De är okunniga och ointresserade

INRIKES. Coronapandemin visar att myndigheter, regeringen och oppositionen i början av pandemin saknade kunskap om äldre och äldrevård, menar äldreforskaren Ingmar Skoog. I en intervju med Dagens Nyheter säger professorn i psykiatrisk epidemiologi att det i början av krisen talades om äldre i stället för till dem, något han är kritisk till.

Dessutom menar han att det är en slags diskriminering att pigga och starka personer över 70 år plötsligt fick höra att de var sköra. – Sådant gör alltid att man mår dåligt, säger Skoog till DN.

En dag i mars användes begreppet ”70 plus” vid en presskonferens och alla svenskar äldre än 69 år rekommenderades att hålla sig hemma. Att de som talade på presskonferensen inte vände sig direkt till de äldre utan snarare till alla andra med uppmaningen att 70-plussarna behövde skyddas gjorde saken ännu värre, enligt Ingmar Skoog. Och inte blev det bättre med tiden när den svenska debatten om coronahanteringen tog fart. – Då kände jag bara; de kan ju ingenting om äldre. De är helt ointresserade, säger Ingmar Skoog.

-Pettersson säger att tyvärr är det inte bara äldre de är okunniga och ointresserade av. Det gäller nästann allt i vårt land utom käbbel och makt.

Bilder från Steget Efter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “De är okunniga och ointresserade

 1. Det är inte bara under Coronapandemin som våra s.k. ledande politiker är okunniga och måttligt intresserade av vad de sysslar med det är för jämnan.
  Vår sjukvård skulle fungera mycket bättre om klåfingriga politiker inte var involverade. Minns det skrämmande beslutet som togs i Sörmlands Landsting att sjukvårdsköerna skulle kortas då de drog in 25% av vårdplatserna.
  Jag minns också då landstinget hade direktsända möten som skulle börja 09:00 inte förrän 09:15 knackade någon på micken och drog igång.
  Tänk om företagsmöten skulle vara så slappa, men inom allt som är arvoderat tycks inget fungera som det är tänkt.

  • Kanske blir det mer vaccin till Sverige nu, då det i kväll meddelades att brittisk-svenska bolaget AstraSeneca skall samarbeta med ryska tillverkaren Gamaleya och på så vis förstärka sitt vaccin med det ryska Sputnik V, som visat 96 procent effektivitet, jämfört med AstraSenecas vaccin med 70 procent effektivitet.

 2. Vår s.k. regering är okunniga om allt utom att tänka på sig själva. De borde ligga på mentalsjukhus som behövs nu igen

 3. Helt rätt Pettersson med dina sista ord.
  Det gäller nästan allt i vårt land utom käbbel och makt.

 4. Svensken ska knega på och betala skatt, inte klaga. När arbetslivet är över ska han dö fortast möjligt. Han är ju en kostnad!
  Ett lands moral avläses enklast hur man
  behandlar sina gamla. Arma land.

Kommentera