Muslimska invandrare kostar tre gånger mer än andra men de är bäst på brott och sämst på arbete

INVANDRING. Den muslimska invandringen i Danmark i form av ”flyktingar” är dyrt för det danska samhället. En invandrare från ett muslimskt land kostar tre gånger så mycket som en invandrare från ett icke-västerländskt land utan muslimsk bakgrund, rapporterar Den Korte Avis, där det också finns källanvisningar.

Finansdepartementet har beräknat detta. Detta anges i ett pressmeddelande från utrikes- och integrationsminister Mattias Tesfaye.

Malmö, nutid

Det är invandrare från främst Mellanöstern och Nordafrika, samt Pakistan och Afghanistan – de så kallade MENAP-länderna plus Turkiet – totalt 24 länder som Tesfaye och finansministeriet har beräknat priset på.

Invandrare från dessa 24 länder är också starkt överrepresenterade inom det kriminella området, bland de invandrare från totalt 190 icke-västerländska länder, som enligt Danmarks Statistik är representerade i Danmark.

Bara 16 muslimska länder står för 80 procent av all icke-västerländsk brottslighet

Totalt dömdes 5016 icke-västerländska invandrare under 2019 för brott mot strafflagen.

På grundval av Danmarks Statistik tabell över dömda personer har Den Korte Avis beräknat att endast 16 nationaliteter med muslimsk bakgrund svarar för totalt 4 008 dömda personer enligt strafflagen.

Det motsvarar 80,0 procent av alla icke-västerländska brottsfångar, och där endast libaneser, turkar, somalier och irakier står för 2131 straffrättsliga domar.

Bland de andra icke-västerlänningarna sticker Bosnien-Hercegovinierna och jugoslaverna ut och står för totalt 387 straffångar.

En fjärdedel av alla icke-västerlänningar dömdes för våld

År 2019 dömdes totalt 1534 icke-västerländska invandrare för våld. Det motsvarar inte mindre än en fjärdedel av alla icke-västerländska brottslingar.

Och här är bilden ännu mer omfattande densamma som den som uppträdde bland alla fängslade.

Bland de 16 nationaliteter av muslimskt ursprung som vi har pratat om här dömdes totalt 1 306 för våld. Det motsvarar 85,0 procent av alla icke-västerländska våldsdömda.

Även här dominerar libaneser, turkar, somalier och irakier, med totalt 738 dömda för våld.

Bland de andra icke-västerlänningarna är det återigen bosniska hercegovinerna och jugoslaverna som toppar med totalt 73 straffångar.

När det gäller sysselsättning ligger å andra sidan muslimer längst ner. När det gäller anställning är bilden precis motsatsen till det kriminella området. Här är de icke-västerländska invandrare och ättlingar som inte har muslimska rötter längst upp medan de icke-västerländska invandrare och ättlingar med rötter i muslimska länder ligger längst ner.

År 2008 bestod de fem toppanställda icke-västerländska invandrare och ättlingar utan muslimsk bakgrund av totalt 36815 personer bosatta i Danmark. Bland dem var de 25628 i sysselsättning 2018, vilket motsvarar en sysselsättningsgrad på 69,6.

Omvänt stod det för de fem 61092 icke-västerländska invandrare och ättlingar med hög sysselsättning.

Bland dem var de 33 931 i sysselsättning 2018, vilket motsvarar en sysselsättningsgrad på 55,5.

Till och med längst ner har icke-västerlänningar högre sysselsättning än muslimer

Längst ner bland de icke-västerländska utan muslimsk bakgrund finns bosnisk-hercegovinerna och jugoslaverna med 18689 invånare i Danmark och med 10 095 i sysselsättning. Detta motsvarar en sysselsättningsgrad på 53,9.

Bland icke-västerlänningar med muslimsk bakgrund är libaneserna och somalierna med totalt 18312 invånare och 7067 i arbete. Det motsvarar en sysselsättningsgrad på bara 38,6 procent.

När allt kommer omkring finns det en vanlig bild här. De mest kriminella i båda grupperna är också de som ligger längst ner när det gäller anställning. Ledighet är roten till allt ont, som de säger.

-Pettersson säger att det är inga nyheter men det är bra med en påminnelse.

Kortfattad sammanfattning: Muslimer är bäst på brott och sämst på att arbeta. I varje fall om man ska tro på Danmarks statistik och det ska eftersom Sveriges regering vägrar ta frammotsvarande statistik.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Muslimska invandrare kostar tre gånger mer än andra men de är bäst på brott och sämst på arbete

 1. Vad är det som vi ska lära av Mohammad ? Vet kärringen
  på bilden om det ? Är det Kvinnoförtryck, Pedofili, Stening
  av människor utan rättegång, att kvinnan bara är hälften s
  mycket värd som mannen, eller är det att parasitera på andra?
  Vet hon vad där står på skylten?

 2. Nazisteffe, passa på att lär dig av verkligheten. Det som snurrar i ditt huvud är så verklighetsfrämmande det kan vara.

 3. Turkar, där finns det riktigt bra och riktigt dåliga. De bra tror jag kommer från rikare ställen i Turkiet och skitturkarna är de som kommer från bergen (billigast att bo där). Mycket få av de bra söker sig hit. Varför skulle de? Ta vilken stad som helst i Turkiet, varmt väder, låg kriminallitet och betalt, inte som här men tillräckligt. Är du bergsturk så är du oftast kriminell, har riktigt dålig utbildning och är mer religiös.

  Turken jag handlar hamburgare av här i Södertälje är en jävel på burgare och ordning och reda. Det finns en annan turk som säljer falaffel i fittja, han är ökänd för att å maffians vägnar förgifta sina kunder.

Kommentera