Stefan Löfvens jultal – ”Vi ska bygga ett bättre Sverige”


INRIKES. När statsminister Stefan Löfven (S) ikväll höll sitt jultal stod coronakrisen i centrum. ”I år har brister i hur Sverige är organiserat blivit tydliga”, sa statsministern. ”Efter krisen ska vi bygga Sverige starkare, äldreomsorgen, sjukvården, skolan, vi behöver göra det än mer robust”, sa Löfven.

Statsminister Stefan Löfven (S) inledde sitt jultal med att julen kommer att bli annorlunda i år – men att julens budskap är detsamma. – Presenthets och måsten kan ibland ställa sig i vägen för påminnelsen om kärlek. Det budskapet är extra viktigt i år.

Stefan Löfven säger att brister i hur landet organiseras har blivit tydliga under året. – Efter krisen ska vi bygga ett starkare Sverige.

Det är lätt att tänka att ensam är stark – ensamheten är sällan något att hålla i handen när det krisar, sa Löfven under sitt tal. – Vi är människor, vi behöver gemenskap, vi behöver varandra. Det här året har visat att du är beroende av andra, att andra är beroende av dig.

Statsministern avslutade med att önska alla en riktigt fin jul och att han hoppas på att vi tillsammans kan bygga vidare på den gemenskap som visats i år.

Hela talet i skrift

-Pettersson säger att det var synd att Stefan Löfven (S) inte började att bygga ett starkare Sverige när han tillträdde som Sveriges statsminister den 3 oktober 2014. Det är drygt sex år sedan och vi har hört ungefär samma ord vid varje katastrof. Vi ska lösa brottsligheten, migrationen, arbetslösheten, beredskapen vid skogsbränder, köerna i vården, skolan, osv…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


32 responses to “Stefan Löfvens jultal – ”Vi ska bygga ett bättre Sverige”

 • Silly

  Vi har hört det förut och då hände inget. Blir nog samma visa den här gången också.

  Gilla

 • ruben

  Svårt att ta på allvar. ”…bygga mer robust”. Betyder det mer skottsäkert, mer inbrottssäkert, fler larmsystem och större skattehöjningar. Betyder det att importerade brottslingar ska fortsätta verka och leva kvar välbeväpnade i villkorslös frihet och försörjning. Nej nu är det hög tid att regeringen lägger ned tramset!

  Gilla

 • Moberg

  Jag har läst vad han sa, men vill inte höra det för jag får en obehaglig känsla var gång jag ser honom och över vad han hasplar ur sig.
  Märkligt nog så fick jag inte se, ni höra, ”vi såg det inte komma.” En talskrivare uttrycker sig inte så, bara en statsminister.
  Vi skall bygga, jo jag tackar, men vem ska tala om för den sittande Regeringen hur?
  Med flera välutbildade främmande kulturers avskrap, eller vilka utredningar skall tillsättas, kommissioner samlas och självdö av brist på förslag?
  Om vi hade andra partier mer än SD som ville få till stånd något nytt genom att samlas för att få bort Steffe Löften, men de partierna har inga ledare som kan eller rättare vill.
  Julen i nuvarande form, en högtid som kunde slopas eftersom det är en födkrok för nasare i form av köpcenter, vilka överhöljer oss med onyttiga saker.

  Gilla

 • Kungen

  Ja det ska vi göra. Det är dock inget som sossarna eller regeringen klarar av. DET ÄR JU DOM IDIOTERNA SOM HAR FÖRSTÖRT LANDET.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Då var det dags för Löfvens samhällsbygge igen, återigen en satsning som innebär ökad invandring, ökad islamisering, ökad kriminalitet, minskad välfärd, minskad frihet, minskat trygghet.

  Gilla

 • villervalle03

  Man måste ha IQ som sitt skonummer, för att gå på den mannens påhittade trams. En spratteldocka för Soros och de stora grabbarna med traxar, hängslen.

  Gilla

 • Z

  Allting går att sälja med mördande reklam.

  Gilla

 • Erling

  ”Bygga ett starkare …….. än mer robust Sverige”, säger den ansvarige för vår ”regering”.

  Som jag ser det är densamme ansvarig för en rivningsfirma!

  Med väl utvecklad kompetens för att rasera och riva ner ett tidigare stabilt och homogent land!

  Gilla

 • Olof.p

  Äldreboendena liknar koncentrationslägren. Ingen kommer levande därifrån, undermålig mat, inlåsta och isolerade, besöksförbud och ingen rörlighetsträning.
  Jag såg en film om fängelsematen i Sverige. Egen kock, eget växthus med kryddor och färska grönsaker och alltid nylagad mat.
  Man behöver inte vara särskilt smart för att räkna ut att regeringen vill att alla kriminella utlänningar ska överleva bra och bli gamla, medan de som har byggt upp vårt land är överflödiga och ska dö som judarna gjorde i koncentrationslägren. Tvångströja till NazistLöfven.

  Gilla

  • eva

   Enda skillnaden (nästan) är väl att det inte finns några schäfrar (vakthundar) på äldreboendena samt att de gamla slipper arbeta. Jag tycker mathållningen och övriga insatser på fängelserna och äldrevården skall byta plats. De gamla har varit hederliga och arbetat hela sitt liv, och också indirekt arbetat ihop till dagens fängelsevård. Vad har de för det? Inse att BROTT LÖNAR SIG!
   För övrigt tycker jag fängelser skall innebära STRAFF och inte VÅRD.

   Gilla

 • Hajo

  I valet 2022 kommer Sossarna att få 100% röster.
  Ingen kommer att bli förvånad.

  Gilla

 • G Nordström

  Bygga bättre, kommer från en person som har problem att sätta ihop 2 lego klossar.
  Att tala om Sverige har brister utan att inse att han har skapat detta visar ju på karlen är totalt intelligensbefriad.
  I ett så välorganiserat land som Sverige borde han vara inlåst på institution

  Gillad av 1 person

 • ThePeter

  Är det inte det ett tal han haft förut? Har han glömt att han lovade samma saker före valet……….. utan pandemin.

  Nä du, gubbe. Röstfiske igen för att väljarsiffrorna börjar dala.
  Inget kommer att hända, förutom att skatterna höjs för att kasskistan börjar sina rejält nu.
  1 miljon invandrare sen 2000 har inte fått Sveriges ekonomi på fötter.

  Gillad av 1 person

 • Peppe

  Tänk att folk inte begriper
  vilken falsk fan det där är.

  Gilla

 • Ulf

  Löfven tänker kraftigt öka invandringen från 1:a juli som kommer att kosta Sverige enorma summor. Hans löften är rena lögner.

  Gilla

 • Paul L

  Globalistmarionetten och det misslyckade MK-ultra experimentet Löfven rapar bara upp vad han blir tillsagd att rapa upp. Precis som Bidén, Gutierrez, FN och de andra som medvetet vill förslava andra och skapa en ny satanisk världsordning.

  https://duckduckgo.com/?q=build+back+better&t=h_&iax=images&ia=images

  Denna är rätt bra uppenbar: ”Build back better”, med loggan för Agenda 2030:

  Gilla

 • Billy Boy

  Stefan Löfven strör nya tomma löften omkring sig. Han borde inse att statskassan snart är tömd med den sjuka politik han hittills bedrivit. Låneskulderna skjuter snabbt i höjden. Han har drivit Sverige rakt ner i en bråddjup skuldfälla.

  Det saknas resurser till alla önskedrömmarna han räknar upp och vill lura i oss att de kommer att bli förverkligade. Kommer aldrig att hända under hans ledning. Med fortsatt vanstyre av Löfven så inträffar Sveriges sammanbrott mycket snabbare än någon anat.

  Gillad av 1 person

  • G Nordström

   Statskassan SNART tömd. Bäste Billy Boy det är ett tag sen den blev tom. Allt annat är skitprat.

   Gilla

 • SVENSK

  Menar han ”bättre” än det allra sämsta som finns, annars tror jag honom inte!

  Gilla

 • per22

  Stefan. Bra att du vill göra Sverige bättre.
  Förutsättningen för detta är dock att du tar din regering med dig och avgår till förmån för den enda i riksdagen som värnar om Sverige och svenskarna, Jimmie Åkesson.

  Gillad av 1 person

 • Erroll

  Stefan LÖGNHALSEN löven!!
  Skitsnackarnas minister nr1
  Har öppnat truten igen!.
  AVSÄTT DOM .NU!!.

  Gilla

 • Tony

  OCH DÅ BÖRJAR HAN VÄL I VANLIG ORDNING MED ATT BYGGA
  SKORSTENEN UPPIFRÅN?

  Gilla

 • Anders

  När om någonsin kommer vi att slippa detta generalstolpskott som förstör vårt kära fosterland?

  Gilla

 • MrR

  Stefan ”Löften” lovar och lovar !!!

  Gilla

 • Fjodor

  Stefan Löfven borde veta att hans S-politik splittrat människor. Vi är inte beroende av varandra för staten har tagit våra pengar så vi inte längre SKA vara beroende av varandra. Utan vi ska vara beroende av staten där familjen traditionellt funnits.
  Att staten sen förskingrat pengarna är det enda som vi kan se nu när de står handfallna när våra skogar och samhällen står i brand och folk ligger och dör i brist på vårdplatser.
  Stefans Löfvens prat är bortkastat syre.

  Gilla

 • Leif

  Ska inte vara mer vin där

  Gilla

 • centurion

  Som vanligt så rapar han upp samma gamla floskler som han alltid har gjort. Det ska satsas på än det ena och än det andra. Det starka samhället och ett tryggare Sverige. Nu bygger vi ett starkare samhälle med en historisk satsning. Bla, bla, bla.
  Hur många gånger tror han att det går att veva samma lögner utan att brallorna ramlar ner inifrån det inmålade hörnet.
  Men dessa sannings-förnekelser är ingalunda det enda bottennappet i paraden med kjesarens nya kläder. För ett nytt BROTT MOT MÄNSKLIGHETEN håller nämligen på att uppdagas : Tegnell´s roll ska tonas ned och ersättas med förste skarprättare Annika Strandhäll. Hon ska alltså leda oss genom det corona-haveri som såssarna själva skapat. Hon som anser att den åldrande befolkningen år roten till allt ont. Dags för pensionärerna att skaffa livvakter.

  Gilla

  • Jenny Ek (wadyr)

   Och hur ska pensionärerna ha råd med det? Var skaffar man sig gratislivvakter? För ingen annan i landet, förutom pensionärer, ska kunna klara sig ekonomiskt på ca 8000kr i månaden. Ministrarna borde kanske prova på den lönesumman under 1års tid så kanske sveriges ekonomi kan få sig ett uppsving…

   Gilla

 • runar

  sicket meningslöst käbbel från herr Käbbelmeister himself
  tror stollen själv på det han rapar upp ?
  Det nya spännande landet Abzurdistan är ju snart sämst på allt fattar han ingenting ???
  siste svensk tar med sig flaggan 🇸🇪
  Glad Påsk på er allihopa

  Gilla

 • valentin

  Samma lögnsvetsarlärling som alltid, copy from many years och folket är dödligt lurat på flera sätt!
  Fast inte illa köra ett väl inövat tal som nån totat ihop.
  Vi får be om hjälp från ovan för nu blir det åka av, men tröst i nöden att nån får fira jul med tengeledoktorn

  Gilla

 • Ingen särskild

  Copy paste på förra årets tal?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: