1000 bilister insnöade på motorväg i Japan

VÄDER. Tusentals japanska bilister överraskades av ett kraftigt snöoväder som drog in norr om Tokyo i veckan. Fler än 2 000 bilar och lastbilar strandade på motorvägen som löper mellan huvudstaden och prefekturen Niigata vid Japanska havets kust, rapporterar Kyodo News.

Fordon strandade på Kanetsu-motorvägen i Niigata. Foto: Yoshinobu Wakiya

Snön, som började falla i onsdags, har orsakat omfattande trafikstörningar och fler än 10.000 strömlösa hem. På fredagen satt fortfarande runt 1.000 fordon fast i snömassor medan räddningsarbetare försökte gräva fram dem. Myndigheter har delat ut mat, filtar, drivmedel och ställt ut portabla toaletter till de frusna bilisterna – varav vissa suttit fast i två dygn.

Nedfallet utgör den japanska vinterns första köldknäpp och kraftiga snömängder väntas fortsätta falla. Premiärminister Yoshihide Suga har kallat till ett akutinsatt kabinettsmöte och uppmanat befolkningen att ta det lugnt på vägarna.

Delar av Japan har fått över 200 cm snö på 72 timmar.

-Pettersson säger att vädret varierar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “1000 bilister insnöade på motorväg i Japan

 1. Undrar om inte detta också skett i norra delen av Abzurdistan,även om kön inte blev på långa vägar,så låååång som i Japan !!
  Själv minns Stenbock hur mitt fordon i slutet av 70-talet fastande i snömassorna på Hallandsåsen. En vänlig lantbrukare hjälpte mig loss med sin Traktor.På den tiden normalt,att de kom snö på vintern.
  Då skall vi betänka,att detta var långt före ”klimatuppvärmningens tid”
  o. Gretas föräldrar var bara tonåringar !!

 2. Nu döper man om nästan allt till ”klimat”.
  Koldioxidutsläpp blir klimatutsläpp.
  Så detta ovädret måste bli klimatoväder.

Kommentera