Hallengren anmäls till KU


INRIKES. Socialminister Lena Hallengren (S) anmäls till KU av Kristdemokraterna, skriver Sveriges Radio Ekot. Detta efter uppgifter om att medarbetare på socialdepartementet försökt få tag i coronakommissionens delbetänkande innan det offentliggjordes.

Lena Hallengren (S)

Enligt KD behöver Hallengrens agerande och hur regeringen förhållit sig till kommissionen granskas.

”Om de uppgifter som har publicerats är korrekta så anser jag att är Socialdepartementets agerande är anmärkningsvärt. Man har dels försökt få loss information som man inte hade rätt till och dels lagt sig i presentationen av coronakomissionens betänkande på ett olämpligt vis”, säger Andreas Carlson, KD:s gruppledare i riksdagen, till SR.

– Pettersson skulle inte bli förvånad om Hallengren petas och ersätts med tidigare socialminister Annika Strandhäll…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Hallengren anmäls till KU

 • Hans Backlund

  Jag tycker att det är väldigt låg nivå på kommentarerna här.

  Om nu KD KU-anmäler en S-minister, så har det politisk betydelse.

  Kanske vi kan diskutera vad följderna kan bli?

  Gilla

 • Svartskallen

  Terrorist älskaren ger minst 300 bidrag o lägenhet m.m

  Döds straff direkt om jag fick bestämma

  O sharia Annie fängelse hos oss i öst
  O kasta nyckeln för gott

  God jul

  Gilla

 • Moberg

  Som man sår, får man skörda. När ansvaret skall fördelas så faller även en del på dessa obetänksamma individer som har röstat på S, MP, samt C och L.
  Efter andra världskriget så hölls i Nurnberg rättegången över Nazisternas dåd, vi får väl ha en i Sundbyberg över den sittande regeringens missdåd 2023.

  Gilla

  • Billy Boy

   För att associera till rättegångarna i Nürnberg, Tyskland 1945–1949 över nazistledarna dåd borde vi i Sverige kunna förlägga våra rättegångar mot de skyldiga missdådarna i våra regeringar till staden Norberg i Västmanlands län och kalla rättskipningarna där för Norbergprocessen.

   Läs gärna mer om Nürnbergprocessen på Wikipedia:

   https://sv.wikipedia.org/wiki/N%C3%BCrnbergprocessen

   Gilla

 • Billy Boy

  Skulle socialminister Lena Hallengren (S) petas och ersättas av fd socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) skall vi komma ihåg att Strandhäll redan varit anmäld till KU (Konstitutionsutskottet) för att ha utövat ministerstyre då hon utan godtagbara skäl avskedade dåvarande generaldirektören för Försäkringskassan Ann-Marie Begler.

  Annika Strandhälls socialdemokratiska partikamrater i KU räddade henne från att fällas för att ha ljugit om turerna kring avskedandet av FK-chefen Ann-Marie Begler.

  Men Annika Strandhäll prickades för att hon hade försummat att dokumentera alla detaljerna om förloppet som kunde ha bevisat Strandhälls lögner om hennes regelvidriga avskedande av FKs generaldirektör Ann-Marie Begler.
  Läs mer på …

  KU enigt – Annika Strandhäll prickas (Publicerad 4 juni 2019)

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ku-gor-utlatande-kan-pricka-annika-strandhall

  Så gick (och går) turerna på den allra högsta politiska nivån i Sveriges genomkorrumperade och förljugna sosseadel. Allt förtroende för både socialminister Lena Hallengren (S) och Annika Strandhäll (S) och hela sosseriet är helt förbrukat sedan länge.

  Läs mer på …

  Är Strandhäll fullständigt omdömeslös? 7 oktober, 2020.

  https://petterssonsblogg.se/2020/10/07/ar-strandhall-fullstandigt-omdomeslos/comment-page-1/#comment-811428

  Vad hjälper det att den ena sopan ersätts av en annan odugling?

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   Fd socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) och turerna kring hennes regelvidriga avskedande av gd Ann-Marie Begler på Försäkringskassan.

   Jeander

   Gilla

 • Lisa

  En gris och en häst.

  Gilla

 • Pålsjö

  KD tycker att Hallengrens agerande behöver granskas och det stämmer nog.

  Samhällsnytt skrev i mitten av mars att socialminister Lena Hallengren blockerat deras reporter – mitt under coronakrisen.

  Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke är djupt kritisk mot agerandet och menar att detta är ett brott mot regeringsformens krav på opartiskhet och objektivitet.

  Reportern ifråga, Egor Putilov, berättar: ”Jag har inte interagerat med Lena Hallengrens konto mer än att jag då och då gick in på kontot för att se vad som är nytt där. Att hon blockerade mig någon gång under de senaste dagarna kom som en total överraskning. Det är visst så att jag var ganska kritisk mot regeringens senfärdiga agerande och även delade mina artiklar på Twitter, men statsråd bör kunna tåla kritik.”

  Mats Dagerlind, ansvarig utgivare för Samhällsnytt kommenterar:
  ”Det är förstås mycket allvarligt när statsråd avsiktligt försöker begränsa information till journalister de ogillar mitt under en kris.”

  https://samnytt.se/socialminister-lena-hallengren-blockerar-samhallsnytts-reporter-mitt-under-coronakrisen/

  Gilla

 • Hajo

  Är den fortfarande på fri fot?

  Gilla

  • Andersson

   Samlingsregering omedelbart och ända fram till nästa ordinarie riksdagsval. Det här har varit ohållbart ända sedan pandemin började.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: