Misskötta Malmö utarmar svenska skattesystemet

INVANDRING & SKATTER. Malmö tar ensamt emot mer pengar från utjämningssystemet än de 52 minsta kommunerna gemensamt får dela på. Samtidigt läggs byskolor ned i allt snabbare takt i norr, och det sparas på personal på äldreboenden. Se över hela den kommunala skatteutjämningen, skriver Helena Lindahl och Helena Lundgren (C) på Expressen.

Bild från Jeander

Vi behöver en fördelning som premierar tillväxt och framåtanda – inte ett stödsystem som permanent täpper till svarta hål i ekonomiskt misskötta storstadskommuner. Exempelvis har Malmös bidragsdel ökat från 3,7 miljarder till 5,5 miljarder mellan 2011 och 2019. Det är en ökning på massiva 48 procent. Under samma tid växte anslagen till de 52 minsta kommunerna i betydligt långsammare takt, knappt 31 procent.

Budget år 2020 Generella statsbidrag och utjämning 6.145 miljoner för Malmö

I kölvattnet av Malmös bidrag läggs byskolor ned i allt snabbare takt i små kommuner, inte minst i norr, och det sparas på personal på äldreboenden.

-Pettersson säger att Malmö har ingen morot för att spara, då minskar bidragen, därför fortsätter galenskapen…

Några få av Malmös galenskaper

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Misskötta Malmö utarmar svenska skattesystemet

 1. Malmö stad behöver behöver ställas under ekonomiskt förmyndarskap.Det är rent för_jäv_t hur dom handskas med pengar.Små kommuner som går på knäna ska underhålla en stad som håller på med en massa ”projekt ” som inte gagnar någon.

 2. Det bor fler araber än svenskar i Malmö!!

  Kapa av Malmö från Sverige. Inga mer bidrag dit. Punkt slut.

 3. Har ni adresserat problemet till er egen partiledare Annie Lööf då det är ert parti som tillsammans med MP står för den i särklass generösaste invandringspolitiken?

 4. Vi har en statsminister som tydligt visat att han kan inte leda Sverige mot framgång.
  Men vi som inte valt honom till vår ledare kan väl ändå vara storsinta att ge honom en andra chans då han tvingas avgå.
  Han har ju lovat förtjänst lite senare, låt honom prova om han kan klara av
  Malmö, det borde vara enkelt med så många välutbildade av hans vänner som bor där.

 5. Enligt ett Propagandaprogram i SR P1 går malmö mycket bra! Likheten med sovjetpropaganda är slående!

 6. Enkelt att lösa det problemet . Skicka dit Byggmästare Löfven så vidtar han sina patentlösningar på eländet .
  Å vips kostar det 13 miljarder i stället .

 7. Mycket enkel lösning. Inte ett öre till malmö.
  Klara er själva. Ni har då två val : Höj kommunalskatten eller dra ner på utgifterna. Välj själva. Detta val skulle alla kommuner få.

 8. Kommunstyrelsen är, som en flock skenande vildhästar. Vad hade Malmö varit utan utjämningsbidrag? Vilka behöver Malmö stad? När blir alla kommuner, som Malmö? Har vi sett alla skattehöjningar? Vilka väljare stödjer regeringen? Varför delas mer utlandsbistånd ut av Sverige än internationella önskemålen när små kommuner i hela Sverige har ekonomiska problem? Frågor kan ställas i oändlighet men får aldrig några svar. Jag skulle gärna pröva en betydligt rättvisare, helst vuxnare och betydligt mindre Sverigefientlig regering omgående.

  • ruben! Håller med dig men ett utbyte är omöjligt att genomföra.
   Rödgröna blocket 144 mandat, Alliansen 143 och SD 62. Enär de borgerliga inte kan för sitt liv samarbeta med SD så är det kört.

 9. Var finns incitamentet när det gäller att hålla i pengarna?
  Siffrorna på statsbidrag och utjämning har ökat drastiskt på senare år.

  Malmö är inte heller speciellt varsamma med pengarna, de bygger ny skrytbyggen för kulturen m.m. De har ändå problem med att hålla budgeten trots det stora tillskottet.

  Nu borde det sättas en gräns för hur stort underskott man får ha. Det är orimligt att inte kunna arbeta för en minskning av kostnaderna. Som företag hade Malmö varit bankrupt för många år sedan. Men viljan finns inte, bara en stor dröm om ett kommunistiskt samhälle där andra bär deras oförmåga i ännu högre utsträckning.

   • Jo jag har sett den tidigare och håller med. Skatter är aldrig rättvisa oavsett den goda avsikten.
    Det som irriterar mig mer är att det på något sätt aldrig tas med vilka levnadsomkostnader som finns i olika kommuner.

    Det är inte så att bara för att du bor i en kommun med höginkomstagare, att du har en hög inkomst per se.
    Kommer från en landsortskommun men har bott i storstad sen 40 år sedan. De som bor kvar klagar på den höga skattesatsen i kommunen, men tillhör kommun Ö i Jenseviks exempel.
    Deras levnadsomkostnader är totalt mycket lägre eftersom den skillnad på 3-4 kronor i skattesatsen inte blir så mycket i skillnad.

    Där jag bor nu är hyror, bostäder, avgifter, försäkringar m.m avsevärt högre och äter upp en större del av den disponibla inkomsten. Det här är något vi i min bekantskapskrets dividerat om i decennier. Det gnälls i landsbygdskommunen om högre resekostnader, men i slutändan är det ändå bättre ekonomiskt att bo i glesbygd. Storstadskommunerna borde i så fall också få göra avdrag för högre levnadskostnader innan beskattning.

    Tycker dock att Olle Felten är bättre på att visa problemen i skattesystemet pedagogiskt.
    Men personligen tycker jag att det bör tas ett omtag i både skatte och pensionspolitiken. Som det är nu så bär det käpprätt åt helvete och tillsammans med att fler inte bidrar så blir det för tungt för oss som ska dra lasset.

 10. Den snabbaste vägen är att stoppa allt vad bidrag heter. Kan man inte försörja sig och de sina, då ska man kunna söka ekonomisk hjälp som ligger på minimum. Samma sak för kommuner och alla andra inom den statliga världen. Även bidrag som går utomlands ska också stoppas, bygg upp ett nytt system där pengarna inte går iväg till personer som tillber en psykisk sjuk gud. Pengarna ska stanna i Sverige och bygga upp vår välfärd och vårt samhälle igen och inget annat.

 11. Precis som med svenskar som måste söka bidrag måste redovisa sin personliga ekonomi och tillgångar samt utgifter innan de får bidragen, på samma sätt ska kommuner som vill ha bidrag också redovisa sin ekonomi och tillgångar samt utgifter. Därefter ska man först skära bort allt onödigt innan man fastställer vilken summa pengar de ska få i bidrag från resten av Sverige.
  Jag ser hellre att vi kan behålla 20 byskolor i norra Sverige än att betala Malmö Stad för att tillhandahålla lyxlägenheter till kriminella. Skolor är viktiga, lägenheter till kriminella och skateboardsamordnare är det inte.

 12. Japp, vi är rika….sex miljarder ( 6 000 000 000) till Malmö. Varje år!. Vad händer(snart) när vi har 10 sådana?
  Samtidigt håller politikerna hårt i plånboken
  till dem som betalar kalaset. Arma land.

Kommentera