A-kassan, väntetider och invandring

ARBETSLÖSHET & SKATTER. För de som väntar på a-kassa har den ekonomiska situationen länge varit svår, för väntetiderna för a-kassan har under pandemin i vissa fall varit uppe i över 5 månader. Bartosz Sewerynski i Fagersta har väntat i 30 veckor, alltså mer än ett halvår på a-kasse-utbetalning, enligt Sveriges Radio.

Foto av Robert Bogdan Pexels.com

– Pettersson lyssnar med förvåning på Sveriges Radios reportage.

 • Först, 30 veckors vänte tid är orimligt.
 • SR säger att Bartosz Sewerynski kom till Sverige för knappt två år sedan.
 • När Bartosz fick MEDBORGARSKAP hösten 2019 började han arbeta som kock.
 • Corona gjorde att han blev arbetslös.
 • Bartosz var inte med i någon A-kassa utan väntar på pengar från Alfakassan som betalar ut ersättning till den som vid arbetslöshet inte är medlem i någon facklig a-kassa. Alfakassan kostar 130:-/månad.

Under tiden Bartosz Sewerynski och hans fru/flickvän varit arbetslös har de arbetat som barnskötare och nu lever de på föräldrapenning eftersom de väntar barn och har svårt att köpa allt som barnet behöver.

 • Hur är det möjligt att bli medborgare efter ett år i Sverige?
 • Hur är det möjligt att få utnyttja välfärdssystemen efter så kort tid här?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “A-kassan, väntetider och invandring

 1. Det här tar säkerligen inte lång tid att rätta till!

  S vill ju inte missa hans röst i valet!

 2. Alla vet väl vid det här laget att svenska myndigheter inte klarar något. Så ock med a-kassan. Det är en generell regel och beror på att skattemedel används till strunt, samt att myndigheterna är soptippar för de oanvändbara och icke självtänkare inkvoterade fån.

 3. Alfa-kassan är en arbetslöshets kassa som man måste ha betalat till och varit medlem en viss tid precis som A-kassan.
  Enda skillnaden är att facken administrerar A-kassan och de vill tvinga dig att även betala medlemsavgift till facket.
  Till Alfa-kassan betalar du enbart avgiften för arbetslöshet som är 130 kr mot fackets 400-600 kr.
  Den stora tillströmningen till fackförbunden i våras visar bara på hur dumma och omedvetna folk är när de är villiga att betala 3-4 gånger mer för samma tjänst. Ser till att latryggar blir rikligt belönade i en organisation som påstår sig värna om arbetarna.
  Hårresande.

 4. Om han inte heller var medlem i Alfa Kassan för han tyckte det var dyrt med 130:- då är han rökt, men det är inte så långt till Belgien och där får han väl hjälp.
  Varför skall vi i detta land vara hela världens vilohem för vanartiga personer?

Kommentera