Klart för försvarsfond i EU


FÖRSVAR. Med 81 miljarder svenska kronor i potten ska EU:s försvarsfond bidra till gemensam forskning och utveckling av nya vapensystem. Efter flera års förhandlingar har EU:s medlemsländer och EU-parlamentet nu enats om hur den nya fonden, EDF, ska fungera.

Steget Efter

”Från och med nu vill dra ihop våra resurser tillsammans för att öka kvaliteten i den europeiska försvarssektorns produkter och samtidigt minska kostnaderna”, säger polske EU-parlamentsledamoten Zdzislaw Krasnodebski i ett uttalande efter måndagens uppgörelse.

Fonden ska stötta projekt med minst tre deltagande företag från minst tre länder. Företagen kan även vara från länder utanför EU, men får inte kontrolleras av stater eller statsägda företag utanför samarbetsområdet EES.

– Pettersson säger att EU:s budget redan är pressad i och med Brexit och Corona. Jag tror inte EU behöver mer makt och pengar.

Vill några samarbeta inom försvarsteknik borde det lösas av enskilda länder och företag, inte ta omvägen över EU och jag misstänker vilka som får betala en oproportionell stor del…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Klart för försvarsfond i EU

 • NF

  EU-ländernas försvarsspendering är allt annat än kostnadseffektivt i dagens läge. Sammanlagt spenderar EU-länder ca 2 biljoner kronor varje år på försvarskostnader men åstadkommer proportionellt sett mycket mindre med den summan än vad t.ex. USA gör med sin försvarsbudget.

  Gilla

 • G Nordström

  Det skulle behövas här Thomas, men inget som kan förverkligas här med en sovande befolkning.

  Gilla

 • Thomas

  Nu får vi inte glömma försvaret mot det inre hotet. Kanske får vi snart en ny prag-vår

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: