6,2 miljarder kronor till kommunersättningar vid flyktingmottagande


INVANDRING. Cirka 7,8 miljarder kronor ur statens budget för 2021 ska gå till området jämställdhet och nyanlända invandrares etablering. Mest pengar, cirka 6,2 miljarder kronor, går till kommunersättningar vid flyktingmottagande. Arbetsmarknadsutskottet föreslår att riksdagen säger ja till regeringens förslag om hur pengarna ska fördelas inom utgiftsområdet. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter, när de sedan tagit sig till Sverige är alla flyktingar.

Utskottet föreslår också att riksdagen säger ja till regeringens förslag om bemyndiganden, det vill säga befogenhet för regeringen att ingå ekonomiska åtaganden som medför behov av framtida anslag. Samtidigt föreslår utskottet att riksdagen säger nej till alternativa budgetförslag i motioner från den allmänna motionstiden 2020.

Riksdagen beslutar om statens budget i två steg. Först beslutas om ramarna för de 27 utgiftsområdena i budgeten. Det beslutade riksdagen om den 25 november 2020. Därefter bestämmer riksdagen i ett andra steg hur pengarna ska fördelas inom varje utgiftsområde. Det här förslaget avser steg två i beslutsprocessen.

Regeringen

-Pettersson noterar att Sverigedemokraterna har reserverat sig. Beslutet tas i morgon.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “6,2 miljarder kronor till kommunersättningar vid flyktingmottagande

 • Pålsjö

  Det står i texten här ovan att det ska beslutas om ramarna för utgifter i budgeten. Frågan är om det finns några ramar egentligen, annat än på papperet? I söndags kunde man här på Petterssons blogg läsa att Sveriges regering mellan 2015 och 2022 betalar 1147 miljarder till andra länder.

  Och idag på Samhällsnytt står det att Sverige ska satsa 17 miljarder på flygplatser i Vietnam. Enligt nyhetsorganet ”AeroTime Hub” ska den svenska myndigheten Exportkreditnämnden stå för finansieringen, Exportkreditnämnden som för övrigt nyligen höjde betalningsgarantin till 500 miljarder, dvs staten garanterar företag en försäkring mot förlust i det fall beställaren underlåter att betala eller om någon annan typ av kontraktsbrott sker, genom politiska händelser till exempel.

  https://samnytt.se/regeringen-satsar-17-miljarder-pa-flygplatser-i-vietnam/

  https://www.aerotime.aero/26635-sweden-to-invest-2-billion-into-airports-growth-in-vietnam

  Gilla

 • Fjölet

  mer pengar som vi inte har, mjölkmaskinen går på högvarv, flåt sedeltryckeriet o bankerna
  Och vi har dem lika litet vilket som!
  Den som som står i skuld är icke fri??
  känt socialistiskt ordspråk
  men pengar flödar åt alla håll som om dom fått egna vingar i detta land!

  Gilla

 • Moberg

  Det räcker bara till Malmö, eller hur? Tänka sig att enda stad med så många välutbildade, enligt Steffe, ska behöva så mycket extrapengar. Att kommuner med få och pensionärer har det svårt det begriper jag men att en kommun som Malmö borde vara en som bidrar. Om inte så ljuger alla PK och inte bara den styrande sosseklanen.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Det är ju nästan man önskar att Sveriges ekonomi kraschar asap så att det inte finns några pengar tillgängliga för regeringen och politruker i den humanistiska, moraliska och feministiska stormakten att vräka ut över världen och massinvandringen.

  Gilla

 • Kungen

  Jag föreslår noll kronor samt inga bidrag. Stängda gränser och massutvisningar. Enda räddningen om Sverige ska överleva

  Gilla

 • Majbjörn

  Tyskland börjar skicka tillbaka syrier men sozzen tillika lögnaren Stefan vill fortfarande att massinvandringen ska ha pengar. De skall tillbaka.

  Gilla

  • G Nordström

   Problemet är att allt för många har påstått att de kommer från Syrien fast de kommer från jordens alla hörn. Därför går det inte ha en frivillig återvandring. De ska skickas med tvång. Det är inte vårt bekymmer att de ljugit om sin nationalitet.
   Assad kan kanske ändå ha nytta av dom.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: