Dagens


Han fattar hur det fungerar!


16 responses to “Dagens

 • karlgunnareriksson

  Vi som röstade Nej till EU borde få göra ett skatteavdrag. Den förlust som staten åsamkas kan kompenseras av de medborgare som röstade Ja till medlemskapet. Vi skattebetalare betalar numera 40,5 miljarder till EU. Politikerna i EU har fört fram förslag om att även direkt beskatta alla medborgare i EU. Om detta förslag har realiserats känner jag inte till.

  Gilla

 • centurion

  Ett par exempel : Den ene var informations-CHEF på ett företag. Den andre var utvecklings-CHEF på en kommun. Den gemensamma nämnare var att ingen av dem hade någon under sig att vara chef över. Däremot var deras skyhöga lönenivå som om de hade haft ansvaret för ett mindre kompani. Det gigantiska slöseriet var och är förödande.

  Gilla

 • karlgunnareriksson

  Löneskatter går till kommuner och landsting. Utan dessa skatter fungerar varken kommuner eller landsting. Hur finansiera utan skatter ?

  Gilla

  • Pettersson

   Den allmänna löneavgiften (dom ingår i arbetsgivatavgiften) infördes 1995 och syftet var att finansiera Sveriges medlemskap i EU. Avgiften uppgick ursprungligen till 1,5 procent av underlaget. Under senare år har löneavgiften använts i allmänt budgetförstärkande syfte och uppgår för f.n. till 9,88 procent.

   Det visar hur lätt det är att höja skatter. Från 1,5 till nästan 10 procent.

   Omsen infördes 1960 som en tillfällig skatt. Nu heter den moms och är på 25 procent. Om den fortfarande är tillfällig vet jag inte.

   Gilla

 • Moberg

  Och varför alla dessa skatter? Bidragsfloran är för stor och för varje krona du betalar i skatter som skall gå till bidrag går troligtvis 50% bort i administration genom de huvudmän som är ansvariga.
  Det skall vara en sosse som GD, sekreterare, en stor stab av handläggare en kommunikationsansvarig en HR, avdelningschefer och alla måste ha en sekreterare. Pengarna rinner i strida strömmar då de alla åker på konferenser mm, mm.

  Gilla

  • G Nordström

   Läste för ganska många år sedan om en undersökning angående det administrativa hos en myndighet, minns inte vilken men det är det samma hos de flesta. 83% var chefer.
   Folk fattar nog inte att sozzarna håller sig med betalda väljare via löner och bidrag.

   Gilla

 • karlgunnareriksson

  Det stämmer att löntagare betalar moms utöver skatt på lön. Denna skatt ( moms ) , går in i statskassan. Den skatten kan vi sänka , så har vi inga pengar att betala till EU. Sverige ut ur EU !

  Gilla

 • karlgunnareriksson

  Arbetsgivaravgiften går bland annat till pensioner och försäkringar. Det är kapital som du får tillbaka när du blir pensionär . Eller får en yrkesskada. Arbetsgivaravgiften är alltså ingen skatt som försvinner från en löntagare.

  Gilla

  • G Nordström

   Kom ut i verkligheten karlgunnareriksson
   Är det därför som inga pengar betalats ut från Alfa kassan sen juli månad? Eller att folk blir ombedda ta ett arbete där de kan ligga för nu är det slut på ersättningen?
   Samtidigt betalas det ut sjukersättning till över 30 000 personer boende i andra länder. Som varit och vänt i Sverige.

   Gilla

   • karlgunnareriksson

    Kan tyvärr inte veta allt hur det stramas åt för pensionärer, arbetslösa , sjuka medflera i det att den ohämmade massinvandringen har högsta prioritet. Det funkade bättre förr när den reglerade invandringen var mindre tärande .

    Gilla

 • Fjölet

  hahaha
  Sverige i ett nötskal

  Gilla

 • Gunnar Eriksson

  You dont gives ALL your income , when typ work. Just about 30 percent.

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Hhhmmm ???
   ca 30 % på lönen
   31,42 % arbetsgivaravgift
   6-25 % moms
   Så din kalkyl stämmer inte riktigt

   Gilla

   • Sven

    Han/hon/den/det (välj det mest lämpliga) menade efter hudfärgen…….svart! 😁

    Gilla

   • G Nordström

    Den verkliga skatten enligt en gammal uträkning från Chalmers så är över 90 % skatter. Sverige har ju till och med skatt på skatten

    Gilla

  • Pettersson

   I Sverige betalar låg och medelinkomsttagare över 50 % ofta 60 % i totala skatter.

   Skatten på bruttolönen.
   Löneavgift på bruttolönen. Kallas ofta arbetsgivaravgift.
   På nettolönen betalas sedan punkskatter och moms.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: