Kritik mot fastighetsbolag efter misstänkt hatbrott

BROTTSLIGHET. I helgen målades hakkors vid ingången till föreningen Somaliska Freds i Malmö, skriver Sveriges Radio.

En ”färsk” svastika från Indien används i en blomsterfest och symboliserar framsteg för hinduerna..

Det är inte första gången det händer i år och verksamhetsledaren Balqisa Abdi tycker inte Rosengård fastigheter har agerat tillräckligt. ”När sådana här saker händer borde de verkligen komma ut och visa deras stöd”, säger hon. ”Vi har sett över det här med trygghetsaspekten, belysningsaspekten. Vi har diskuterat givetvis det här med kameror och allt det här har vi pratat med föreningen om” säger Jenny Tebäck, marknads- och kommunikationsansvarig på Rosengård fastigheter, som säger att de ska stärka tryghetsarbetet. 

– Pettersson tycker det är fräckt att som P3 ge fastighetsägaren den mesta skulden, eftersom de inte kan garantera trygghet åt barnen som bl.a läser läxor där.

Somalier brukar uttrycka sitt stöd för Hitler för att han dödade judar och det tycker de är bra.

Vore jag fastighetsägaren skulle jag fundera på att säga upp hyresavtalet och vore jag politiker skulle jag dra in bidragen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Kritik mot fastighetsbolag efter misstänkt hatbrott

  1. På vilket sätt ska hyresvärden ” komma ut och visa sitt stöd”? Böja ett knä, pussa skorna? Mer konkret? Konstiga otydliga önskemål…Och vad har det med kameror att göra? Det är krångligt att kameraövervaka platser där brott begår t.ex. där drogförsäljning pågår så varför övervaka somaliska föreningen pga idiotiska målningar? Varför får sådana nyheter utrymme i media överhuvudtaget?

Kommentera