1000 bilister insnöade på motorväg i Japan


VÄDER. Tusentals japanska bilister överraskades av ett kraftigt snöoväder som drog in norr om Tokyo i veckan. Fler än 2 000 bilar och lastbilar strandade på motorvägen som löper mellan huvudstaden och prefekturen Niigata vid Japanska havets kust, rapporterar Kyodo News.

Fordon strandade på Kanetsu-motorvägen i Niigata. Foto: Yoshinobu Wakiya

Snön, som började falla i onsdags, har orsakat omfattande trafikstörningar och fler än 10.000 strömlösa hem. På fredagen satt fortfarande runt 1.000 fordon fast i snömassor medan räddningsarbetare försökte gräva fram dem. Myndigheter har delat ut mat, filtar, drivmedel och ställt ut portabla toaletter till de frusna bilisterna – varav vissa suttit fast i två dygn.

Nedfallet utgör den japanska vinterns första köldknäpp och kraftiga snömängder väntas fortsätta falla. Premiärminister Yoshihide Suga har kallat till ett akutinsatt kabinettsmöte och uppmanat befolkningen att ta det lugnt på vägarna.

Delar av Japan har fått över 200 cm snö på 72 timmar.

-Pettersson säger att vädret varierar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “1000 bilister insnöade på motorväg i Japan

 • Billy Boy

  Hade ett motsvarande snöoväder inträffat i Sverige, ja då hade vår yrvakne ”landsfader” eventuellt tittat ut från Sagerska palatset och yttrat orden …

  Steget efter

  Därefter hade han somnat om och låtit de drabbade trafikanterna ”solidariskt” klara sig bäst själva utan någon som helst hjälpinsats från samhällets sida.

  Gilla

 • Stenbock

  Undrar om inte detta också skett i norra delen av Abzurdistan,även om kön inte blev på långa vägar,så låååång som i Japan !!
  Själv minns Stenbock hur mitt fordon i slutet av 70-talet fastande i snömassorna på Hallandsåsen. En vänlig lantbrukare hjälpte mig loss med sin Traktor.På den tiden normalt,att de kom snö på vintern.
  Då skall vi betänka,att detta var långt före ”klimatuppvärmningens tid”
  o. Gretas föräldrar var bara tonåringar !!

  Gilla

 • Majbjörn

  Nu döper man om nästan allt till ”klimat”.
  Koldioxidutsläpp blir klimatutsläpp.
  Så detta ovädret måste bli klimatoväder.

  Gilla

 • Peppe

  Oj då .. Är Lillnäbban informerad?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: