Regeringen tillsätter en utredning om åldringsvården

ÅLDRINGSVÅRD. Det är naturligtvis skandalöst att det ska krävas en pandemi för att den socialdemokratiska regeringen ska uppmärksamma sedan länge kända brister inom äldreomsorgen, skriver Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson på twitter.

Detta kommer inte en dag för tidigt. Under pandemin har behovet av dessa reformer visat sig tydligt, och de befintliga bristerna har medfört onödigt lidande och död för alldeles för många människor.

Låt oss nu hoppas att den aviserade enmansutredningen landar i tillräckligt skarpa åtgärder och att regeringen förstår vad som krävs för att ge våra äldre en värdig ålderdom.

– Pettersson tvivlar, regeringen förhalar. Allt är Alliansens fel säger Löfven men förklarar inte varför han undvikit att göra något på sex år.

När Löfven tillträdde så lade han ner en utredning om åldringsvården.

Till utredare har regeringen utsett Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell, kanske duktig men djupt insyltad i nuvarande system och därmed olämplig. En generaldirektör ska inte utreda sin egen verksamhet. Wigell har dessutom varit socialdemokratisk politiker.

Socialdemokraterna vill vara en humanitär stormakt för utlänningar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Regeringen tillsätter en utredning om åldringsvården

 1. Något som jag reagerar väldigt negativt på är när man
  kallar dessa åldringar BRUKARE? Är det ifall dom inte
  lyder kommunernas order om placering så kan dom lägga
  till ordet miss brukare? Det finns missbrukare ,men dom finns
  nog inte bland åldringar. Dom är patienter inom åldringsvården
  och inga brukare, ordet låter nedlåtande!

 2. Dagen äldreboende liknar ett tyskt koncentrationsläger, ett ställe vi skulle förpassa Löfven och hans regering till.
  Till er som undrar hur jag kan skriva något så fruktansvärt kan jag bara säga att det är verkligen fruktansvärt. Tänk att ni kommer till ett ställe ni inte kommer att komma levande ifrån, få undermålig kost, bli inlåst, inte ta emot besök, inte få någon som helst träning och inte få någon sjukvård.
  Är inte det ett koncentrationsläger?

 3. Varför har vi departement och ministrar när allt läggs ut på gamla politikerkompisar, kan de inte eller vill de inte tänka själva.
  Det stora behovet av utredningar visar tydligt att de valda och anställda har alldeles för liten kunskap om det samhälle de är satta att leda och utveckla.

 4. Den utredningen kommer inte att förändra någonting.
  Äldrevården är den lägst prioriterade i kommunernas åtagande.
  Bara käbbel från storljugare i förhoppning att dom sovande ska komma ihåg vad han sagt och gjort..

 5. Den s.k. utredaren Wigzell är en S-märkt politisk broiler, utan någon som helst utbildning eller erfarenhet av sjukvård eller äldreomsorg; hon godkände de nu ökända direktiven (från Socialstyrelsen) den 25 mars om att äldre skulle bortprioriteras från intensivvård när de drabbades av covid-19 samt fick också hård kritik från Coronakommissionen häromveckan för att inte gjort tillräckligt för äldrevården. Kort sagt – en mera olämplig figur att utreda ny äldreomsorgslag är svår att finna!

 6. Han är inte dålig den där Löfven, nu lovar han världens bästa äldreomsorg, tidigare var det Europas lägsta arbetslöshet. Världen väntar nu spänning vad som infrias först eller kommer det ett nytt löfte som inte kommer att hållas?

  • Han gick ju till val 2018 med det största trygghetsprogrammet någonsin för ett tryggare Sverige. Det blev tvärtom under hans vansinniga styre. Löfven är nog den politiker som ljuger värst av alla!

  • På sätt och vis har väl landsledaren och dom styrande under denne rätt, man har ihjäl alla äldre med pågående pandemin och annan misskötsel. Och vips man har inga äldre kvar att ta hand om, då har man världens bästa äldreomsorg som inte kostar någonting

 7. Samma gamla löften stora ord, den röda floskelmaffian producerar ännu mera floskelsnack! Avgå o rädda landet!

 8. 2014, direkt efter att såsse-packet hade tillträtt, tog dom den redan påbörjade äldre-utredningen och kastade den i papperskorgen.
  Nu bröstar dom upp sig med en dito, för att ge sken av handlingskraft.
  Ungefär som att skåla för nykterheten.
  Lita aldrig på en såsse. Falska rakt igenom. Tar gärna ett stolpiller vid huvudvärk.

 9. Blir väl en utredning som efter ett halvår läggs ner för den passar inte in i sossarnas tankevärld .

Kommentera