Nya siffror: somalier överlägset bäst på grova brott


BROTTSLIGHET. Om man ska tro brottsstatistiken för 2019, som Danmarks Statistik publicerade angående etnicitet den 7 december, utgör danskarna mindre än 75 procent av befolkningen, medan icke-västerländska invandrare utgör 25 procent, rapporterar Den Korte Avis.

En enlig svensk media svensk mördad i Köpenhamn. Mannen var en yrkeskriminell somalier boende i Stockholmsområdet.

Eller för att uttrycka det på ett annat sätt, var fjärde personen som dömdes 2019 enligt strafflagen var av icke-västerländskt ursprung, trots att denna grupp 2019 bara utgör 8,7 procent av befolkningen, medan danskarna omvänt är 85,7 procent. Det gäller både män och kvinnor.

Tyvärr måste siffrorna tas med en nypa salt, eftersom de kan vara vilseledande, särskilt när det gäller brottslingar med dansk etnicitet. Detta beror på att Danmarks Statistik registrerar alla som en etniska danskar, om bara en av föräldrarna är född i Danmark och har dansk medborgarskap. Oavsett om det är en somalier eller inte.

”Det snedvrider statistiken och siffrorna gör danskarna mer kriminella än de egentligen är”, sa Dansk Folkpartis juridiska talesman, Peter Skaarup, till Den Korte Avis den 5 mars 2019.

Som vanligt ligger icke-västerländska män i topp när det gäller våldtäkter.

År 2019 dömdes totalt 74 män för våldtäkt, och med förbehåll för begreppet etniska danskar dömdes 42 danskar, tre andra västerlänningar och 29 icke-västerlänningar.

Detta motsvarar 56,7 procent av de dömda är av dansk ursprung, medan 4,1 procent var av västerländskt ursprung och 39,2 procent av de våldtagna som dömdes för våldtäkt var av icke-västligt ursprung.

Siffrorna måste ses i förhållande till det faktum att danska män år 2019 stod för 85,6 procent av befolkningen, västerlänningar svarade för 5,7 procent och icke-västerlänningar var 8,7 procent av befolkningen men därmed 39,2 procent av de våldtäktsdömda.

Så här fördelas våldtäktsmännen

Turkar, libaneser och irakier, var tre våldtäktsmän var eller totalt nio.

Somalier, marockaner, afghaner och syrier, var två var och totalt åtta våldtäktsmän.

Sedan finns det ett gäng med en dömd för våldtäkt. Det är män från Uganda, Bosnien, Jugoslavien, Serbien, Indien, Ukraina och Kina med totalt sju våldtäkter.

Slutligen finns det en samlingsgrupp, ”Övriga länder – icke-västerländska”, som står bakom fem våldtäkter. Bland västerlänningar dömdes två bulgarer och en tysk för våldtäkt.

Var tredje somalier dömdes 2019 enligt strafflagen

År 2019 dömdes totalt 158.​​000 personer i åldern 15-79 år för ett brott. Inklusive strafflagen, trafiklagen och så vidare.

Bland dem var de 78 procent av dansk ursprung, västerlänningar stod för 4,9 procent och icke-västerlänningar 17,1 procent.

Av alla dessa domar dömdes totalt 21.520 enligt strafflagen, varav 72,4 procent var av dansk ursprung, 4,3 procent av västerländskt ursprung och slutligen 23,3 procent av icke-västerländskt ursprung trots att deras andelen av befolkningen är 8,7 procent

I förhållande till deras antal, somalierna toppar med totalt 517 dömda brottslingar, vilket motsvarar en tredjedel eller totalt 32,2 procent av totalt 1605 dömda somalier dömdes för brott mot strafflagen

Våld – en icke-västerländsk specialitet

År 2019 var var fjärde eller totalt 25,3 procent det året av icke-västerländskt ursprung, trots att de i åldern 15-79 år som nämnts endast utgjorde 8,7 procent av befolkningen

Danskarna utgjorde 71,7 procent av dem som dömdes för våld mot 85,6 procent av befolkningen i åldern 15-79 år. Västerlänningar stod för 3,0 procent.

Totalt 1534 personer av icke-västerländskt ursprung dömdes för våld under 2019, och av dem kom de dömda med drygt hälften eller totalt 896 dömda från fem olika invandrargrupper.

De listas här på den kriminella rankningen med fängslade i förhållande till antalet invånare, män och kvinnor, i åldern 15-79 år.

 • Somalier – nummer 1 på listan med 183 fångar av en befolkning på 14.664 personer.
 • Libaneser – nummer 2 på listan med 237 dömda för våld av en total befolkning på 21.630 personer.
 • Irakier – nummer 3 på listan med 147 våldtäktsmän av en befolkning på 25.657 personer.
 • Syrier – nummer 4 på listan med 138 dömda av en befolkning på totalt 26.819 personer.
 • Turkar – nummer 5 på listan med 191 dömda för våld av en total befolkning på 54.375 personer.

För övrigt visar det sig att somalierna också har rekord i rån. Av totalt 124 icke-västerländska rånare under 2019 ligger somalierna i topp med inte mindre än 32 dömda för rån med irakierna på andra plats med 19 rånare.

Tillsammans med 11 libaneser som dömts för rån står dessa tre nationaliteter för hälften av de rån som icke-västerlänningar dömdes för 2019.

Glöm utvisning – hälften av dem har dansk medborgarskap. Samtidigt som en fjärdedel av alla brott begås av icke-västerländska invandrare och ättlingar, får Danmark och danskarna hänga med åtminstone hälften av dem i framtiden.

Av de 420.121 icke-västerlänningar i åldern 15-79 år som hade en folkbokföringsadress i Danmark den 1 oktober i år hade hälften eller totalt 212521 beviljats ​​dansk medborgarskap.

Denna knappt kvarts miljon icke-västerlänningar med dansk medborgarskap måste danskarna lära sig att leva med i framtiden, oavsett om de gillar det eller inte.

Tack till bland annat politiker som socialdemokraternas talesman för inhemska rättigheter, Lars Aslan Rasmussen, som utropade i folketingens talarstol: ”Idag är en glädjedag” när det danska parlamentet torsdagen den 12 november återkallar danska medborgarskap för bland andra 52 somalier, 81 afghaner och inte mindre än 109 turkar.

-Pettersson säger att Sveriges socialdemokratiska regering förbjöd registrering av etnicitet år 2002…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Nya siffror: somalier överlägset bäst på grova brott

 • ruben

  Vi har en regering, som särbehandlar och favoriserar utländska brottslingar med märkliga regler att inte få ta med fakta i statistiken. Man utsätter andra för onödiga risker och bör vara olagligt.

  Gilla

 • Moberg

  Som sossarna ”bäst på att vara sämst.”

  Gilla

 • Kungen

  Man kan ju börja med att utvisa ALLA som INTE är medborgare och ALLA som blivit medborgare och gjort allvarliga brott. Även de som sitter i fängelse eller är häktade. Detta gäller alla länder i Europa

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: