250 gäster på fest i Södertälje

INRIKES. Kringlornas stad, Södertälje räknas numera som huvudstad för den assyriska/syrianska folkgruppen i förskingring från Mellanöstern. I Södertälje har de assyrisk/­syrianska festerna utvecklats till en jätteindustri. På ett bröllop kan mellan 500 och 700 gäster finnas ­inbjudna, det är jättearrangemang som pågår i flera festlokaler runt om i Södertälje varje helg, vecka efter vecka, år efter år, med högsäsong på sommaren. Festlokal­erna i Södertälje beräknas omsätta minst 200 miljoner kronor årligen – lågt räknat, det mesta naturligtvis svart.

Personerna bakom de stora bröllops­lokalerna i Södertälje vill inte ansöka om permanent alkoholtillstånd.

I fredags presenterade statsministern nya stramare riktlinjer. Dagen efter samlades 250 personer i en festlokal i Södertälje. – När vi kom dit stod 50 stycken och dansade hand i hand. Det är otroligt olämpligt, säger Jonas Packalén på Södertäljepolisen, enligt Aftonbladet.

Foto: Polisen

Men för polisen innebär festerna problem rent juridiskt. – Vi har inga befogenheter utan kan bara uppmana dem att sluta. För att ingripa ska vi kunna luta oss mot ordningslagen eller alkohollagen. I det här fallet var det en alkoholfri fest, vilket gör att vi inte kan göra något. Det är ett stort problem i rådande pandemi, säger polisen Jonas Packalén.

-Pettersson säger att så uppträder motborgare. Det som är skumt är att festen var alkoholfri vilket inte är vanligt när assyrier och syrianer festar å andra sidan brukar inte muslimer dansa hand i hand.

SVT om fester i Södertälje

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “250 gäster på fest i Södertälje

 1. Assyrier tror jag är kristna, men de betalar nog inte mer skatt för det.
  Alla ekonomiska flyktingar har en misstro mot staten och är inte särskilt benägna att betala skatt om de mot förmodan skulle tjäna några pengar.

 2. Reglerna verkar bara gälla svenskar. Dessa utlänningar bryr sig inte och polisen klarar inte att upprätthålla lagar o regler. Samma sak med muslimer i moskeer som väl samlas i massor som vanligt. Det är ju rasistiskt att tvinga utlänningar att följa våra regler. Endast svenskar kan tvingas att följa lagen. Hur var det med ALLAS LIKA VÄRDE…????

 3. Det är inte bara dem som skiter i reglerna.
  I somras samlades Stockholms unga överklass på Svartsjö Slott. Hundratals som anlände i flertalet bussar. Inga skydd och kramar till höger och vänster.
  Konstig inställning från både uthyraren och arrangören.
  Men det är så, vissa skiter fullständigt i om folk dör. Huvudsaken de själva får leva vidare i sina bubblor.

  Ingen ingriper mot dessa fester och partyn, på Svartsjö gick alla omkring med glas i handen så jag får anta att de drack sprit.

 4. Återigen har Sveriges största Myndighet Polisen problem endast av ett skäl den sittande Regeringen med Steffe Löftén som ledare inte fått sin bakdel ur vagnen och stiftat en speciell Pandemilag förrän nu. Den fick för övrigt skarp kritik av JO och blir förmodligen inte klar förrän Corona är ett minne blott.
  Polisen kan ju bara fråga ”serverar ni alkohol” och vilket svar tror ni de får från de kristna syrianerna?
  Kan polisen göra något, nej som vanligt mest stå och se på.
  Och värt att notera gör de ett bra jobb så kanske ändå åklagaren (inte bilmekaniker) avslår begäran om häktning.
  En sak är klar att vara polis är nog Sveriges mest otacksamma arbete, men ack så viktigt.

 5. Är det i denna grupp av individer som man ser ökningen av corona?
  Vad säger våra politiker om det som sker på denna och liknande platser i landet där sjukdomen sprids.

 6. Och att ockupanterna är överrepresenterade bland Corona patienterna är ju helt och hållet mitt fel, den rasistiske svensken!

  Hade jag bara öppnat min nu mera så magra börs lite till och gett dom större bostäder så hade allt löst sig!

  För det så dom på SVT, allt beror på trångboddheten!

 7. Eller så kan ju herr Löfven betala de fasta kostnaderna till skidanläggningarna och festlokalhyror som i övriga europa istället för mantrat att vi har ingen befogenhet.. tvingar alla hålla öppet betala skatt o hållakäft eller konkursa och bli vänster röstboskap på bidrag for life i en nogozon . Hyckleri på högsta nivå ”makten framför allt”
  (Någon som tvivlar kan fråga sjukhuspersonalen hur de tvingas trängas i kollektivtraffiken för att trängselskatten ska inkasseras oavsett pandemi eller krigstillstånd …)

 8. Syrianska maffian i Södertälje –

  Äldre artikel fr. Avpixlat och numera borttagen, men texten finns återpublicerad av 24nyheter.blogspot, (utan original-artikelns bilder)

  ”Avpixlat har gjort en sammanställning…tar upp släktskapens inflytande i samhället, de gråa zonerna och direkta kopplingar till maffian…”

  Några av artikelns rubriker:

  Den grova brottsligheten
  Klanen Melkemichel
  Syrianska Brödraskapet
  Gudfadern Nummer 1
  Maffians monopol
  Övriga maffiafigurer
  Kopplingar till släktingar / samhället
  Spelhålorna
  Kreativa släktingar
  Fotbollen
  Även S-politiker figurerar i sfären
  Ytterligare en socialdemokrat
  Maffiamålet, var det värt över 70 miljoner kronor?

  http://24nyheter.blogspot.com/2012/08/syrianska-maffian-i-sodertalje-uppgang.html

  Kommentarerna till Avpixlats ursprungliga artikel finns kvar och kan läsas på Disqus (256 kommentarer):

  https://disqus.com/home/discussion/avpixlat/syrianska_maffian_i_sodertalje_8211_uppgang_och_fall/

 9. För er med snapchat… öppna kartan på söndag och klicka på highlights i V-ås, E-tuna, Gbg, Jkp osv. Skrämmande!

 10. Inga assyrier/syrianer som arrangerade bröllopet.

  – Ingen alkohol
  – Täckande överkropp samt lång kjol på kvinnorna.

  Bara en intressan notifiering.

 11. Angående det ny viruset i England.
  Vill upplysa Petterssons läsare att detta virus konstaterade flera forskare vid Federico Giorgi Universitetet i Bologna för 1 månad sen.
  Totalt har forskare konstaterat över 3657 mutationer på coronaviruset SARS-CoV-2:s genetiska kod i Europa.
  Enligt Dr Emma Hodcroft vid Basel universitet, mer smittsamt men mindre dödligt.
  Källa Nextstrain

 12. Svenskarna älskar invandring då det berikar oss.
  Svensken har inbetalt 48miljoner till Mudikhjälpen i bidrag samt dansat och uppträtt sexuellt till afrikanska musiken.
  De svenska idioterna måste stoppas.

 13. Kontrollerade polisen om det var en fest fri från narkotika och svarta pengar? Fanns bergis ett stort bord med presenter, innehållande både det ena och det andra. De kunde åtminstone kollat legitimation på samtliga gäster, så blir det lättare att prioritera för personalen på sjukhuset. Nä, det fungerar ju inte så i vårt sjuka land, jag är medveten om det.

 14. De har en annan kultur. De finns flera ortodoxa kyrkor i Södertälje som är fula som attan men mötesplats för dessa ligister. Troligtvis byggt av skattemedel. Södertälje där är man numer ensam vit liksom i många delar av vår vackra huvudstad. Man känner helt enkelt inte igen sig. De pratar med varann på utländska och jag tror de borde flyttas närmare ekvatorn.

  Många är arbetslösa, andra i åtgärder som inte leder någon vart och de flesta som har arbete betalar ingen skatt, mer än moms på grejerna de köper. Den mest produktiva är naturligtvis den vite mannen. Han ger och ger men får sällan tillbaks. Den vita kvinnan kommer på god tvåa, även hon ligger på + kontot. Sen har vi mena-män och deras kvinnor. Stor minuspost. Sist kommer negrer av bägge kön och zigenare av bägge kön. Vill inget, gör inget och kan inget.

Kommentera