17:53

    Du kan inte kräva att få yttra dig fritt på Youtube.

    ”Dessutom om Anna Wikland ‘misstänker’ lagbrott så kan hon väl inte stänga ned innan saken prövats?”

    Jag har inte yttrat mig eller haft någon åsikt om att ”Wikland ’misstänker’ lagbrott” så det argumentet kan du inte använda mot mig.

    Jag har heller inte haft någon synpunkt på att hon ”väl inte stänga ned innan saken prövats”. Vad har ifrågasatt är resonemanget om yttrandefrihet på Youtube. Det finns ingen yttrandefrihet på Youtube och det är inget man kan kräva eller hävda med stöd nuvarande regelverk eller lagstiftning.

   • Andersson 18:45
    Jag svarade på varför du var förundrad på varför du får tummen ner när världsplattformar jämförs med Petterssons.

    Att jag också skrev om Ytube/Anna Wikland och hennes misstankar om lagbrott höll jag inte mot dig men mot Ytube.

    Jag kan tycka, kräva, påpeka vad som av Ytube. Särskilt har jag åsikter om deras censur. Åsiktsfrihet för vissa och förbud för vissa. Plattform vs våra lagar om yttrandefrihet kan vi diskutera och jag kan kräva svar från ex Ytube varför de raderar Swebbtv? Om jag får svar är en annan sak.

    Klart människor reagerar mot maktkarteller som påverkar hela samhället i negativ riktning. Jag flikade även in When Corporations Rule the World. Det är en bok som just behandlar hotet mot demokrati och det fria ordet med allt vad det innebär i förlängningen. Ytube, Googl är maktfaktorer som tydligt samspelar med regimer och politiker. Något folk reagerar över.

    Det går jättebra att offentligt reagera mot Ytube, kritisera, kräva, påpeka. Det ska de ha för ex deras radering av Swebbtv.
    t

 11. […] I ett Sverige där gummilagar såsom lagen om hets mot folkgrupp hela tiden sväller ut och i visa fall omintetgör den grundlagsfästa yttrandefriheten och webb-TV-kanaler stängs ned på grund av ”fel” politiskt innehåll kan man räkna med nära nog vad som helst inträffa: vägen mot diktatur ligger redan krattad. https://petterssonsblogg.se/2020/12/26/anna-wikland-ar-ansvarig-for-radering-av-swebbtv-fran-youtube… […]

 12. Ytterst obehaglig historia det här. Är det Annas eget initiativ eller har hon fått hjälp med sitt beslut. Oavsett vad man tycker om Swebbtv så kan det inte vara demokratiskt att deplattformera dem.
  Nomenklaturen är säkert riktigt skakad nu är det något som Anna anser sig tillhöra?

 13. Exakt vad som ligger bakom hennes beslut att radera allt är dock oklart.

  Nej, alla dessa fånar får pengar. Under bordet eller i annan form.

  Myndigheterna kvoterar in fån för att andra fån ska kunna ta emot pengar ostört. Svagsinta aktörer i näringslivet gillar också pengar.

  Korruptionen är utbred i Sverige, som alla vet.

  Det enda som fungerar är genusvetenskapen. 🙂

  • Hon har troligtvis fått en stor skopa Pengar, tänk vilken
   julklapp för regimen att inför den största helgen kunna
   stänga ner kritiska röster om Sveriges väg mot förfall.

   I en rättsstat brukar folk bli anklagade om regimen tycker dom
   gjort något olagligt med rättegång och eventuell dom.
   Men eftersom Sverige idag inte är en rättsstat, så kommer
   domen först.
   Men jag tror att det är en åtgärd som kommer att slå tillbaks,
   materialet kommer att komma ut andra vägar, och slå ännu
   hårdare mot dem som satt igång det!

 14. Om det fanns någon rättvisa i världen skulle det gå att stämma Google. Det kanske hade varit lättare om Swebbtv varit befolkade av zigenare eller afrikaner. Dom verkar onekligen ha mer rättigheter än en vanlig svensk.

  • Jajamensan, det har de. Se bara på Nordiska avdelningen, en kanal på Youtube som hotar med våldtäkt (-Jag ska kn-a hela Sverige) och att starta krig om SD kommer till makten. Det är en helt hjärnskadad invandrare som driver denna kanal. Anmäld till Youtube och SÄPO hur många gånger som helst, men nädå, han får vara kvar! Om någon svensk däremot säger ett pip mot regeringen så kastas hela kanalen ut.

  • Kanske har gått upp för henne att hon är i förbund med djävulen eller hens bundsförvanter?

   Jag såg för övrigt en bild på henne och Bilderbergskan (Annie Lööf).

Kommentera