Sandro Scocco blir ny chefsekonom för Vänsterpartiet


EKONOMI. Sandro Scocco blir ny chefsekonom för Vänsterpartiet, meddelar partiet på Twitter. ”Otroligt glad över detta!” skriver partiledaren Nooshi Dadgostar på Twitter.

Sandro Scocco är eller har varit socialdemokrat, han har varit LO-ekonom samt chefsekonom vid AMS och chefsekonom på fackföreningsägda tankesmedjan Arena Idé. Han har också varit sakkunnig åt ministrar som Carl Tham (S), Mona Sahlin (S) och Björn Rosengren (S) och inte minst har han varit med en hel del på bloggen

– Pettersson känner inte herr Scocco men jag kan säga så mycket att han har ett mycket speciellt sätt att räkna på…

Ni ser själva. Det passar nog vänsterpartiet och deras idéer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Sandro Scocco blir ny chefsekonom för Vänsterpartiet

 • Pålsjö

  ”Sandro Scocco, miljonerna och skatteplanerandet”
  är rubriken på Rebecca Weidmo Uvells grundliga redogörelse av Sandro Scoccos skatteplanering.

  Uvell beskriver hur landstingsdirektör Anders L Johansson anlitade sin gamle vapendragare Scocco som konsult för stora summor. På 10 månader hann Scocco fakturera landstinget i Västernorrland på 1,6 miljoner kronor och uppger att han jobbat 20 timmar per vecka med detta. Totalt fakturerade Scocco fyra miljoner kronor på mindre än 2 år, samtidigt som han jobbade som chefsekonom på f.d. framtidsminister Kristina Perssons tankesmedja Global Utmaning, där han skrev rapporter som ”Vad gör rika med sina pengar?” 2013 fick Scocco jobbet som chefsekonom på tankesmedjan Arena där han bl.a. propagerade för höjda skatter. Hur mycket skatt betalar då Sandro Scocco själv på sina inkomster? Inte mer än nödvändigt, visar det sig. Enligt hans bolag Wiscos årsredovisningar, har omsättningen varit väldigt hög för ett enmansföretag. 2010 omvandlade Scocco sin enskilda firma till aktiebolag. Första verksamhetsåret omsatte bolaget 2 miljoner kronor, men Scocco tog inte ut någon lön, däremot utdelning, vilken han tagit ut varje år som aktiebolaget drivits och enligt skattesatsen på kapital, sluppit betala extra skatt för. Under samma period jobbade han med landstinget i Västernorrland och flög stup i kvarten, på ett flygkort som skattebetalarna betalat, berättar Uvell.

  Rebecca Weidmo Uvell avslutar sin långa redogörelse med, citat: ”Vilken sosse-sten man än vänder på hittar man just det här – en röra av gamla polare som ger sig själva och varandra guldkantade skattefinansierade avtal i sann pampstil.

  Läs hela Rebecca Weidmo Uvells mycket utförliga artikel här:
  https://uvell.se/2017/08/06/sandro-scocco-miljonerna-och-skatteplanerandet/

  Sundsvalls Tidning:
  ”Bollplanket som kostar landstinget miljoner”
  Citat ur artikeln: ”Eftersom Scocco i snitt jobbat cirka 20 timmar i veckan skulle man kunna säga att det här motsvarar en månadslön på heltid på drygt 300 000 kronor i månaden”.

  https://www.st.nu/artikel/bollplanket-som-kostar-landstinget-miljoner

  Gilla

 • G Nordström

  Chefsekonom Ha Ha Ha

  Gilla

 • Lars.Eriks (@EriksLars)

  Ännu en världsfrånvänd i V gör varken till eller från för utopi partiet.

  Gilla

 • Gringo

  Ännu en sann ”gåsleverkommunist” vid middagsbordet, så länge de slipper att betala och kan livnära sig på alla andra, så är de nöjda och troende kommunister.

  Gilla

 • Mike E

  Att kalla en vänsterideolog för ekonom är en oxymoron.

  Gilla

 • ThePeter

  Att släppa politiska rapporter vid strategiska tillfällen är en av propagandamaskinsens syften, dränk avslöjanden från motståndarna så fort det går, med hjälp av MSM som lydigt hjälper till.
  Sandro Scocco har tankesmedjetänkandet kvar, varför behöver vänstern en sån som han…….? Är det nåt på gång i kommunistleden?
  Sån här skit får man se upp med.

  Gilla

 • ThePeter

  Vill minnas att rapporten debunkades av riktiga ekonomer, som denna t.ex:

  https://www.gp.se/ledare/sluta-vilseleda-om-invandringen-1.112814

  Gilla

 • Bigman

  Äntligen.
  V har lyckats hitta någon som är lika intresserad av fabler och sagor.
  Ibland stöter jag på dem som röstar på dem och jag brukar fråga vad de får ut av det. Det verkar vara ungefär som med invandringen, inget positivt, men jag får många likes. De röstar på V för att de har rätt

  Det är lätt att vara vänster, ansvarslös och naiv måste ingå i cv:t. Historia och ekonomi samt diktatur är 3 ämnen du måste missförstå eller teoretisera bort. De har blivit bortskämda med att ingen krävt dem på svar eller ansvar, det medför att de är urusla på debatter om sakligheter.

  Gäller det teoretiserande om det ultimata socialistiska samhället, då blommar de upp. Tyvärr är de reella faktiska exemplen få.

  Men de två parterna förtjänar varandra, fakta och problem behöver inte tas på allvar för nån av dem.

  Gilla

 • Gruvmor

  Är hans princip ”Allt åt alla, gratis!” Då kan man lika gärna anställa ett dagisbarn. Det är klart, skalar man alltid bort godtyckliga negativa delar så ter sig säkert framtiden som rosenröd (pun intended).

  Gilla

 • Kent

  Lika barn leka bäst.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: