Sverige stoppar resor från Storbritannien

UTRIKES. Sverige stoppar resor från Storbritannien, rapporterar SVT. Regeringen kommer att fatta ett formellt beslut under måndagen.

Regeringen förbereder ett beslut om inreseförbud från Storbritannien, säger inrikesminister Mikael Damberg. Bild från Twitter/Facebook.

Det ska kunna börja gälla så snart som möjligt, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till SVT.

Skälet till de stoppade resorna är den nya virusstam som upptäckts i delar av Storbritannien och som uppges vara 70 procent mer smittsam. EU har även blixtinkallat till ett videomöte med alla medlemsländer.

– Pettersson är imponerad. Beslut om stoppade resor från Storbritannien på ett par dagar. Från Mellanöstern och Afrika verkar resenärer inte gå att stoppa alls, hur lång tid regeringen än får på sig…

Måndag 21 december ankommer fyra flyg till Arlanda från London sedan finns det fler orter i Storbritannien och Sverige som det flygs till och från även om flyget går på sparlåga.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Sverige stoppar resor från Storbritannien

 1. Vill upplysa Petterssons läsare att detta virus konstaterade flera forskare vid Federico Giorgi Universitetet i Bologna för 1 månad sen.
  Totalt har forskare konstaterat över 3657 mutationer på coronaviruset SARS-CoV-2:s genetiska kod i Europa.
  Enligt Dr Emma Hodcroft vid Basel universitet, mer smittsam men mindre dödligt.

 2. Något att tänka på: Varför ”uppstår” ett ”extra smittsamt Coronavirus” just i England av alla världens länder?? England har just lämnat EU. Tänk själva!

 3. Sverige har världens saktfärdigaste regering. Man skulle ha stängt ner flyg från Storbritannien ömedelbart som andra ansvarsfulla länder har gjort.

  ”France joined Ireland, Italy, the Netherlands, Belgium, Austria, Bulgaria, Germany, Finland and Denmark in banning all flights carrying passengers from the UK”.

 4. Pettersson är ironisk, och skriver att han blir imponerad av uttalandet från Mikael Damberg, om att beslut ska förberedas av regeringen. Och Mikael Damberg tror nog att man blir imponerad av att han på bilden ovan klär sig i knytblus.

  Den svensk-norske författaren och media-strategen Brit Solveig Stakston tycker till om ministrar som likt Mikael Damberg styr ut sig med knytblus:
  ”Så kära statsråd i knytblusar, vilka politiska beslut kan vi förvänta oss som en konsekvens av denna handling? Eller är det bara ett utslag av symbolpolitik? Detta oreflekterade springandet i flock där alla jamsar med är en skymf mot allt jämställdhetsarbete och det konstitutionella arbetet som statsråd. Vi lever sannerligen i en samtidscirkus där yta och symbolhandlingar är hårdvaluta.”

  https://stakston.se/kultur/vad-vet-ministrarna-i-knytblus/

 5. Men planen från mellersta Östen flyger fortfarande in IS till Sverige??
  Inga corona problem där inte.

 6. Hur länge dröjer det då innan det införs. Den sega regeringen skall bestämma det först. Kunde väl gjort som Norge krävt negativ test direkt innan stoppet kommer till.

  • Karantän för de som har kommit från Storbrittanien de senaste dagarna fram till stoppet är på plats under dagen. Även för svenska medborgare från UK.

   Även inresestopp på länder inom EU med större smittspridning än Sverige. Om det finns sådana. Särskilt övervägande när det gäller Irland på grund närheten till Storbritannien. Provtagning och tveksamma fall karantän för inkommande resenärer från länder utanför EU.

   Sverige kan nog inte själva påverka restriktioner inom Norden. Sverige har bitvis varit mycket irriterade på våra grannar har bevakat
   resandet in i sina länder. Alla länder kan stoppa alla från att komma in i landet. Förutom sina egna medborgare. Ett land som vill kalla sig demokratiskt kan inte hindra någon från att resa ut.

   Danmark har hittills tillåtit pendlare att resa fritt mellan exempelvis Malmö och Köpenhamn. Samma sak med svenskar som bor och arbetar i Danmark. Jag hoppas det håller i sig över jul och nyår. Det är mer än ett år sedan jag träffade min dotter.

 7. Sverige vågar inte stoppa några inresor på egen. EU måste nog ge sitt godkännande först. Kommer ni ihåg hur det var innan EU. Då vi kunde försörja oss själva. Nu klara vi inte mer än en vecka om gränserna stängs. Tänk om vi hade satsat på välfärden i stället för att radera den. Tänk om vi hade bibehållit beredskapen eller rent av ökat den. Men vi har ju så många andra åtaganden. Gubevars. Vi har ju en handlingskraftig regering.

  Det är för sent att göra något. Ni som tror annat är naiva.

 8. Håller med. SVT kan skriva varje dag hur många som blir rånade, våldtagna, misshandlade, slängda från balkonger och mördade av dessa ekonomiska flyktingar, precis som med Corona.

 9. Efter en hård Brexit så vill man markera Englands utträde ur EU genom att stoppa flygen. Det blir tydligare för var dag vad detta virus är.

  • En markering mot ditt resonemang vore att införa restriktioner mot Irland. Vi vet ju inte hur det blir med gränsen mot Nordirland vid en hård brexit. Det beror naturligtvis omfattningen av sjuka och smittade.

 10. Om Mustafa och Abdullah vill komma till Sverige ifrån England för att söka Asyl.. så måste dom alltså vänta i England?

 11. Kommer man från ”rätt” länder med den ”rätta” shariaideologin så finns inga gränser… problemet är bara det att den ideologin inte går ihop med Scandinaviskt sätt att tänka och vara…

Kommentera