Äldre kvinna brutalt knivskuren och rånad på kläder och bil


BROTTSLIGHET. En kvinna i 75-årsåldern som efter svampplockning övernattade i sin bil i skogen i Svartrå, Ullared fick ett brutalt uppvaknande när två unga män plötsligt gav sig på henne. Männen rånade och knivskar kvinnan och lämnade henne i regnet i bara underkläderna, när de försvann i hennes bil.

Samtliga händelser som de två unga männen åtalades för utspelade sig i mitten av juli i år. Den grövsta, ett grovt rån som se sedermera dömdes för, utspelade sig i skogarna i Ullared, vilket Sveriges Radio rapporterat om.

En kvinna i 75-årsåldern hade plockat svamp och då oljelampan lyste vågade hon inte köra bilen och bestämde sig för att sova i den och köpa olja dagen därpå. Mitt i natten blev hon väckt av att en bil parkerade intill hennes, i den satt två unga män som gick till angrepp.

– Jag vaknade av att en bil stod framför min bil och framljusen lyste in mot mig. Bilarna var mycket nära varandra, inte mycket mindre än en halv meter mellan dem. Bilarna stod front mot front. Jag tyckte det var något konstigt. Varför kör de så nära och sedan att de stannade där överhuvudtaget, berättar kvinnan i förhör. 

De båda männen ville ha pengar, mobiltelefon och droger. Under rånet blev kvinnan knivskuren i armen tre gånger och brutalt utslängd ur bilen. – Den ene, som jag såg minst av hade backat bilen de kom i och skrek åt den andre att han skulle ta min bil. ”Bilen ska vi ha, för vi behöver en bil” och ”skär halsen av kärringen”, berättar kvinnan vidare.

Hon fruktade för sitt liv under rånet och säger att hon trodde att hon hade kommit till livs ände.

Männen lämnade sedan platsen i var sin bil, den de först kom i och kvinnas egen. Kvinnan lämnade de i regnet, blödandes och i bara underkläderna.

Hon tog sig till en bostad och kunde larma polisen. De båda, Liam Johansson och Wilhelm Nylén, nu 19 år gamla, dömdes till fängelse i tre år och fyra månader vardera. Om de varit över 21 hade de dömts till fem års fängelse.

Ur åtalet Varbergs Tingsrätt B 1792-20

”Liam Johansson och Wilhelm Nylén har tillsammans och i samförstånd eller samråd stulit plånbok med kontanter, pass, kläder, medicin, bilnycklar och en personbil SUK506 från XXX genom att använda våld mot henne samt genom att hota henne på ett sätt som för henne framstod som trängande fara.

De tilltalade har tillsammans åkt till brottsplatsen i bil och närmat sig målsäganden när hon låg och sov i sin bil, som hon vid tillfället sov i. De har sedan hållit upp en kniv framför målsägandens ansikte, hållit kniven mot hennes hals, skurit henne i armen tre gånger med kniv, tagit ett hårt tag om hennes hår och dunkat hennes huvud mot bilens inredning samt släpat henne i håret ut ur bilen och över marken. De tilltalade har under förloppet uttalat att de ska skära och döda målsäganden om hon inte överlämnar sina saker och bil till de tilltalade. Liam Johansson har även vid flera tillfällen uppmanat Wilhelm Nylén att skära halsen av målsäganden. Målsäganden som var 75 år gammal lämnades på marken iförd endast underkläder.

Målsäganden orsakades smärta och skador i from av tre skärsår på vänstraunderarmen, två överhudsavskrapningar på högra och vänstra ringfingret, skrapsår samt blodförlust”.

-Pettersson säger att nu borde Anders Gustaf Dalman ha varit kvar i tjänst…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Äldre kvinna brutalt knivskuren och rånad på kläder och bil

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: