Belgiskt förbud mot muslimsk halal och judisk slakt av kosherdjur stöds av EU-domstolen

ISLAM & JUDENDOM. Det belgiska förbudet mot muslimsk halal och judisk slakt av kosherdjur stöds av EU-domstolen, beslutet har skapat upprördhet i de muslimska och judiska samhällena.

Halalslakt by Mostafameraji

Domstolen dömde till förmån för en förordning som redan införts i den flamländska regionen i Belgien som av djurskyddsskäl förbjuder slakt av boskap som inte har bedövats. Åtgärden anses effektivt förbjuda de muslimska och judiska traditionerna, som kräver att djuren är vid medvetande när halsen skärs av.

En paraplyorganisation för judiska grupper i Belgien menar att beslutet är ett ”förnekande av demokrati” och inte respekterar minoritetsgruppernas rättigheter.

”Striden fortsätter, och vi kommer inte att erkänna nederlag förrän vi har uttömt alla våra rättsmedel, vilket ännu inte är fallet,” sa Yohan Benizri, chef för den belgiska federationen för judiska organisationer.

Rabbi Menachem Margolin, ordförande för European Jewish Association, sade att beslutet representerade en ”sorglig dag för europeiskt judendom”.

”Vilket fruktansvärt meddelande att skicka till europeiskt judendom, att du och dina metoder inte är välkomna här. Detta är ett grundläggande förnekande av våra rättigheter som europeiska medborgare, sade Margolin i ett uttalande.

Belgiens regionala regering i Flandern utfärdade ordern 2017 som trädde i kraft 2019 att slakterier måste bedöva boskap innan de slaktas.

Djurrättsaktivister hade drivit på för förbudet och argumenterat för att bedöva djur innan de dödas som mer humant. Argumentet framfördes av myndigheterna i Belgien för att åtgärden skulle ”minska djurens lidande” men det uppfattades allmänt som riktat mot den muslimska halaltraditionen.

Traditionellt slaktas halalkött för hand när en kniv används för att skära framsidan av djurets hals och välsignas av en imam. För att maten ska vara halal måste djuret leva när det dödas och blodet måste dräneras från kroppen.

Judendomen begränsar maten som dess anhängare kan konsumera, en begränsning är hur köttet slaktas. En speciellt utbildad person, känd som en Schochet, bör utföra proceduren och djuret dödas med ett knivsnitt med en enda obruten rörelse över halsen.

Daily Mail…

-Pettersson säger att EU gör lite nytta ibland…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Belgiskt förbud mot muslimsk halal och judisk slakt av kosherdjur stöds av EU-domstolen

 1. Bra om detta stämmer att allsmäktiga EU står bakom detta beslut, det är bara ca 2 veckor sedan jag hörde på radio att EU förbjudet Danmark m fl att bedöva innan djurplågeriet.

 2. Vad gör alla dessa kränkta människor i Europa egentligen. Det finns ju länder där dom kan leva som dom vill och inte behöver ta någon hänsyn till kristna lagar och regler.

 3. Var står det, i koranen eller toran, att djuret måste kunna känna eller ens vara vid medvetande när det skäktas?

 4. Rabbi Margolin och hans troende kan hålla sig i Israel om inte våra seder och bruk passar och i gott sällskap med den andra tron om att slakta djur på detta sätt . Skäms judar o islamister ! Jag har drivit jordbruk med nötdjur i 35 år . Skulle aldrig slakta på detta avskyvärda sätt . Nu pensionär. Mvh Sjöström

  • Som fåruppfödare så får jag dras med att svartmuskiga typer som talar konstig svenska och i förekommande fall radband springer här och vill köpa levande lamm.
   Kommer aldrig att hända att jag gör affär med detta klientel.

 5. Dessa minoritets-organisationer är väldigt kreativa i sin retorik, för att försvara deras djurplågeri.

 6. Denna slakt är det mest bestialiska djurplågande man kan se. Och det är fruktansvärt att människor kan vara så grymma och i total avsaknad av normala känslor att tortera djur till döds för sina egna sjuka fantasier.
  Musliner och judar är precis likadana, samma primitiva skräp båda två!

 7. Om Stefans toleranta inställning till halalslakt blir normgivande kommer ytterligare muslimska extremister att korsa den svenska gränsen. Det är väl det som (S) strävar efter, enligt avtalet från 1999.

Kommentera