Barn från tio år rekryteras till kriminella gäng


BROTTSLIGHET. Rekryteringen av unga till kriminella nätverk ökar i flera av landets polisregioner, uppger polisen. I sex av sju polisregioner finns uppgifter om att barn så unga som 12 år begår brott för kriminella nätverk. ”Det finns uppgifter om från tio år och uppåt men antalet ökar med stigande ålder. Det vanligaste är väl 16-18 år”, säger Palle Nilsson, chef för underrättelsesektionen i polisregion Stockholm, rapporterar Sveriges Radio.

Bild från Expressen.

Hur många barn det handlar om finns inga klara siffror på, men i både Stockholm och Göteborg uppger man att det rör sig om hundratals barn som utför handlingar för kriminella nätverk.

I alla polisregioner utom Nord uppger underrättelsecheferna att det finns fall med barn så unga som 12 år, på vissa håll ännu yngre.

Palle Nilsson är chef för underrättelsesektionen i polisregion Stockholm. Det finns uppgifter om från tio år och uppåt, men man kan säga att antalet stiger med stigande ålder. Det är väldigt ovanligt med så låga åldrar. Vanligaste är väl 16-18 år, säger Nilsson.

– Pettersson säger att låser man in gängkriminella i fängelse och utvisar de som går blir det nog inte så många barn som ser upp till dem, men det är väl för tidigt för vår justitieminister att inse. Han har ju bara suttit drygt sex år som chef för justitiedepartementet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Barn från tio år rekryteras till kriminella gäng

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: