Kungen om pandemin: ”Jag anser att vi har misslyckats”


PANDEMI. Kung Carl XVI Gustaf beskriver 2020 som ett fruktansvärt år och säger att Sveriges försök att rädda liv under pandemin har fallerat. – Jag anser att vi har misslyckats. Vi har ett stort antal som har avlidit och det är fruktansvärt, säger han i SVT:s ”Året med kungafamiljen”.

Drottningholm år 2020. H.M. Konung Carl XVI Gustaf. ”Vi måste alla ta vårt ansvar och fortsätta de gemensamma insatserna och ansträngningarna för att stoppa smittspridningen. Håll i. Håll ut!” Carl Gustaf. Foto: Linda Broström Kungl. Hovstaterna / Linda Broström, The Royal Court of Sweden

Över 7 000 personer har dött i covid-19 i Sverige och många har inte fått möjlighet att ta avsked av sina anhöriga. Något som kungen ser som djupt beklagligt.  

– Svenska folket har lidit kolossalt under svåra förhållanden, säger kungen och fortsätter: – Man tänker på alla familjemedlemmar som råkat ut för att inte kunna ta avsked av sina avlidna familjemedlemmar. Jag tror att det är en tung och traumatisk upplevelse att inte kunna ta ett varmt avsked. 

– Pettersson säger att kungen ska inte uttala sig politiskt på ett sätt som kan uppfattas som att han har en annan åsikt än den sittande regeringen, men det är bra att han gör det. Det är rejäl kritik mot regeringen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Kungen om pandemin: ”Jag anser att vi har misslyckats”

 • Peter L

  Och så har vi svensk statsmedia och annan statlig styrd ddr-media här i landet som fokuserar på kungens uttalande istället för tusentals döda personer här i landet.

  Gilla

 • Billy Boy

  Kungens uttalande om en misslyckad hantering i Sverige av corona-pandemin har uppmärksammats stort internationellt, bl a av BBC.


  Sweden’s King Carl XVI Gustaf says 2020 was a terrible year

  Bildkälla: BBC (GETTY IMAGES)

  Coronavirus: Swedish King Carl XVI Gustaf says coronavirus approach ‘has failed’

  https://www.bbc.com/news/world-europe-55347021

  Även Forbes, Financial Times, South China Morning Post, nyhetsbyrån AP samt The Guardian har skrivit om Kung Carl XVI Gustavs uttalande om Sveriges misslyckade hantering av corona-pandemin.

  Gilla

 • G Nordström

  Han som alla måste ju få ha en åsikt utan det ska tolkas politiskt.

  Gilla

 • Leif

  Heja Kungen!

  Gilla

 • centurion

  Hade jag varit i Tjabo´s kläder hade jag kallat upp Byfånen till slottet och givit honom på moppo. För andra gången. Första gången för ett antal år sen, med ihållande sveda och värk. Ett par rejäla dagsedlar skulle nog få polletten att trilla ner när inget annat tycks hjälpa.

  Gilla

 • Olof.p

  Tänk vad enkelt om Lars Bern varit statsminister. Hans lösning är att vi rör mer på oss, äter bra mat, äter mindre medicin och har det trevligt socialt. Med andra ord stärka kroppens eget naturliga försvar.
  Här är en länk till er som vill grotta ner er i låtsaspandemin med tillhörande vaccinations elände.
  https://www.nyteknik.se/samhalle/det-har-vet-vi-om-vaccin-mot-covid-19-6994317

  Gilla

 • eva

  Kungaparet har på olika sätt och sedan länge visat intresse för just äldre och äldrevård. Drottning Silva har engagerat sig i Alzheimersjuka. Stenhammar där kungaparet ofta vistas ligger nära Flen och vid en av de promenadrundor som går vid Stenhammar ligger ett äldreboende där kungaparet åtminstone vid ett tillfälle (men kanske flera) gjort nästan oannonserat, dvs. mer privat besök och druckit kaffe med de äldre. Jag kan tänka mig att kungen uttalar sig utifrån sitt eget privata engagemang och inte bara det officiellt godtagbara. Själv tycker jag det är bra.

  Gilla

  • Pettersson

   Det är bra att kungen uttalar sig, men det är knappast privat när det sker i SVT och ”Året med kungafamiljen” som är inspelat och troligen noga genomtänkt.

   Gilla

 • Maya

  Vår Kung har framfört personliga åsikter vid ett flertal tillfällen.Det har ju inte varit populärt.Han ska tydligen bara vara tyst och enbart ha ett symbolvärde.Jag tycker att vi ska vara stolta över att vi har en Kung som är ärlig och medkännande och som har hållit storartade tal till folket när vi har drabbats av stora katastrofer.Våra regeringar vi haft under katastroftillfällena har agerat som höns i ett hönshus och som inte haft förmågan att kunna tala till folket och ge tröst i mörkret.Det har vår Kung däremot gjort.Så jag hoppas att han fortsätter öppna munnen och att det Svenska folket värnar om vårt Kungahus.Det är vår historia nu när allt sådant ska förgöras av den kommunistiska framfarten som vi nu ser.

  Gilla

 • Golonka

  Kungen säger inget kontroversiellt. Coronahanteringen i Sverige är ett misslyckande.

  Gilla

 • Gringo

  Det är trots allt lite k-k i kungen, länge leve kungen.

  Gilla

 • Lars J

  Det är väl jättebra att någon höjdare säger som det är. Äntligen visar han lite ryggrad, PUDLA INTE heja Kungen!

  Gilla

 • Robert

  Ja men det är ju sant som han säger.Hoppas att han står för det nu.Ist för att pudla som är så vanligt i Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: